Wedstrijdverslag Kinderdijk 1 – Fortis 1

CKC Kinderdijk begint nieuw seizoen met verlies

Zaterdag 8 september speelde CKC Kinderdijk de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen thuis op Molenzicht tegen Fortis uit Oost-Souburgh.

Er waren diverse veranderingen doorgevoerd door de KNKV. Dit betrof dat er 5 minuten korter gespeeld wordt per helft en dat betekent dat er net als in de zaal 30 minuten gespeeld wordt. Daarnaast hebben de coaches het recht om 2 keer een time out te vragen per wedstrijd.

Voor CKC Kinderdijk was er ook 1 groot verschil t.o.v. afgelopen seizoen. Er zat een nieuwe trainer langs de kant. Ronald Berrevoets.

Ook stonden er een aantal andere namen in het veld; Er werd gestart met Koen, Max, Martijn en Jelle bij de heren en Lisanne, Lotte, Simone en Laura bij de dames.

Aangezien het tweede achttal (ook met een nieuwe trainer, Thomas van de Bosch) had gewonnen werd er van het eerste elftal ook wel iets verwacht.

Na ruim een minuut spelen werd de eerste bal in de korf gelegd door Koen. En een halve minuut later legde Max zijn eerste bal erin. 2-0.

Na een kwartier spelen stond Kinderdijk op een comfortabele voorsprong van 7-1, Fortis kwam echter in de 10 minuten die daarop volgde terug naar een stand van 10-7. Verder gebeurde er niet zoveel in de eerste helft en werd er gerust bij een stand van 12-9,

Na de rust startte Fortis voortvarend en scoorde binnen een minuut. 12-10,

Kinderdijk moest uitkijken dat ze niet gingen verliezen aangezien Fortis sterker speelde dan in de eerste helft en Kinderdijk in de verdediging wat afzwakte. 9 minuten voor het eindsignaal was er ineens een gelijke stand. 17-17. Ondanks het harde werken aan de kant van de thuisploeg werd er helaas nipt verloren en werd de eindstand 19-20.

Scores:

Max Donkervoort 7x, Simone Hoek, Laura Verveer, Koen Golverdingen en Martijn Kreuk 2x, Arjan Schook, Jelle Lunenborg, Michael Cornfield en Lisanne de Jonge 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is uit tegen Tjoba in Goes. Deze start om 15:30.

No Replies to "Wedstrijdverslag Kinderdijk 1 - Fortis 1"