Bardienst

Bar en keukeninstructies CKC Kinderdijk

Let op bovenstaande is gepubliceerd op 17-09-2018

Bardiensten 1e helft veld 2017-2018

 

Rooster»       Invullen»       Login beheer»

Hier vindt u belangrijke informatie over bardiensten en of er op korte termijn dringend mensen nodig zijn.

Beste leden van C.K.C Kinderdijk,

Zoals u misschien de laatste paar jaar gemerkt hebt, was er regelmatig geen bardienst aanwezig op avonden waar U zelf aan het trainen geweest bent. Dit is op zich een kwalijke zaak. Te meer omdat dit ten koste gaat van de vereniging. Er is geen controle op verkoop en de vereniging loopt hierdoor inkomsten mis. Er is niets zo vervelend dan een gesloten bar na een training als u behoefte heeft aan een verfrissing. Tijdens de ledenvergadering van 2009 is met grote meerderheid ingestemd om een  boete-systeem in te voeren bij het niet komen opdagen bij de verplicht gestelde bardienst. Een ieder heeft kennis kunnen nemen van dit besluit. Dit idee is in navolging van andere verenigingen in den lande en het werkt. Het BOETE bedrag stellen wij op € 30,00 als er geconstateerd wordt dat men niet aan zijn/haar verplichtingen ten opzichte van de vereniging voldoet ten aanzien van de bardiensten.(bij omliggende verenigingen is dit zelfs gesteld op € 50,00)   U heeft uiteraard de  mogelijkheid om zelf voor een vervanger te zorgen zodat de sanctie niet opgelegd hoeft te worden. Verzaakt u om een voor een vervanger te zorgen, dan zal de consequentie zijn dat u een vordering krijgt voor het betalen van voornoemd bedrag. Wij zullen dan trachten een vervanger te zoeken die dan tegen vergoeding uit de sanctiepot betaald zal gaan worden.  Het gaat in deze om het belang van de vereniging en uiteraard om Uw portemonnee.   Dit jaar gaan wij U niet indelen voor een bardienst maar laten wij de keuze van de dag dat u uw verplichte bardienst doet aan u over. U kunt dus nu al plannen. U kunt hierbij in grote lijn rekening houden met de trainingsavonden zoals u die de afgelopen jaren al gehad hebt. Hier zal nagenoeg niet veel in veranderen. En ruilen kunt U altijd nog met een ander. De verantwoordelijkheid ligt nu grotendeels bij Uzelf.   U heeft tot 15 juli 2012 de tijd om via de link op de C.K.C kinderdijk site  in te schrijven. Het rooster staat er al en U hoeft slechts de aanwijzingen te volgen die vermeld staan. Na de datum van 15 juli 2012 zal het rooster door de beheerders worden vol gemaakt met de ontbrekende namen. U loopt dan het risico dat u dan wordt gepland op een datum dat het U niet uitkomt en tegen een sanctie aanloopt.

Het bovenstaande is NIET OP VRIJWILLIGE BASIS en u bent dus VERPLICHT om UZELF IN TE SCHRIJVEN.

Bar en keukeninstructies CKC Kinderdijk.

Fijn dat je je wilt inzetten voor onze club. Middels deze instructies streven we naar kwaliteit en willen we je informeren over de werkwijze achter bar en in de keuken.

Er zijn barschorten van Hertog Jan beschikbaar. Tevens zijn er ( blauwe )keukenschorten. Deze beschermen je eigen kleding.

Uiteraard mag je een drankje op kosten van de club drinken, wel even wegboeken via het kassasysteem. Het spreekt voor zich dat een bardienst geen vrijbrief is om gratis te drinken. Ook trainers en vele anderen zetten zich belangeloos in en krijgen maar 1 of 2 consumpties.

 

Voorraad

De clubhuiscommissie zorgt ervoor dat er  voldoende barvoorraad is voor de verkoop. Zorg er zelf voor dat deze voorraad aangevuld wordt vanuit de kast in de keuken.

Verwisselen biervaten:

 • Dagvoorraad staat gekoeld in koeling onder de tap. Verwisselen van vaten tegen de klok in draaien, dus links vooraan aansluiten. Aan binnenzijde deur staat hoe vat te wisselen.

Verwisselen koffiemachine:

 • Voorraad koffie staat in hoge koelkast in de keuken. Deze moeten vanuit de vriezer in de koelkast worden gezet. Dus als je de laatste uit de koeling pakt, zet dan gelijk een nieuwe in de koeling.
 • Voorraad melk (cappucino)en chocomelk staat in de kast in de keuken. Instructie staat op de verpakking. De klep van het apparaat is aan de voorzijde te openen.

Overige artikelen staan in de kast in de keuken.

Verse Jus d’orange:

Pers 2 a 3 sinaasappels uit tot het glas tot net boven de ribbels gevuld is.

 

Barinstructies

Aanvang bardienst:

 • Aanzetten kassasysteem(rechts naast de steun van het scherm) en diverse verlichting. Werking kassasysteem staat apart vermeld.
 • Aftappen bierinstallatie ( avond of zaterdagmiddag ). 1 glas doortappen, zodat leiding leeg is.
 • Neerleggen barmatten Jupiler
 • Uitstallen koffie/thee supplementen
 • Vullen spoelunit bierglazen( paar druppels uit fles in spoelboy, 1 tablet in spoelbak),

en pul voor bier afschuimer ( na 14.00 ).

Controle bierglazen en zo nodig voorspoelen.

 • Emmer met sopje van soda klaarzetten , baremmertje staat in keukenkastje.
 • Bij mooi weer, parasols plaatsen op terras, staan in drankenberging. Tevens kussens op buitenmeubilair( liggen in hal ).

Bardienst:

 • Houd de voorraad op peil
 • Houd de bar en de tafeltjes schoon.
 • Lege glazen en flesjes opruimen, ook in kantine en op terras.
 • Zo nodig assisteren bij broodjesservice.
 • Thee of limonade klaar zetten voor de rust.
 • Let op koffie etc. in juiste kopjes en glazen serveren.
 • Keukenbestellingen komen uit de printer, bonnetje kan je aan de keuken geven.
 • Bij bestelling met diverse drankjes, tap je als laatste de biertjes.
 • Let op dat ( gratis ) consumpties voor rekening van de club worden weg geboekt in de kassa, dit is van belang voor de in- en verkoopcijfers.

Afsluiten Bardienst:

 • Legen en schoonmaken van spoelunits met soda.
 • Spoelborstels en barmatten in sopje van soda in keuken
 • Schoonmaken bar en werkbladen, glazen op bar zetten, schoonmaken rvs roosters en glazenmatten, glazen terug plaatsen, schoonmaken tapzuilen en kranen. Dienbladen schoonmaken en drogen ( NIET vochtig op elkaar leggen ! ivm schimmelvorming )
 • Aanvullen vanuit de voorraad.
 • Binnenhalen van parasols en kussens
 • Uitschakelen kassa en verlichting.
 • Zo nodig de vloer achter de bar dweilen.
 • Legen van vuilnisbakken en afvalemmertjes uit toiletten , zakken in container.

 

Keukeninstructies

Het streven is om van 16.00 tot 19.00 met 2 personen de keuken te bemensen, s’ morgens staan er 2 personen ingedeeld voor de bar, het is de bedoeling om waar mogelijk mee te helpen in de keuken alwaar tussen 9.00 en 10.30 de broodjes worden klaar gemaakt.

Verse tosties:

Op zaterdag staan er 3  tostibroden, deze kunnen gelijk worden belegd met ham en kaas. Hierna in een bewaardoos in de koeling. Aan eind van de dag gaat overschot met datumsticker in de vriezer. Deze kunnen dan doordeweeks gebruikt worden. Presenteer de tosti op een bordje met een schaaltje curry en een servetje. Tosti ijzer mag tussen 12.00 en 14.00 aan blijven staan.

Pistoletjes gezond:

Op zaterdag staan er 32 pistolets en tevens beleg. 15 eieren koken met eierkoker. Sla,komkommer en tomaat snijden. Broodje dun insmeren met mayonaise en dan beleggen met ham,kaas,sla,ei,tomaat en komkommer. Keukendoek in bewaardoos en daar de broodjes in en dan in de koeling. Ongeveer de helft klaarmaken, rest gaandeweg de dag of op bestelling. Als er pistoletjes overblijven dan kunnen deze in de koelkast, en de week erop worden verkocht als panini.

MacKinderdijk;

Broodje hamburger met sla, tomaat, ui, komkommer, plakje kaas en saus.

Frituur:

In het kader van de gezonde kantine frituren we pas na 15.00 uur. Hamburgers kunnen ook op de grilplaat worden klaargemaakt. Deze moet ongeveer 30 minuten voor verwarmen op 200 graden.

Bij gebruik frituur moet de afzuiging aan, middels witte stekker in wcd. Linker frituur voor de frites, de rechter is voor de snacks.

Op een drukke zaterdag is het gemiddeld verbruik, 1 zak frites, 10 hamburgers, en 5 frikandellen en 5 kroketten. Deze kunnen alvast worden klaar gelegd boven de frituur. Bevroren snacks niet gelijk in frituur doen maar desnoods even licht ontdooien in magnetron.

Kiep ook nooit een doos om boven de frituur, dan voorkom je dat ijs en kruimels in het vet vallen !

Verder in assortiment, bitterballen,kaasouffles en borrelsnacks (per 8 st.), denk hierbij aan de sausjes!

Specialiteit van de week:

Het streven is om bij de thuiswedstrijden van de selectie een specialiteit te presenteren. Deze zal per keer worden toegelicht.

Uiteraard aan het eind van de dag maar ook tussendoor de keuken opgeruimd en schoon achter laten, vuilnisbakken legen in container, hand en theedoeken in zak zodat deze gewassen kunnen worden.