Beheercommissie

Met ingang van dit nieuwe seizoen zijn we overgestapt op de verkoop van Jupiler tappils. De bar is hier voor aangepast en dit zijn belangrijkste wijzigingen die je moet weten als je bardienst hebt.

  • De vaten zijn 20 liter en staan gekoeld onder de tap. Er is plaats voor 8 vaten, is er eentje leeg dan kun je gelijk een andere aansluiten. Instructie staat aan de binnenzijde van de linkerdeur.
  • Ook op doordeweekse dagen is het de bedoeling dat er wordt getapt. Groot voordeel is dat de installatie aan het einde niet meer hoeft te worden afgetapt en doorgespoeld. Wel moeten de bar en de barbladen worden schoongemaakt. Dit kan met een sopje van vloeibare soda. Bij aanvang bardienst volstaat het tappen en weggooien van het eerste biertje.
  • Er zijn 2 tappunten, op drukke dagen mogen deze beide aangesloten zijn, anders is 1 voldoende ( de linker tapkraan ). Bedenk dat een aangesloten vat ongeveer 3 weken houdbaar is.
  • Er komt op korte termijn een praktijk tapcursus, tapinstructies komen op de website en geschreven bij de barinstructies. Leer ook van elkaar.

Heb je vragen, benader iemand van de beheercommissie.

Henny Nuninga, Aart van Arkel, Pedro Kreuk, Art Bot.

 

http://www.horecasupport.nl/admin_assets/content/content_files/public/tappen/taptraining.pdf
http://www.horecasupport.nl/tappen/taptraining/