Wedstrijdverslagen

15-06-2019 Kinderdijk 1 – Albatros 1

Afgelopen zaterdag heeft Kinderdijk 2 na een ruime overwinning het kampioenschap behaald in de 2e klasse. Zij wonnen de wedstrijd met 21-12.

Kinderdijk 1 moest het opnemen tegen Albatros en winnen om de mooie 2e positie te behouden.

De opstelling had 2 wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd. Lotte van de Lustgraaf startte weer in de basis en Frank van Dijk speelde op de plaats van Menno Bot, die de hele week ziek was geweest.

Het was een moeizame start voor beide ploegen waarin de 1e 10 minuten weinig doelpunten vielen. Het stond 4-4 na onder andere 2 mooie vrije ballen van Marjolein Verkerk.

Bijna iedereen van Kinderdijk pakte zijn goaltje mee, alleen kon Albatros de hele tijd erbij blijven. Daardoor stond het met de rust 12-11.

In de 2e helft brak de zon door en Kinderdijk nam gelijk afstand. Door 2 scores van Martijn Kreuk en nog een goal van Frank van Dijk stond het 7 minuten na de rust 17-12. Helaas waren de volgende 7 minuten weer voor Albatros en kwam zij terug tot 17-17.

Kinderdijk liet dit natuurlijk niet zomaar gebeuren en gooide de motor nog even aan waardoor ze weer op een comfortabele voorsprong kwamen met nog 9 minuten te spelen, 23-18. Ruben Groenendijk kwam nog in de ploeg voor Bram Rouppé en hij maakte gelijk een mooi afstandsschot. Ook Anouk den Braanker kwam nog een paar minuten in het veld voor Marjolein Verkerk.  Frank van Dijk maakte ook de slot treffer voor Kinderdijk. Eindstand: 25-21.

Scores deze keer:

Martijn Kreuk 5x, Frank van Dijk 5x, Max Donkervoort 4x, Bram Rouppé 4x, Marjolein Verkerk 3x, Lotte van de Lustgraaf 2x, Lisanne de Jonge 1x en Ruben Groenendijk 1x.

 

Uiteindelijk is Kinderdijk 1, 3e geworden in de 1e klasse en zullen zij net zoals Kinderdijk 2 volgend jaar in de 1e klasse aantreden. Wij hopen jullie in september weer te zien op sportpark Molenzicht!

 

01-06-2019 RWA 1 – Kinderdijk 1

Het was afgelopen zaterdag weer een lekker temperatuurtje om te korfballen. Voorafgaand aan de wedstrijd van Kinderdijk 1, was er bekend dat Kinderdijk 2 na een spannend duel toch de winst mee naar huis kon nemen. Na de gehele wedstrijd achter gestaan te hebben, maakten ze een mooie comeback naar een 16-18 winst.

Kinderdijk 1 was uit op de mooie 2e plaats in de poule. Hiervoor moest er natuurlijk gewonnen worden van RWA. De opstelling had deze week 1 wijziging. Samantha Schuit startte op de plek van Lotte van de Lustgraaf, die last had van een knieblessure.

Na 1 1/2 minuut kwam Kinderdijk op voorsprong door een afstandsschot van Laura Verveer. De tegentreffer viel gelijk, dus 1-1.

Het ging de eerste 15 minuten gelijk op qua stand 3-3, maar Kinderdijk had veel meer kansen dan RWA.

Na 2 goals van Bram Rouppé en 2 van Max Donkervoort was het eerste gaatje geslagen,   3-7.

Het lukte RWA niet om te scoren, door een strafworp kwamen zij toch op 4-7, maar Kinderdijk kwam gelijk met het antwoord. Marjolein Verkerk maakte een vrije bal, 4-8. Vlak voor rust vielen er nog 2 doelpunten. Wat resulteerde in een 5-9 ruststand.

 

De 2e helft verliep een stuk moeizamer voor Kinderdijk. Max Donkervoort moest in de rust helaas het veld verlaten. En na wat wisselen, stond Bram nu op de plaats van Max Donkervoort en Stijn Vlieg op de plaats van Bram Rouppé. Stijn Vlieg bekroonde zijn invalbeurt al na 1 minuut met een goal na een prachtige pase van Martijn Kreuk.

Nu kwam Kinderdijk moeilijk aan scoren toe en RWA kroop steeds dichterbij.

Na 12 minuten in de 2e helft was RWA al teruggekomen naar 9-11 en was de spanning terug in de wedstrijd. Lotte van de Lustgraaf kwam erin voor Samantha Schuit.

De volgende 5 minuten werd er om en om gescoord en werd het 11-13. Na een mooie doorloopbal van Menno Bot werd de score zelfs 11-14. RWA begon erin te geloven en kwamen tot 15-14. Kinderdijk bleef veel kansen houden, alleen de afronding liet te wensen over.

Met nog 7 minuten op de klok, kwam Kinderdijk weer terug door een schot van Lotte van de Lustgraaf, 15-15. Stijn Vlieg scoorde de laatste treffer voor Kinderdijk, 15-16. Jelle Lunenborg kwam hierna in de ploeg voor Stijn Vlieg. RWA benutte nog een strafworp en zo werd het 16-16.

Kinderdijk had het in de laatste 2 minuten nog af kunnen maken, nadat zij door de sterke rebound een aanval hadden met 14 schoten waarvan 1 gemiste strafworp. De scheidsrechter vond het waarschijnlijk ook te lang duren, want hij floot voor tijd rekken op een twijfelachtig moment. De score bleef gelijk. 16-16 eindstand.

De 2e positie wordt nu gedeeld met KCR en RWA. Alle drie de ploegen hebben 15 punten.

Scores deze keer:

Marjolein Verkerk 3x, Bram Rouppé 3x, Laura Verveer 3x, Max Donkervoort 2x Stijn Vlieg 2x, Lotte van de Lustgraaf 1x, Martijn Kreuk 1x, Menno Bot 1x

Over 2 weken, op 15 juni, speelt Kinderdijk 1 de laatste wedstrijd van seizoen tegen Albatros om 15:30 op sportpark Molenzicht.

Kinderdijk 2 speelt om 14:00 hun kampioenswedstrijd, dus hopelijk zien we je daar! :)

 

 

25-05-2019 Juliana – Kinderdijk

Verlies voor CKC Kinderdijk

Na de mooie winstpartij van afgelopen week op de kampioenskandidaat werd er deze keer gespeeld tegen Juliana uit Oud Gastel, de nummer 7 op de ranglijst.

Het 2e elftal speelde ook tegen Juliana en moest winnen om zicht te houden op het kampioenschap. Dat deden ze met ruime cijfers. 8-19.

Toen was het 1e aan de beurt. Met dezelfde opstelling als de vorige keer werd er om half 4 gestart. Af en toe kwam ook het zonnetje tevoorschijn, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een leuke pot. Na 1 minuut spelen was de stand 1-0 en pas 5 ½ minuut later scoorde Bram Rouppé voor Kinderdijk de 1-1.

Het scoreverloop kwam langzaam op gang en halverwege de eerste helft scoorde Max Donkervoort na een lange aanval de 4-3. De rest van de eerste helft had Kinderdijk veel moeite om te scoren en was de ruststand 10-7.

In de rust werd er gewisseld en kwam Daan de Vrieze erin omdat Martijn Kreuk te veel last had van zijn rug. Meteen na rust scoorde Marjolein Verkerk de 10-8 en ging Kinderdijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Helaas liep Kinderdijk de hele wedstrijd achter de feiten aan en mochten ook de wissels niet baten, wat resulteerde in een eindstand van 19-15.

Scores deze keer:

Max Donkervoort 5x, Bram Rouppé en Marjolein Verkerk 4x, Jelle Lunenborg en Quinty van Geemert 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 1 juni tegen RWA, deze wordt gespeeld in Rhoon en start om 15:30.

 

18-05-2019 Kinderdijk – ONDO

Kinderdijk houdt ONDO voorlopig van het kampioenschap

Zaterdag 18 mei speelde CKC Kinderdijk tegen ONDO uit Middelburg.

Een belangrijke wedstrijd voor ONDO aangezien ze bij winst kampioen zouden zijn in de 1e klasse veldcompetitie. Er waren dan ook een hoop supporters meegereisd vanuit Zeeland.

Het 2e team van Kinderdijk had met ruime cijfers gewonnen, ook tegen ONDO. Met 18-10 als eindstand staan zij 2e in hun poule.

Voor aanvang van de wedstrijd stond Kinderdijk 1 op de 3e plek. Hetzelfde aantal punten als RWA, maar zij hadden een beter doelsaldo.

Een groot aantal toeschouwers genoot van het heerlijke zonnetje en zag dat Menno Bot het eerste punt scoorde vanaf afstand na 2 minuten spelen.

2 minuten later gevolgd door een doorloopbal van Max Donkervoort. 2-0.

Het scoreverloop ging mooi gelijk op. Halverwege de eerste helft was de stand 5-5.

Beide teams werkten hard om de punten binnen te halen.

Zowel de dames als de heren van Kinderdijk wisten de korf te vinden, wat resulteerde in een ruststand van 12-9.

ONDO moest dus in de tweede helft flink hun best gaan doen om er met de winst en het kampioenschap vandoor te gaan.

Blijkbaar was dit in de rust tegen de spelers gezegd want na 15 seconden spelen in de 2e helft lag de eerste bal al in het mandje en 2 minuten later volgde de aansluitingstreffer. 12-11.

Maar Kinderdijk liet het er niet bij zitten en door middel van de vrijgespeelde Martijn kwam Kinderdijk weer op een voorsprong van 2 punten. 13-11.

Ook halverwege de tweede helft was het behoorlijk spannend en waren de teams flink aan elkaar gewaagd. Gelijke stand 16-16.

Marjolein Verkerk had het in de laatste 10 minuten goed te pakken en scoorde er 4.

Waaronder ook de laatste belangrijke goal met een prachtige doorloop waarmee ze de eindstand in het voordeel van Kinderdijk bracht. 22-21.

De 2 punten bleven op sportpark Molenzicht en hierdoor staan ze nu op de 2e plaats. 5 punten achter ONDO.

Scores deze keer:

Marjolein Verkerk 6x, Max Donkervoort 5x, Menno Bot en Martijn Kreuk 3x, Laura Verveer en Lotte van de Lustgraaf 2x, Bram Rouppé 1x.

De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 25 mei tegen Juliana in Oud Gastel.

Deze wedstrijd start om 15:30. Ook het 2e team speelt daar en start om 14:00.

Graag tot dan en anders misschien tot ziens op Molenzicht.

 

 

11-05-2019 KCR – Kinderdijk  

Spannende wedstrijd in Ridderkerk

Zaterdag 11 mei speelde Kinderdijk 1 tegen KCR 1 uit Ridderkerk. Samantha Schuit en Marjolein Verkerk startten weer in de basis van Kinderdijk. Kinderdijk was erop gebrand de wedstrijd te winnen, want dit zou een voorlopig gedeelde 2e plaats betekenen in de competitie.

De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Het tempo zat er goed in en na 10 minuten was de stand 4-4.  Er werd om en om gescoord, de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Kinderdijk ging de rust in met de stand 11-10. Na de thee kwamen de spelers het veld weer op voor de 2e helft. In de 3e minuut scoorde KCR en werd het 12-10. Kinderdijk maakte hierna 3 doelpunten op rij waardoor de ploeg weer op voorsprong kwam: 12-13. KCR zette de stand in de 11e minuut op 13-13. Kinderdijk bleef met vertrouwen spelen wat resulteerde in een voorsprong van 14-17.  Zeven minuten voor tijd maakte KCR het spannend door terug te komen naar 16-17. Gelukkig hield Kinderdijk het hoofd koel, na een doorloopbal en een mooi afstandsschot liep Kinderdijk uit naar 16-19. KCR bracht de eindstand in de laatste minuut op 17-19.

Het was een spannende wedstrijd, gelukkig wist Kinderdijk de punten mee naar huis te nemen! Na de wedstrijd van het 1e kreeg het 2e ook goed nieuws. Concurrent Juliana 2 had verloren van Fortis 3. Kinderdijk 2 staat nu tweede met 1 punt achterstand op Juliana 2.

Scores: Max Donkervoort 7x, Bram Rouppe 4x, Marjolein Verkerk en Laura Verveer 2x, Martijn Kreuk, Menno Bot Samantha Schuit en Lotte van der Lustgraaf 1x.

 

30-03-2019 Kinderdijk – Vitesse

Kinderdijk verliest laatste zaalwedstrijd

Zaterdag 30 maart werd er gespeeld in de Molenzichthal tegen Vitesse uit Barendrecht.

Voor aanvang van de wedstrijd werden alle kampioenen nog een keer in het zonnetje gezet.

E6, D4, D1, B1, A3 en 4 liepen door een erehaag die bestond uit de selectiespelers van 1 en 2.

Daarna werd er van iedereen een foto gemaakt.

De teams van de week waren deze keer E1 en D1. Scheidsrechter van deze pot was dhr. R van der Meer.

Het kampioen 8-tal begon en na 4 minuten spelen lag de 1e bal in de korf. Met een variant op de vrije bal scoorde Menno Bot de 1-0.

1 ½ minuut later scoorde Vitesse de 1-1. Tot aan de rust liep het helemaal gelijk op. Als de 1 scoorde, scoorde de ander de gelijkmaker.

De hele 1e helft was er niet meer dan 1 punt verschil tussen de beide teams.

De ruststand was dan ook gelijk: 11-11.

Ook in de 2e helft zette dit zich voort. Tot aan 11 minuten voor het eindsignaal was het een herhaling van de 1e helft.

Hierna liep Vitesse langzaam uit naar een voorsprong. Bij Vitesse vielen alle ballen in de korf en bij Kinderdijk lukte het niet.

Het resultaat was dat de stand 2 minuten voor tijd 18-23 was. Een halve minuut voor tijd scoorde invaller Daan de Vrieze de 19-25.

Vitesse scoorde ook nog een keer en dus was de eindstand 19-26.

Scores deze keer:

Max Donkervoort 7x, Bram Rouppé en Simone Hoek 3x, Martijn Kreuk 2x, Menno Bot, Lisanne de Jonge, Laura Verveer en Daan de Vrieze 1x

Ondanks het verlies van Kinderdijk zijn ze toch alleen kampioen geworden aangezien ONDO gelijk had gespeeld.

Doordat ze kampioen zijn geworden zijn ze gepromoveerd naar de 1e klasse in het zaalseizoen 2019-2020.

 

De eerstvolgende wedstrijd op het veld is op zaterdag 20 april om 15:30 tegen Tjoba uit ‘s-Heer Hendrikskinderen.

Voor die tijd worden er nog wel diverse oefenwedstrijden gespeeld.

 

 

23-03-2019  ONDO – Kinderdijk

Unieke prestatie selectie CKC Kinderdijk

Zaterdag 23 maart 2019 gaat bij Kinderdijk de boeken in als unieke prestatie.

Op deze dag is zowel Kinderdijk 1 als Kinderdijk 2 op een dag kampioen geworden.

Iets wat nog nooit in het 66-jarig bestaan van de club was gebeurd.

Voor het 2e team was het een kwestie van winnen. Zij stonden immers al 3 punten los van de naaste concurrentie.

Voor het 1e team een iets moeilijkere opgave. Zij moesten het opnemen tegen de nummer 1 op dat moment: ONDO uit ‘s Gravenzande. Alleen winst was goed genoeg.

Deze wedstrijden werden allebei gespeeld in de Westlandhal.

Het leuke van deze wedstrijd was dat allebei de teams in de kleuren geel/blauw spelen, dus daar aangekomen was alles in deze kleuren versierd. Voor de supporters van Kinderdijk was er een speciale tribune gereserveerd, iets wat wel nodig was omdat er alleen al een bus met 50 jeugdspelers aanwezig was.

Het jeugdbestuur had alles uit de kast gehaald om er een groot feest van te maken.

Voor alle jeugd waren er toeters en bellenblazen. Ook hadden ze voor spandoeken gezorgd en natuurlijk waren er ook trommels om zoveel mogelijk herrie te kunnen maken. Tevens waren er confettikanonnen in de kleuren blauw en geel. Ongeveer 200 toeschouwers van Kinderdijk kwamen op dit spektakel af.

De tribune was te klein en dus moesten er veel supporters blijven staan.

Allereerst was het de beurt aan Kinderdijk 2.

Marjolein Verkerk, Anouk den Braanker, Frank van Dijk en Koen Golverdingen in het ene vak en

Melissa den Braanker, Lisa Steehouwer, Daan de Vrieze en Michael Cornfield in het andere.

40 seconden na het eerste fluitsignaal lag de eerste bal al in de korf. 0-1 voor Kinderdijk door Michael. Een goed begin dus.

Na 4 minuten spelen, bij een stand van 1-1, was er de eerste strafworp van de wedstrijd. Helaas werd deze gemist door Kinderdijk.

Ook Melissa droeg haar steentje bij en scoorde na 14 minuten de gelijkmaker. 3-3

Na een kwartier spelen en met doelpunten van beide kanten legde Koen de 4-4 erin.

8 minuten voor de rust werd er weer een strafworp gemist. Deze keer door ONDO.

Vlak voor de thee liep Kinderdijk comfortabel uit naar een voorsprong van 5-10 door middel van een fraaie doorloopbal van Marjolein Verkerk.

Direct na rust scoorde Marjolein er weer 1 en na 2 minuten spelen scoorde Daan de 6-12 met 1 hand.

Tussen de 9e en de 13e minuut kwam Kinderdijk in een dipje en profiteerde ONDO hiervan. 10-13.

Gelukkig kwam Kinderdijk hierna weer sterk terug en 12 minuten voor tijd was de stand 11-16.

Ondanks de redelijk grote voorsprong was de spanning toch groot bij de spelers en het publiek.

Na nog een score van Anouk en Frank was er eindelijk het verlossende fluitsignaal.

KINDERDIJK 2 IS KAMPIOEN! Eindstand 13-19

De scores van deze wedstrijd waren van:

Michael Cornfield, Koen Golverdingen en Marjolein Verkerk 4x, Frank van Dijk 3x, Daan de Vrieze 2x, Melissa den Braanker en Anouk den Braanker 1x.

 

Toen was het de beurt aan Kinderdijk 1.

Een grote uitdaging lag in het verschiet. Lisanne de Jonge was weer hersteld van haar blessure dus de basis 8 stonden weer in het veld.

Binnen een minuut scoorde ONDO de 1-0. Na 2 minuten spelen was er een behoorlijke blessure bij Martijn Kreuk. Na een check van verzorgster Marianne den Braanker werd er besloten dat er niet verder gespeeld kon worden. Een grote tegenslag voor hem en de rest van Kinderdijk. Ruben Groenendijk kwam voor hem in het veld. Na 3 minuten scoorde Max Donkervoort de gelijkmaker 1-1.

Na 2 scores van Laura Verveer en 1 van Menno Bot was een kwartier voor rust de stand 7-4.

Het zou toch niet gebeuren dat we geen kampioen zouden worden??

Bram Rouppé en Max Donkervoort persten er weer een score uit en brachten de stand met nog 8 minuten op de klok naar 9-7. 1 minuut voor rust scoorde Simone Hoek de zoveelste aansluitingstreffer 10-9.

Maar ook ONDO scoorde weer en dus was de ruststand 11-9.

In de tweede helft begon Kinderdijk voortvarend en forceerden ze een 4e strafworp. Deze werd gemist maar Max Donkervoort scoorde in de herkansing. 11-10.

Na 3 minuten kwam Kinderdijk voor het eerst op voorsprong. Simone Hoek scoorde met een afstandsschot de 11-12. Na goede verzorging en begeleiding van Jelle Lunenborg kon tot ieders verbazing Martijn Kreuk toch weer meedoen. Hij bekroonde 13 minuten voor tijd met een score en bracht de stand op 15-16.

En 4 minuten daarna op 15-17. Ook ONDO streed voor het kampioenschap en kwam weer terug naar 18-18.

De laatste 5 minuten van deze bloedstollende wedstrijd ging het publiek achter beide ploegen staan en zongen en klapten mee om hun club naar de overwinning te brengen.

Laura Verveer maakte de 18-19, Max Donkervoort de 18-20 2 minuten voor tijd en ONDO scoorde 1 minuut voor tijd de 19-20.

Iedereen stond strak van de spanning maar Kinderdijk ging er met de winst vandoor.

KAMPIOENEN!

Na het laatste fluitsignaal was er de ontlading van zowel spelers, technische staf en het publiek.

Iedereen was door het dolle en vloog het veld op om alle kampioenen te feliciteren.

Scores deze keer:

Max Donkervoort 7x, Simone Hoek, Laura Verveer en Bram Rouppé 3x, Menno Bot en Martijn Kreuk 2x.

Maar het was nog niet klaar. Ook Kinderdijk 4, de A3 en de B1 werden op deze dag kampioen!

 

Aanstaande zaterdag, 30 maart is er de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen.

In de Molenzichthal tegen Vitesse.

Deze wedstrijden beginnen om 15:00 en om 16:15.

Van harte welkom.

 

 

16-03-2019 Kinderdijk – ODO

Kinderdijk 1 en 2 kruipen door het oog van de naald

Zaterdag 16 maart speelden Kinderdijk 1 en 2 tegen ODO uit Maasland.

Voor Kinderdijk een zeer belangrijke wedstrijd aangezien beiden volgende week bij ONDO kampioen zouden kunnen worden. Eerst was het 2e aan de beurt. ODO ging voortvarend van start en kwam zelfs op een voorsprong van 6 punten.

Gelukkig voor de mensen op de tribunes kwamen de Kinderdijkers in de 2e helft terug en werd de eindstand toch nog

beslist in het voordeel van Kinderdijk. 20-16. Daarna zat iedereen er klaar voor. Dit moest wel lukken tegen ODO. Bij de uitwedstrijd werd er tenslotte met ruime cijfers gewonnen (10-16). Deze keer was het de beurt van D2 om mee op te lopen.

Marjolein Verkerk startte in de basis, omdat Lisanne de Jonge nog steeds geblesseerd was.

Kinderdijk ging ook deze keer voortvarend van start en stond binnen 7 minuten op een voorsprong van 4-0.

Halverwege de eerste helft waren er al vele kansen gemist.

Langzaam maakte ODO daar gebruik van en stond het 12 minuten voor de thee 6-6.

Doordat Kinderdijk slordig bleef spelen liep ODO uit naar een tussenstand van 10-13 met de rust.

Om volgende week toch voor het kampioenschap te kunnen strijden moest er hard gewerkt worden om er nog iets van te maken.

De eerste 2 minuten van de 2e helft scoorde ODO er weer 2 bij. 10-15.

Lotte van de Lustgraaf startte de ommekeer door weer haar specialiteit toe te passen. De korte kans. 11-15.

Hierna scoorden de heren met de 3 M-en, Martijn, Max en Menno, erop los. 10 minuten voor tijd: 15-15.

Wederom waren er speelminuten voor 2 A1 spelers. Quinty van Geemert en Ruben Groenendijk.

Zij pakten ook allebei hun puntje mee en brachten de voorsprong op 17-16.

Een halve minuut voor tijd scoorde Simone Hoek het verlossende punt door middel van een vrije bal. Kinderdijk kwam hiermee op een voorsprong van 2 punten en gaf dit niet meer uit handen.

Eindstand 19-17.

Gelukkig voor iedereen op de tribune doet Kinderdijk hierdoor nog steeds mee voor het kampioenschap.

Er moet dan wel gewonnen worden van de op dit moment nummer 1: ONDO uit ‘s Gravenzande.

Het 2e elftal van Kinderdijk staat er iets comfortabeler bij. Zij staan op een voorsprong van 3 punten. ONDO 2 staat 6e.

 

Scores deze keer:

Max Donkervoort en Martijn Kreuk 5x, Simone Hoek 3x, Lotte van de Lustgraaf 2x, Marjolein Verkerk, Menno Bot, Quinty van Geemert en Ruben Groenendijk 1x.

 

Zaterdag aanstaande (23 maart) wordt er dus gespeeld tegen ONDO uit ‘s Gravenzande in de Westlandhal.

Het 2e elftal start om 17:30 en het eerste elftal om 18:45.

Kom allen onze teams aanmoedigen en juich ze naar het kampioenschap. Graag tot dan.

 

16-03-2019 Kinderdijk – WION

Eenvoudige winst CKC Kinderdijk

Zaterdag 9 maart waren er, na 2 weken rust, weer volop wedstrijden te zien in diverse sporthallen.

Hierbij werd de E6 met als trainer Robert v.d. Boogaard zaalkampioen.

A1 won van Top Arnemuiden met 26-15. Het 2e achttal won met 28-17 van WION uit Rotterdam en ook voor het 1e achttal stond er een wedstrijd tegen WION op het programma.

Voor aanvang stond Kinderdijk op de gedeelde 1e plek en WION op de 6e.

Lisanne de Jonge werd vanwege een enkelblessure vervangen door Samantha Schuit.

Ook deze keer was de tribune weer goed gevuld.

Het team van de week was D3. Zij mochten voor de wedstrijd op de foto met ons eerste en tijdens het voorstellen van de teams mochten zij mee oplopen.

Ook kregen ze een kaart met foto’s van de selectie en daar konden ze na afloop van de wedstrijd de handtekeningen bij laten zetten.

Voor de wedstrijd, die onder leiding stond van Dhr. M van Joolingen kregen Lotte van de Lustgraaf en Max Donkervoort een bos bloemen omdat zij hun 100e wedstrijd in het 1e van Kinderdijk speelden.

Kinderdijk mocht deze wedstrijd beginnen en binnen 15 seconden kreeg Max Donkervoort de eerste kans. Helaas kolkte de bal uit de korf en werd deze gelijk onderschept door WION die ervan profiteerden en hun 1e punt scoorden. 0-1. 30 seconden later maakte Lotte van de Lustgraaf gelijk en was het 1-1.

Na 10 minuten was er de eerste strafworp van de wedstrijd en deze werd benut door Martijn Kreuk en hierdoor was de stand 8-3.

Met nog 19 minuten op de klok vroeg WION de 1e time out aan. 7 minuten later was er de 1e time out van Kinderdijk.

Direct na deze time out scoorde Bram Rouppé de 11-4. Zowel aanvallend als verdedigend was Kinderdijk erg sterk met de rebounds.

8 minuten voor rust was er (wederom) een prima samenwerking tussen Menno Bot en Max Donkervoort en kon Max met 1 hand scoren. 12-5

Simone Hoek scoorde een doorloopbal na een sterke aanval en hierna waren er nog diverse scores wat de ruststand op een comfortabele voorsprong bracht voor Kinderdijk. 16-8.

Direct na rust schoot Laura Verveer haar 2e in de korf. Binnen 5 minuten gevolgd door rake ballen van Max Donkervoort, Bram Rouppé, een “koele” bal van Martijn Kreuk en wederom 1 van Laura Verveer.

Na 7 ½ minuut scoorde Bram Rouppé weer en deze keer vanuit de draai. Hij bracht daarmee de stand op 22-9.

10 seconden later schoot WION raak en weer 20 seconde later was het weer raak voor Kinderdijk.

18 minuten voor het eindsignaal pikte ook Samantha Schuit haar puntje mee door middel van een mooie doorloopbal.

Halverwege de 2e helft besloot trainer Richard Berrevoets om de eerste wissel toe te passen die later in het spel opgevolgd werd door nog 5 andere wissels.

Quinty van Geemert scoorde ook en Daan de Vrieze sloot deze zege af en besliste de eindstand op 30-17.

Scores deze keer:

Max Donkervoort 8x, Bram Rouppé 5x, Lotte van de Lustgraaf en Laura Verveer 4x, Martijn Kreuk en Simone Hoek 3x,

Samantha Schuit, Quinty van Geemert en Daan de Vrieze 1x.

De volgende wedstrijd is weer in de Molenzichthal op zaterdag 16 maart. Deze wedstrijd start om 16:15 en er wordt gespeeld tegen ODO uit Maasland.

Graag tot dan.

 

09-02-2019 Kinderdijk – Weidevogels

Eenvoudige overwinning CKC Kinderdijk

Zaterdag 9 februari speelden Kinderdijk 1 en 2 tegen Weidevogels uit Bleiswijk. Kinderdijk 2 stond voor aanvang op de eerste plek en Weidevogels 2 op de 4e. Na een ruime voorsprong van Kinderdijk in de rust kwam Weidevogels sterk terug en was de eindstand gelijk. 18-18.

Bij Kinderdijk 1 stond ONDO voor het begin van deze wedstrijd op 1 punt voorsprong in de ranglijst. Om aan te kunnen haken moest er dus gewonnen worden van de onderste ploeg. Maar ook voor Weidevogels was dit een belangrijke wedstrijd aangezien ze dit hele zaalseizoen nog geen punt hebben gehaald. Zij waren er dus erg op gebrand om deze wedstrijd te winnen. De wedstrijd stond onder leiding van de nog jonge scheidsrechter Jordy Coenraads.

Bij Kinderdijk stonden de gebruikelijke 8 spelers in het veld. Ook deze keer was de tribune weer afgeladen waardoor er veel mensen moesten staan om deze pot te bekijken.

Max Donkervoort startte de wedstrijd en de eerste paar minuten waren duidelijk voor Kinderdijk.

Door het snelle spel dat ze speelden en een aantal goede onderscheppingen stond het na 7 minuten al 5-0.

Mede door de goede rebounds aan de kant van Kinderdijk en omdat Weidevogels geen antwoord had op de aanvallen was 10 minuten voor rust al te zien dat de winst dichtbij was. Kinderdijk ging met ruime voorsprong de rust in. 13-4.

In de tweede helt opende Laura Verveer binnen een minuut de score waardoor alle basisspelers minimaal 1 keer hadden gescoord.

 

Ook in de tweede helft vielen de ballen makkelijk in de korf. Door de vele afstandsschoten was 14 minuten voor tijd de stand 21-7. De laatste 10 minuten mochten ook 3 spelers van de A1 laten zien wat ze konden waarbij Quinty van Geemert binnen een minuut een strafworp meekreeg en Samantha Schuit via een doorloopbal ook nog een punt scoorde.

Max Donkervoort sloot deze reeks van scores af d.m.v. de 4e strafworp te benutten. Ook Weidevogels scoorden nog 1x en hierdoor was de eindstand 24-11.

Scores deze keer:

Max Donkervoort 7x, Simone Hoek en Bram Rouppé 4x, Lotte van de Lustgraaf, Menno Bot en Laura Verveer 2x, Martijn Kreuk, Lisanne de Jonge en Samantha Schuit 1x.

Zaterdag 16 februari is de volgende wedstrijd. Er wordt gespeeld in sporthal de Ridderhal tegen DVS ‘69, in Hendrik Ido Ambacht en de wedstrijd start om 18:30.

 

02-02-2019  Korbis – Kinderdijk

Kinderdijk wint en pakt belangrijke punten.

Kinderdijk begint wat rommelig aan de wedstrijd. Er moest helaas al vroeg worden gewisseld, vanwege een blessure van Max Donkervoort. Daan de Vrieze nam zijn plek in. De aanvallen bij beiden teams waren slordig. Waar het na tien minuten nog steeds 1-0 voor Korbis stond, nam Ruben Groenendijk de plek van Bram Roupé in, zodat Bram even een rustmoment kreeg om vervolgens in het andere vak gebracht te worden. Na een gelijkmaker van Simone Hoek, (2-2) met nog maar 11 minuten op het scorebord, werd Daan eruit gehaald voor de wisseltruc van vakken en kwam Bram op dat plekje te staan. Al gauw kwam Korbis weer op een voorsprong, maar door de tactische wissel van Ronald Berrevoets scoorde Bram de gelijkmaker.

Met nog 8 minuten zette Simone haar turbo aan en maakte een prachtige doorloop goed gestrekt en wel. Helaas kon Kinderdijk die voorsprong niet houden en kwam Korbis weer gelijk. Met opnieuw een goede actie van Bram, maakte hij de 4-5 voor Kinderdijk. Wat een beleving tussen beiden teams en ze waren aan elkaar gewaagd. Korbis maakt weer gelijk met een wegtrekbal en dat brengt de stand naar 5-5. Laura Verveer, terug van 2 weken wintersport met school, maakte zich verdedigend heel belangrijk door een aantal goede felle onderscheppingen. Met nog maar anderhalve minuut op de klok neemt Korbis het voortouw met 1 doelpunt verschil. 6-5 rust. Kinderdijk weet dat ze een tandje bij moeten zetten en dat doen ze ook. Ruben komt met een doorloopbal naar binnen om hem af te spelen naar Martijn Kreuk, maar zijn heer houdt dit tegen en ze krijgen hier helaas geen strafworp voor. Martijn probeert het in zijn 2e aanval zelf en krijgt hem nu wel mee. Na wat schotpogingen van Korbis zijn zij snel de bal kwijt. Het vak van Bram en Menno doen dit op dezelfde manier als het andere vak en met een goede bal naar Menno Bot maakt hij het verschil van 6-7. Korbis slaagt er niet in om gelijk te maken en na wat goede aanvallen van Kinderdijk met goede dubbels scoort Bram de 6-8. Met een afstandschot van Simone Hoek en een korte kans van Martijn Kreuk, die overigens buitengewoon staat te vangen, brengt Kinderdijk de stand naar 10 doelpunten. Korbis is zoekende en zijn snel de bal kwijt. Opnieuw is Bram weer belangrijk voor het vak en slaat een gat van 6 punten verschil met nog een kwartier speeltijd op de klok. Menno laat ook zien dat hij kan scoren en brengt de stand naar 7-14. Na een wisseling bij Korbis tussen wat heren, gaat het bij hen wat beter en krijgen ze langere aanvallen én met resultaat. Ze brengen de stand op 9-14 met nog 10 minuten te spelen. Kinderdijk houdt het verschil door weer mee te scoren met een wat knullige actie, waardoor Martijn een strafworp mee krijgt. Bot maakt zijn doelpuntjes door 2 mooie doorloopballen te scoren en het gat wordt steeds groter. Daan de Vrieze krijgt weer wat vertrouwen van de trainer en wordt weer ingebracht voor Ruben Groenendijk. Hij laat zien dat hij het waard is en scoort een mooie wegtrekbal. De stand is nu 9-19. Het publiek van Korbis gelooft nog in hun club (met nog 2 minuten speeltijd) en zet hen harde stemgeluid in om nog wat voor Korbis te betekenen. Korbis pakt hier nog 2 doelpunten mee en de eindstand wordt 11-19 voor Kinderdijk.

 

De volgende wedstrijd zal thuis gespeelt worden tegen Weidevogels om 16:05 uur.

 

 

 

26-01-2019  Vitesse – Kinderdijk

Gelijkspel CKC Kinderdijk

 

Zaterdag 26 januari speelde Kinderdijk wederom een belangrijke wedstrijd. Dit keer tegen Vitesse uit Barendrecht, de op dat moment nummer 3.

Er moest gewonnen worden omdat ONDO ook gewonnen had en bij verlies of gelijkspel alleen aan kop zou staan.

Kinderdijk 2 had verloren van Vitesse maar ze voeren nog wel de ranglijst aan.

Coach Berrevoets had gekozen voor dezelfde opstelling als vorige week. Op de overvolle tribune zaten ook een man of 60 van Kinderdijk.

Kinderdijk ging goed van start en na ruim een minuut lag de eerste bal in het mandje. Korte kans van Martijn Kreuk. 0-1.

Na 2 minuten de 1-1 en 20 seconden later de 1-2 door Marjolein Verkerk.

Bij een stand van 5-5 halverwege de eerste helft was er de eerste wissel voor Kinderdijk. Lotte van de Lustgraaf ging eruit en Samantha Schuit kwam erin.

10 minuten voor rust was goed te zien dat beide ploegen hard vochten voor de winst. Allebei kregen goede kansen maar allebei verloren ze ook veel ballen.

Dat was ook te merken aan de stand. 6-6. Na over en weer nog wat scores was ook de ruststand gelijk. 9-9.

 

Ook de tweede helft ging Kinderdijk voortvarend van start. Binnen 10 seconden scoorde Max Donkervoort de 9-10.

Maar 20 seconden later kwam Vitesse weer terug tot 10-10. En liep langzaam uit naar 12-10. Mede door een benutte strafworp.

Marjolein Verkerk scoorde hierna 2 keer waardoor de stand weer gelijkgetrokken werd.

5 minuten voor het eindsignaal stond Kinderdijk op een lichte voorsprong van 14-16.

Jammer genoeg kwam Vitesse terug tot 16-16 wat tevens de eindstand was.

Ook deze wedstrijd had Bram Rouppé de meeste punten achter zijn naam en dat met een zwaar gekneusde pols, die hij al aan het begin van de wedstrijd had opgelopen, zoals achteraf is gebleken.

 

Scores deze keer:

Bram Rouppé 5x, Marjolein Verkerk en Martijn Kreuk 3x, Simone Hoek en Max Donkervoort 2x, Samantha Schuit 1x.

 

De eerstvolgende wedstrijd speelt Kinderdijk tegen Korbis uit Waddinxveen. Deze wedstrijd start om 19:30 en wordt gespeeld in sporthal de Dreef.

 

19-01-2019 Kinderdijk – ONDO

 

Eerste verlies Kinderdijk deze competitie

 

Zaterdag 19 januari speelde Kinderdijk een hele belangrijke wedstrijd tegen ONDO uit

‘s Gravenzande. De bomvolle tribune zat gespannen te wachten op wat er ging gebeuren.

Maar allereerst werden de teams voorgesteld. Bij Kinderdijk werd er afscheid genomen van Stephanie Smid. Zij is namelijk in blijde verwachting.

Ze kreeg namens het hele team een kraampakket uit handen van haar 2 zussen Melissa en Anouk. 

Ook was er 1 verandering in de opstelling. Marjolein Verkerk stond in de basis i.p.v. Laura Verveer. 

Het tweede team had gewonnen van ONDO en staat stevig bovenaan. 4 punten los van de nummer 2.

De wedstrijd kon beginnen en na 1 ½ minuut lag de eerste bal in de korf. 0-1. Na 8 minuten werd de gelijkmaker gescoord door Lotte van de Lustgraaf.

Natuurlijk via de korte kans achter de korf. Haar specialiteit. Een halve minuut later scoorde Simone Hoek d.m.v een vrije bal de 4-3. 

In samenwerking met Martijn Kreuk scoorde zij ook met een prachtige doorloopbal de 5-3.

Halverwege de eerste helft was ONDO echter alweer op gelijk hoogte gekomen en liep zelfs uit. Deze voorsprong bleven ze houden tot aan de rust. 10-11

De 2e helft begon voor Kinderdijk heel goed. Binnen een halve minuut lag de eerste al er alweer in. Bram Rouppé kwam goed op gang en legde er 3 achter elkaar in.

Met nog 20 minuten op de klok werd er door Kinderdijk de zoveelste aansluitingstreffer gescoord en was de stand 14-15.

Een kwartier voor tijd kwam Kinderdijk voor de 2e keer deze helft op gelijke stand. Dit keer door een treffer van Max Donkervoort.

De wedstrijd kon nog alle kanten op gaan. Helaas voor Kinderdijk kwam ONDO op een voorsprong van 3 punten verschil en gaven ze de wedstrijd niet meer uit handen.

De laatste 2 scores deze wedstrijd waren van Samantha Schuit die ook een paar minuten mee mocht doen en gelijk scoorde en van Max Donkervoort.

Helaas mocht het niet meer baten en won ONDO met 22-23. De beide ploegen hebben nu een gelijk aantal punten, maar ONDO staat bovenaan ivm onderling resultaat.

Scores deze keer:

Bram Rouppé 6x, Max Donkervoort en Menno Bot 5x, Simone Hoek 2x, Martijn Kreuk, Marjolein Verkerk, Lotte van de Lustgraaf en Samantha Schuit 1x.

Aanstaande zaterdag 26 januari speelt Kinderdijk weer een belangrijke wedstrijd, Dit keer tegen de nummer 3 .Vitesse uit Barendrecht.

Zij staan maar 2 punten onder Kinderdijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Bongerdhal in Barendrecht en begint om 20:30.

Het zou leuk zijn als er zoveel mogelijk mensen komen kijken om onze club aan te moedigen.

12-01-2019 ODO – Kinderdijk

Kinderdijk verstevigt koppositie

Allereerst namens jullie razende reporters de allerbeste wensen en een sportief 2019.

A1 speelde in de overgangsklasse tegen PKC uit Papendrecht. Zij leverden een knappe prestatie door gelijk te spelen. 24-24.

Kinderdijk 1 en 2 speelden zaterdag 12 januari tegen de nummer 4 van de competitie. ODO uit Maasland.

Het 2e team won met 14-23.

De ongeveer 40 toeschouwers van Kinderdijk zagen een niet al te beste wedstrijd.

Dit lag zeker niet aan Kinderdijk maar de coach van ODO had besloten om bij elke aanval de eerste 30 seconden alleen maar heen en weer te gooien om het tempo eruit te halen.

Dit lukte goed, De wedstrijd kwam gedurende de volle 60 minuten totaal niet op gang.

Kinderdijk had zeker in het begin veel moeite met het slome spel.

Gelukkig lieten ze zich niet constant van de wijs brengen en na 10 minuten spelen kwam Kinderdijk d.m.v. een strafworp van Martijn Kreuk op een voorsprong van 2-5.

Verder gebeurde er niet zoveel in de eerste helft en gingen beide ploegen niet echt moe de rust in. Stand 5-9.

Na 2 minuten in de tweede helft had Bram Rouppé er al 2 ingegooid. 5-11.

Halverwege werd de eerste wissel toegepast. De stand was op dat moment 8-12.

3 minuten voor tijd kwamen er 5 (!) wissels in bij Kinderdijk. Stijn Vlieg en Lars Breedveld van A1 mochten ook hun minuten pakken. Na 10 seconden scoorde Lars de 10-16.

Zijn eerste doelpunt in het eerste team. Dit was ook gelijk de eindstand.

Scores deze keer:

Bram Rouppé en Simone Hoek 3x, Max Donkervoort en Laura Verveer 2x, Lotte van de Lustgraaf, Lisanne de Jonge, Jelle Lunenborg. Menno Bot, Martijn Kreuk en Lars Breedveld 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 19 januari om 16:10 tegen ONDO uit ‘s Gravenzande. Dit wordt gespeeld in onze eigen Molenzichthal.

 

 

15-12-2018 WION – Kinderdijk

CKC Kinderdijk zet de ongeslagen reeks in de zaal door.

Na de thuiswinst op DVS’69 weet Kinderdijk ook de laatste zaalwedstrijd voor de kerst binnen te slepen door met 18-28 WION te verslaan.

Kinderdijk is nu met 8 punten uit 4 wedstrijden koploper.

Afgelopen zaterdag speelde Kinderdijk de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie in Rotterdam tegen WION.

Kinderdijk ging van start met dezelfde opstelling als voorgaande wedstrijden.

Na een snelle 2-0 achterstand herpakte Kinderdijk zich en pakte het 8-tal van trainer Ronald Barrevoets de leiding.

Kinderdijk slaagde er maar niet in het gat groter dan 2 doelpunten te maken, waardoor WION de aansluiting op Kinderdijk bleef vinden.

Door slordig verdedigen van Kinderdijk kon WION steeds het gat van 2 doelpunten dichten. Na een matige eerste helft van Kinderdijk, gingen spelers met een ruststand van 12-13 aan de thee.

In de tweede helft tapte Kinderdijk uit een ander vaatje. Binnen drie minuten werd er 3 keer namens Kinderdijk gescoord.

Aanvallend werden er goede kansen gecreëerd en Menno Bot & Max Donkervoort namen de ploeg op sleeptouw door hun scherpe afronding.

Ook werd er verdedigend meer druk gegeven, beter voorverdedigd en werden er meer duels gewonnen .

Na 15 minuten spelen in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld en gunde trainer Ronald Barrevoets speelminuten aan Koen Golverdingen, Anouk den Braanker & Marjolein Verkerk.

Kinderdijk speelde deze wedstrijd vooral tegen zichzelf en heeft het zichzelf de eerste helft onnodig moeilijk gemaakt.

Na de thee stond er een geconcentreerder en gretiger Kinderdijk waar WION geen antwoord op wist.

In verband met de feestdagen zijn er de komende twee weken geen competitiewedstrijden.

Na de feestdagen zal op zaterdag 12 januari om 18:20 in sporthal Molenzicht de eerstvolgende wedstrijd tegen ODO gespeeld worden.

Scores:

Max Donkervoort 7x, Menno Bot 6x, Bram Rouppé 4x, Martijn Kreuk & Simone Hoek 3x, Lotte van de Lustgraaf 2x, Laura Verveer, Lisanne de Jonge & Koen Golverdingen 1x.

 

 

8-12-2018 Kinderdijk – DVS ‘69 

CKC Kinderdijk door winst aan kop in de ranglijst

Kinderdijk moest zaterdag 8 december aan de bak tegen DVS ‘69 uit Hendrik Ido Ambacht.

Een volle tribune keek toe hoe Kinderdijk de winst pakte en daardoor de ranglijst aanvoert in de 2e klasse.

Ook het 2e elftal had een belangrijke wedstrijd aangezien DVS ‘69 op de eerste plek stond en bij winst de 2 ploegen van positie konden wisselen.

Het resultaat was positief. Ze pakten de winst met 18-16 als eindstand.

Met dezelfde opstelling als de 2 vorige keren ging het 8-tal van Kinderdijk 1 van start en binnen 3 minuten was de voorsprong 2-0.

De eerste 10 minuten van de eerste helft was Kinderdijk sterk in zowel de verdedigende rebounds als aanvallende.

In 3 minuten tijd scoorde Kinderdijk daarna 5 keer mede door een afstandschot van Bram Rouppé en een mooie doorloopbal van Lisanne de Jonge.

Halverwege de eerste helft was er een comfortabele voorsprong voor Kinderdijk. 10-3.

Met de rust was DVS ‘69 goed teruggekomen. 13-10. Met deze stand had iedereen van Kinderdijk minimaal 1 keer gescoord.

Na de thee schoot de tegenstander de eerste bal in de korf. Ondanks de vele pogingen en aanvallen had Kinderdijk de eerste 6 minuten moeite met scoren.

Met nog 18 minuten op de klok scoorde Max Donkervoort direct na een time out d.m.v. een vrije bal de 15-11.

Ondanks dat Simone Hoek niet topfit was scoorde ze 10 minuten voor tijd haar vijfde doelpunt.

Daarmee bracht ze de stand op 20-15 en werd hierna gelijk gewisseld. Marjolein Verkerk kwam in haar plaats binnen de lijnen.

In de laatste minuten werd er door beide ploegen nog een aantal keer gescoord en was de eindstand 23-20.

 

Scores deze keer:

Max Donkervoort 6x, Simone Hoek 5x, Bram Rouppé en Menno Bot 3x, Laura Verveer en Lisanne de Jonge 2x, Martijn Kreuk en Lotte van de Lustgraaf 1x.

 

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 15 december om 15:45 in Rotterdam tegen WION.

 

01-12-2018  Weidevogels – Kinderdijk

Wederom winst voor CKC Kinderdijk

Op zaterdag 1 december was het zover,

Een stukje rijden maar dan was je er.

In Bleiswijk werd er een wedstrijd gespeeld,

Het publiek heeft zich echt niet verveeld.

Wel was het een beetje apart in de zaal,

Dat was wel te merken voor allemaal.

De Weidevogels konden er niks aan doen,

De zaalverhuurder had niet het fatsoen.

Om tribunes neer te zetten,

En op de zaaltemperatuur te letten.

Maar ondanks de kou en velen zonder stoel,

Hadden beide teams een belangrijk doel.

We lieten ons hierdoor niet kisten,

En voor we het goed en wel wisten.

Was de wedstrijd gestart,

En kreeg Kinderdijk het al snel benard.

Binnen een minuut een strafworp voor de tegenpartij,

Maar gelukkig kwam Kinderdijk er weer redelijk bij.

Na 12 minuten een doorloop voor Martijn,

Een mooi punt, die mocht er wel zijn.

Met nog 15 minuten voor de thee,

Zat het Kinderdijk niet echt mee.

Vooral door het slordige spel,

Wisten de Weidevogels het wel.

Dit kunnen we zomaar winnen,

Misschien halen we zelfs de winst wel binnen.

7 minuten voor de rust scoorden de dames wel vaak,

En was het voor Kinderdijk nog 5x raak.

Nee opgeven deden ze allerminst,

En met de rust stond Kinderdijk zelfs op winst.

 

Met een ruststand van 10-11 voor CKC,

Deden ze zeker nog mee.

Om de winst binnen te halen,

En de wedstrijd te bepalen.

De tweede helft startte Kinderdijk goed,

En werd er vol goede moed.

Steeds een bal in de korf gelegd,

En wist het publiek het dan ook echt.

Deze keer gaat de winst mee met ons,

En kwam er bij weidevogels een steeds grotere frons.

Vooral Simone was deze keer op schot,

Ze heeft haar tegenstandster vaak bedot.

Door steeds weer weg te draaien zoals zij kan,

En op deze manier scoorde ze dan.

Er werd gewisseld en Marjolein en Koen,

Mochten ook een kwartier meedoen.

En Marjolein had echt veel zin,

Binnen een minuut legde ook zij er 1 in.

De tegenstander werd een beetje laks,

En hop daar was de 5e van Max.

En ook Koen pikte zijn puntje mee,

Daarmee was iedereen tevree.

15-24 was de de uiteindelijk stand,

En was er voor Kinderdijk dus niks aan de hand.

8 december mogen ze weer,

Tegen DVS ‘69 deze keer.

In sporthal Molenzicht om 10 over 4,

Misschien zien we jullie dan hier.

 

De scores deze keer:

Simone Hoek 8x, Max Donkervoort 5x, Laura Verveer 3x, Lotte van de Lustgraaf, Marjolein Verkerk en Menno Bot 2x, Koen Golverdingen en Martijn Kreuk 1x

 

24-11-2018 Kinderdijk – Korbis

CKC Kinderdijk wint eerste competitiewedstrijd in de nieuwe zaal.

Zaterdag 24 november speelde Kinderdijk haar eerste wedstrijd in de zaalcompetitie. Tevens was het de eerste officiële wedstrijd in Sporthal Molenzicht.

Er werd gespeeld tegen Korbis uit Waddinxveen.De mensen op de goedgevulde tribunes zagen dat de instroomgroep en de E2 mee opliepen.

Ronald Berrevoets was geschorst en Arie Muilwijk was deze wedstrijd de coach van Kinderdijk.

T.o.v. de veldcompetitie was er een kleien verandering. Menno en Bram stonden in de basis. De wedstrijd stond deze keer onder leiding van dhr. Otterman.

Zoals te doen gebruikelijk startte de thuisploeg en binnen een halve minuut lag de bal al in de korf. Een afstandsschot van Laura. 1-0

Na ruim 5 minuten spelen en afwisselende scores van beide kanten was er de eerste strafworp voor Kinderdijk. Deze werd benut door Martijn die daarmee de stand op 4-3 bracht.

De eerstvolgende 5 minuten gebeurde er, behalve het vele balverlies van beide kanten, niet bijzonder veel.

Korbis was daarna de eerste die weer scoorde.

 

7 minuten voor rust was de stand wederom gelijk en was er ondertussen de eerste wissel door Kinderdijk toegepast.

Door onder andere een afstandsschot, een mooie doorloop en een variatie op de standaard vrije bal was er met de rust een welverdiende voorsprong voor Kinderdijk. 13-9.

In de 2e helft ging Korbis fel van start en bij de eerste aanval lag de bal er al in. 13-10.

Naarmate de 2e helft vorderde slopen er van beide kanten steeds meer slordige fouten in het spel. Gelukkig schoot zowel Korbis als Kinderdijk de bal nog regelmatig raak en werd de wedstrijd nog behoorlijk spannend. Kinderdijk ging er uiteindelijk toch nog met de welverdiende winst vandoor en werd de eindstand 20-16

Scores deze keer:

Max Donkervoort 8x, Martijn Kreuk 4x, Menno Bot, Koen Golverdingen en Simone Hoek 2x,

Marjolein Verkerk en Laura Verveer 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 1 december om 18:10 bij Weidevogels in sporthal SRC Rottemeren.

 

 

27-10-2018 Fortis 1 – Kinderdijk 1

Geen punten mee terug uit Zeeland

Afgelopen zaterdag speelde Kinderdijk de laatste wedstrijd op het veld, voordat ze de zaal in gaan. Kinderdijk ging voor een revanche op de enige tegenstander waarvan ze hadden verloren, namelijk Fortis uit Oost-Souburgh. Helaas ging dit niet helemaal zoals gehoopt. Kinderdijk begon deze week weer met een andere opstelling. Dit omdat Max tijdens de training geblesseerd was geraakt en hierdoor niet kon spelen. Verder was Martijn wel weer hersteld van zijn blessure. Terwijl Kinderdijk 1 in de auto zat naar Zeeland, behaalde Kinderdijk 2 weer een mooie overwinning. Altijd goed om te horen voor de wedstrijd! Door de afwezigheid van Max werd Menno in de basis opgesteld en was de opstelling als volgt: Bram, Menno, Simone, Lisanne. En in het andere vak: Martijn, Koen, Lotte, Laura. De wedstrijd begon en het werd al snel duidelijk dat Kinderdijk moeite had met scoren. Fortis gaf veel druk op de schutters en het lukte niet om hier onderuit te spelen. Toch ging het redelijk gelijk op en dit resulteerde in een ruststand van 11-9. In de tweede helft lukte het helaas niet om het tij te keren. Kinderdijk kreeg gelijk 2 punten om hun oren en heeft daarna niet meer dichterbij kunnen komen. De bal ging er simpelweg gewoon niet in. De trainer heeft door middel van wissels nog geprobeerd er iets aan te doen. Namelijk Stijn voor Menno, Marjolein voor Lisanne, Ruben voor Koen en Stefanie voor Laura. In het laatste kwartier leek het alsof Kinderdijk nog iets dichterbij kon komen, maar dit was al te laat. Verloren, 20-16.

20-10-2018 Albatros – Kinderdijk

 

4e gelijkspel CKC Kinderdijk

 

Op zaterdag 20 oktober speelde Kinderdijk haar wedstrijd tegen Albatros uit Zwijndrecht.

Lekker dichtbij dus veel Kinderdijks publiek langs de kant. Er waren 2 veranderingen in de basisopstelling t.o.v. vorige week.

Bram was weer hersteld van zijn blessure maar nu was Martijn geblesseerd dus speelde Arjan wederom.

Coach Ronald Berrevoets had deze wedstrijd ook gekozen om andere vakken toe te passen.

Bram, Koen, Simone en Lisanne stonden in het ene vak en Max, Arjan, Lotte en Laura in het andere.

Het 2e en A1 hadden allebei gewonnen dus de druk lag hoog voor het 1e.

Albatros begon deze wedstrijd en binnen 5 seconde was er de eerste schotkans. Gelukkig voor Kinderdijk was het mis en konden ze de bal onderscheppen.

Na ruim 6 minuten spelen lag voor Kinderdijk de 1e bal in de korf. Simone schoot van afstand de stand op 3-1. 

Direct daarna kwam de nieuwe verzorgster van Kinderdijk, Marianne den Braanker, in actie.

Vanwege diverse valpartijen moesten er wat knieën verbonden worden.

In de 10e minuut kwam Kinderdijk op 1 punt achterstand door een mooie variatie op de vrije bal. Simone zag dat Lisanne vrij stond en zij schoot dan ook de bal raak. 4-3.

9 minuten voor rust schoot Lotte haar 1e erin waardoor Kinderdijk op gelijke hoogte kwam. 7-7.

Met een stand van 10-9 gingen de beide ploegen de rust in.

Na rust kreeg Kinderdijk haar eerste strafworp die helaas werd gemist maar na 4 minuten spelen was het wel raak 11-10 door Arjan die goed vrijgespeeld was.

Al na 8 minuten in de tweede helft was er de eerste wissel. Menno kwam in het veld.

2 minuten later schoot hij ook de bal raak en kwam de stand op 15-13.

Een kwartier voor het eindsignaal kwam Kinderdijk voor het eerst op voorsprong.

Mede door een hele goede invalbeurt van Menno waardoor Kinderdijk veel rebounds kreeg en er meer pit in het spel kwam. 

Ook het meegereisde publiek begon er weer in te geloven.

3 minuten voor tijd was de spanning bijna niet meer te houden omdat Albatros de gelijkmaker maakte. 20-20.

1 minuut voor tijd schoot Max raak en Kinderdijk gooide daarop alles in de verdediging.

Helaas scoorde Albatros, dankzij een door de scheidsrechter gemiste overtreding, 40 seconden voor tijd de gelijkmaker wat de eindstand bracht op 21-21.

Scores deze keer waren van:

Max Donkervoort 6x, Simone Hoek 5x, Bram Rouppé 3x, Arjan Schook 2x, Koen Golverdingen, Lotte van de Lustgraaf, Lisanne de Jonge, Laura Verveer en Menno Bot 1x.

Op zaterdag 27 oktober speelt Kinderdijk de laatste buitenwedstrijd van dit seizoen.

In Oost-Souburg wordt er gespeeld tegen Fortis. De wedstrijd begint om 16:00 uur.

13-10-2018 Kinderdijk – RWA

Gelijke stand voor CKC Kinderdijk tegen RWA.

Zaterdag 13 oktober. Door het prachtige weer genoten de vele toeschouwers op het nieuwe terras en langs de kant van een af en toe slordige maar ook wel spannende pot van CKC Kinderdijk tegen RWA uit Rhoon.

Voor aanvang van de wedstrijd stonden allebei de ploegen op de 2e plaats maar omdat RWA meer wedstrijden had verloren stond Kinderdijk hoger in de ranglijst.

Er was door trainer/coach Berrevoets op 1 plek gewisseld. Vanwege een blessure bij Bram startte Arjan in de basis. Omdat er door het 2e gewonnen was met een eindstand van 19-14 werd er ook van het 1e achttal wel iets verwacht.

Onder leiding van scheidsrechter Watermulder zag het publiek dat RWA het eerste punt scoorde binnen een minuut.

Maar een minuut later lagen er ook al 2 in de korf voor Kinderdijk. Vanachter de korf door Max en een moeilijke bal vanonder de korf door Lisanne. 2-1.

Na 8 minuten spelen was er door beide ploegen al een paar keer gescoord en werd er door Koen na een mooie aanval van afstand 4-5 gemaakt.

Kinderdijk liep daarna achter de feiten aan en mede door de goede rebounds van RWA kwamen ze een kwartier voor tijd op een achterstand van 4 punten, 6-10.

Na een verbale aanvaring van Lotte en een heer van RWA werd er door de scheidsrechter aan beide spelers een gele kaart uitgedeeld.

Ondanks dat er door RWA anderhalve minuut voor tijd een strafworp werd gemist gingen zij met een voorsprong van 9-13 de rust in.

Direct na rust vloog Kinderdijk uit de startblokken en na 4 minuten spelen scoorde Jelle de aansluittreffer. 12-13. 20 minuten voor tijd werd er gewisseld en kwam Marjolein in het veld.

Iedereen langs de kant kon zien dat Kinderdijk veel sterker was dan in de eerste helft en dat was ook te zien aan de stand. Na een prachtige aanval met diverse kansen scoorde Jelle 14 minuten voor tijd de gelijkmaker. 15-15.

7 minuten voor het eindsignaal kreeg Simone de smaak te pakken en scoorde in totaal nog 3 keer, wat de stand op 20-20 bracht. 20 seconden voor tijd kreeg RWA hun 7e strafworp die gelukkig voor Kinderdijk gemist werd waardoor de eindstand op 20-20 bleef steken.

Scores deze keer:

Max Donkervoort en Simone Hoek 4x, Jelle Lunenborg 3x, Lotte van de Lustgraaf, Arjan Schook, en Lisanne de Jonge 2x, Martijn Kreuk, Laura Verveer en Koen Golverdingen 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 20 oktober in Zwijndrecht tegen Alblatros. Deze wedstrijd begint om 16:00 uur.

 

06-10-2018 Kinderdijk – Juliana

Winst CKC Kinderdijk

Onder een warme zon met veel publiek langs de kant werd er zaterdag 6 oktober gespeeld op het eigen Molenzicht tegen Juliana uit Oud Gastel.

De coach had deze keer gekozen om Bram op te stellen i.p.v. Jelle.

Verder was de opstelling ongewijzigd.

De gasten waren, na 3 minuten van aanvallen van beide kanten, de eerste die de bal raak  schoten. Na 10 minuten spelen was de stand pas 2-2.

Ondanks vele kansen van de 2 ploegen werd er weinig gescoord.

Halverwege de eerste helft kwam Kinderdijk vanwege een overtreding op Simone op een voorsprong van 5-3 door een benutte strafworp van Martijn.

Met nog 10 minuten te spelen voor er werd gerust scoorde Lotte haar eerste punt van de wedstrijd. Dit deed ze d.m.v. haar specialiteit: korte kans vanachter de korf.

Ook Bram en Koen en 2 minuten voor tijd wederom Lotte scoorden vanuit de korte kans. Met een prettige voorsprong begon Kinderdijk aan de tweede helft. 14-9.

In de tweede helft was het Martijn die de eerste scoorde. Omdat Laura goed oplette kon ze in een draai weglopen en scoorde de volgende 16-10.

16 minuten voor tijd kwam Juliana door hun 5e strafworp nog akelig dichtbij. 17-15. Kinderdijk moest dus zeker nog scherp blijven om te wedstrijd te kunnen winnen.

Op de klok stond nog 5 minuten. Door een misleidende aanval via Martijn scoorde Bram zijn 4e punt.

Een goede invalbeurt dus voor hem. 10 seconden voor tijd gooide Martijn wederom een strafworp in het mandje en bracht hij de eindstand op 23-17.

Scores deze keer:

Max Donkervoort 5x, Bram Rouppé en Martijn Kreuk 4x, Lotte van de Lustgraaf, Simone Hoek en Laura Verveer 3x, Koen Golverdingen 1x.

 

Volgende wedstrijd is op zaterdag 13 oktober op Molenzicht tegen RWA uit Rhoon. Deze begint om 15:30.

 

29-09-2018  ONDO – Kinderdijk

Gelijkspel voor Kinderdijk

Op een heerlijke zonnige dag stond opnieuw een wedstrijd naar Zeeland gepland. Dit keer tegen ONDO in Middelburg. ONDO staat in de top 3, dus dat beloofde weer een mooie wedstrijd te worden.

De wedstrijd werd al goed gestart door Kinderdijk. De bal werd al snel onderschept door de verdediging, waardoor Kinderdijk gelijk in de eerste aanval kon scoren. Koen kwam met een prachtige actie richting de korf voor een doorloopbal. ONDO liet het niet gebeuren en kwam snel terug om er met 2 punten overheen te gaan.

De eerste 7 minuten gingen gelijk op, maar toen kwam Kinderdijk op voorsprong, mede dankzij de scores van Max, Martijn, Koen en Simone. De rust werd ingegaan met een score van 7-10 voor Kinderdijk.

De thee in de rust deed het goed voor ONDO. Ze kwamen scherp terug met 6 doelpunten op rij en hadden op een gegeven moment een voorsprong van 13-11. Er werd gewisseld door trainer/coach Ronald Berrevoets en zette Bram erin voor Jelle. In de aanval bracht Bram gelijk een doelpunt bij de stand en ze leken daardoor weer terug te komen in het spel. Niets was minder waar, want ONDO bleef steeds 2 punten verschil houden.

De laatste 3 minuten drongen aan en Kinderdijk wist dat ze een tandje bij moesten gaan zetten. Met de juiste aanval knalde Laura de bal erin. Ze waren nu zo dichtbij. De aanval van ONDO mislukte en Kinderdijk kreeg nog een kans om een doelpunt te maken en dat deden ze door een goede in-uit actie van Koen. Het werd gelijk, maar voor niet lang meer. ONDO kwam op het nippertje toch weer op voorsprong. Met in de laatste aanval kreeg Kinderdijk nog 1 laatste kans om een doelpunt te maken en dat deden ze. Simone maakte de gelijkmaker met een ver schot. Zo sloot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Scores kinderdijk :

Koen Golverdingen 5x, Max Donkervoort 4x, Martijn Kreuk 3x, Simone Hoek 3x, Laura Verveer 1x, Lisanne de Jonge 1x en Bram Rouppé 1x

 

 

22 september Kinderdijk – KCR

CKC Kinderdijk wint van KCR

Zaterdag 22 september speelde CKC Kinderdijk 1 tegen KCR 1.

De echte die-hards keken in de stromende regen naar een pot die vooraf gegaan werd door een minuut stilte i.v.m. het overlijden van lid en oud 1e speler Teun Tuijtel. Trainer/coach Berrevoets had besloten om met dezelfde 8 spelers te starten al voorgaande wedstrijden

Kinderdijk ging voortvarend van start en dat betekende dat binnen 20 seconden de eerste bal in de korf lag. Laura scoorde 1-0. Na 1 ½ minuut spelen zorgde Max na een mooie aanval voor de 2-0. 6 minuten na het startsignaal lag Kinderdijk op een comfortabele voorsprong van 5-1. KCR kwam echter sterk terug en dat kwam omdat Kinderdijk het vooral verdedigend erg lastig had. Na 12 minuten was de stand gelijk. 7-7. Daarna werd er vooral door het vele balverlies van beide kanten ruim 5 minuten niet gescoord. KCR kwam daarna op een kleine voorsprong maar Lotte zorgde 9 minuten voor rust na een goed uitgespeelde bal voor de gelijkmaker. 11-11.

Ook met de rust was de stand gelijk, 15-15, en dus waren de twee ploegen goed aan elkaar gewaagd. Na rust was het wederom Kinderdijk die de score opende. 16-15 door Jelle. Net zoals in de eerste helft scoorde KCR direct weer de gelijkmaker. Naarmate de tweede helft vorderde stonden de Kinderdijkers met regelmaat op kleine achterstand. Echter omdat KCR in de laatste 8 minuten 2 strafworpen miste kon Kinderdijk de overwinning binnenslepen door scores van Max en Lisanne.

De einduitslag van deze spannende wedstrijd was 22-21.

Scores:

Max Donkervoort 8x, Jelle Lunenborg 4x, Simone Hoek 3x, Lisanne de Jonge, Lotte van de Lustgraaf, Laura Verveer 2x, Martijn Kreuk 1x.

De eerstvolgende wedstrijd speelt Kinderdijk op 29 september in Middelburg tegen ONDO. Aanvang 16:00 uur.

 

8 september 2018 Kinderdijk – Fortis

CKC Kinderdijk begint nieuw seizoen met verlies

Zaterdag 8 september speelde CKC Kinderdijk de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen thuis op Molenzicht tegen Fortis uit Oost-Souburgh.

Er waren diverse veranderingen doorgevoerd door de KNKV. Dit betrof dat er 5 minuten korter gespeeld wordt per helft en dat betekent dat er net als in de zaal 30 minuten gespeeld wordt. Daarnaast hebben de coaches het recht om 2 keer een time out te vragen per wedstrijd.

Voor CKC Kinderdijk was er ook 1 groot verschil t.o.v. afgelopen seizoen. Er zat een nieuwe trainer langs de kant. Ronald Berrevoets.

Ook stonden er een aantal andere namen in het veld; Er werd gestart met Koen, Max, Martijn en Jelle bij de heren en Lisanne, Lotte, Simone en Laura bij de dames.

Aangezien het tweede achttal (ook met een nieuwe trainer, Thomas van de Bosch) had gewonnen werd er van het eerste elftal ook wel iets verwacht.

Na ruim een minuut spelen werd de eerste bal in de korf gelegd door Koen. En een halve minuut later legde Max zijn eerste bal erin. 2-0.

Na een kwartier spelen stond Kinderdijk op een comfortabele voorsprong van 7-1, Fortis kwam echter in de 10 minuten die daarop volgde terug naar een stand van 10-7. Verder gebeurde er niet zoveel in de eerste helft en werd er gerust bij een stand van 12-9,

Na de rust startte Fortis voortvarend en scoorde binnen een minuut. 12-10,

Kinderdijk moest uitkijken dat ze niet gingen verliezen aangezien Fortis sterker speelde dan in de eerste helft en Kinderdijk in de verdediging wat afzwakte. 9 minuten voor het eindsignaal was er ineens een gelijke stand. 17-17. Ondanks het harde werken aan de kant van de thuisploeg werd er helaas nipt verloren en werd de eindstand 19-20.

Scores:

Max Donkervoort 7x, Simone Hoek, Laura Verveer, Koen Golverdingen en Martijn Kreuk 2x, Arjan Schook, Jelle Lunenborg, Michael Cornfield en Lisanne de Jonge 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is uit tegen Tjoba in Goes. Deze start om 15:30.

2 juni 2018 Albatros – Kinderdijk

Kinderdijk toont veerkracht

Zaterdag 2 juni speelde Kinderdijk de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen uit tegen Albatros uit Zwijndrecht. Tevens was dit de laatste wedstrijd van coach Johan van Barneveldt. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club.

Er stond deze wedstrijd niks meer op het spel voor Kinderdijk(behalve de eer) maar de tegenstander van deze dag kon bij winst of gelijkspel nog kampioen worden.

Ivm een lichte blessure van Martijn begon Jelle in de basis. Verder geen veranderingen t.o.v. vorige week.

Voor Kinderdijk begon de wedstrijd goed. Binnen 2 minuten lag de eerste bal in de korf. 0-1. Na 10 minuten was de stand gelijk. 5-5. De keren dat Kinderdijk voor stond scoorde Albatros binnen 15 seconden de gelijkmaker.

Hierna liep Albatros langzaam uit en werd Kinderdijk iets slordiger in de rebound. Bij een stand van 13-8 en 4 minuten voor tijd kreeg Kinderdijk haar eerste strafworp. Helaas werd deze gemist.

Een halve minuut voor de rust scoorde Arjan de 14-9 en 10 seconden later werd door Albatros de ruststand bepaalt. 15-9.

Bij deze stand was Albatros dus virtueel kampioen.

Kinderdijk moest in de tweede helft dus flink aan de bak. Blijkbaar was er een goede peptalk gegeven in de kleedkamers want Kinderdijk ging voortvarend van start en Jelle legde binnen 2 minuten 2 doelpunten in het mandje. Halverwege de tweede helft was de achterstand van 6 punten omgebogen naar een voorsprong van 15-16. Door o.a. doelpunten van Max, Simone, Lotte, Arjan en Jelle.

Waar Kinderdijk in de eerste helft nog haperde met de rebounds was dat in de tweede helft totaal omgekeerd. Albatros miste bijna alle kansen en Kinderdijk begon er weer in te geloven dat ze zomaar konden gaan winnen. Dit was ook te zien aan het spel en aan de gezichten. Voor Albatros stond er nogal wat op het spel en probeerde daarom nog wat te forceren.

De laatste 10 minuten van het seizoen waren dan ook enorm spannend. Het grote aantal toeschouwers wat kwam kijken bij Kinderdijk ging achter hun team staan maar ook het publiek van Albatros geloofde er nog in.

Na een zinderend slot waarbij beide teams vochten voor de punten ging Kinderdijk er met de winst vandoor en was Albatros diep teleurgesteld. Door dit verlies van Albatros werd Merwede kampioen.

Kinderdijk eindige door de winst dit seizoen op een vijfde plek en speelt na de zomervakantie dus nog steeds in de eerste klasse. Een goede prestatie.

Er werd deze wedstrijd gescoord door:

Jelle Lunenborg 7x, Arjan Schook en Max Donkervoort 4x, Simone Hoek 2x, Stephanie Smid en Lotte van de Lustgraaf 1x

26-05-2018 Kinderdijk – Excelsior
Kinderdijk houdt stand in eerste klasse.
Zaterdag 26 mei speelde het eerste van Kinderdijk tegen Excelsior uit Delft. Een belangrijke wedstrijd aangezien bij winst CKC in de eerste klasse mocht blijven.
Ondanks het weer was er behoorlijk wat publiek op deze wedstrijd afgekomen.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd Martijn Kreuk letterlijk in het zonnetje gezet en kreeg een bos bloemen aangereikt door de voorzitter omdat hij zijn 100e wedstrijd in Kinderdijk 1 speelde.
Bij een graad of 28 werd er binnen een minuut gescoord door Max.
En na 4 minuten werd de eerste strafworp benut. Ook door Max.
20  minuten voor de rust was Kinderdijk al goed uitgelopen naar een stand van 6-2.
Halverwege de eerste helft ( en ook de tweede) werd de wedstrijd even stilgelegd ivm een drinkpauze.
Excelsior kreeg na deze korte stop de smaak te pakken en legde 3 ballen op rij in de korf. 6-5
Maar Kinderdijk liet zich niet op de kop zitten en lag bij rust op een redelijk comfortabele voorsprong. 10-6
In de tweede helft kreeg Kinderdijk na 6 minuten een strafworp. Nadat Martijn in de eerste helft er 1 gemist had gooide hij deze keer wel raak. 13-7.
Met nog 12 minuten op de klok scoorde Laura na goed voorwerk van Marjolein haar 4e punt raak.
18-10.
Ruim voor het eind van de wedstrijd werd wel duidelijk dat de winst niet meer kon worden afgepakt door Excelsior, die veel kansen miste en daardoor was handhaving in de eerste klasse een feit.
Eindstand 22-12.
Scores deze keer:
Laura Verveer 5x, Martijn Kreuk en Arjan Schook 4x, Max Donkervoort 3x, Koen Golverdingen, Daan de Vrieze, Stephanie Smid, Marjolein Verkerk, Lotte van de Lustgraaf en Simone Hoek 1x
Zaterdag 2 juni speelt Kinderdijk de laatste wedstrijd van deze competitie in Zwijndrecht tegen Albatros. Deze wedstrijd begint om 16:00 uur.

12-05-2018 Kinderdijk – Rust Roest

Warme winst voor CKC Kinderdijk

Er werd zaterdag 12 mei gespeeld onder een warme zon tegen Rust Roest uit Eindhoven. Aangezien het 2e achttal had gewonnen en er ook de winst en tevens het kampioenschap was voor A1 stond het 1e achttal de zware taak om ook te winnen. Voor aanvang van de wedstrijd stond Rust Roest op de laatste plaats en Kinderdijk op de 1 na laatste. I.v.m een blessure van Daan stond Jelle in de basis en precies een jaar na haar knie operatie stond ook Anouk in de basis i.p.v Stephanie. Beide ploegen waren na 12 minuten spelen goed aan elkaar gewaagd wat bleek uit de stand 5-4. Halverwege de eerste helft floot de scheidsrechter af voor een drinkpauze en was Kinderdijk uitgelopen naar een verschil van 2 punten. 12 minuten voor de rust was de stand echter weer gelijk 7-7. Aan beide kanten werden er veel kansen gemist en met nog 5 minuten op de klok liep Rust Roest langzaam uit naar een kleine voorsprong 9-11. Gelukkig kon Kinderdijk daar weer wat tegenover stellen en met een gelijke stand werd er gerust.12-12. Aan het begin van de tweede helft was het Rust Roest die als eerste scoorde. Maar de 4 daaropvolgende punten waren voor Kinderdijk. Na 11 minuten spelen kreeg Rust Roest de eerste strafworp van de wedstrijd maar deze werd gemist. Vanaf die tijd gaf Kinderdijk de voorsprong niet meer weg. Rust Roest probeerde nog wel terug te komen maar dat lukte niet meer. Zeker toen 6 minuten voor tijd de tweede strafworp werd gemist door Rust Roest kon Kinderdijk de 2 punten thuis houden. Eindstand 24-20.

Scores deze wedstrijd: Marjolein Verkerk, Max Donkervoort, Simone Hoek en Arjan Schook 4x, Jelle Lunenborg 3x, Anouk den Braanker en Martijn Kreuk 2x, Lotte van de Lustgraaf 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 26 mei tegen Excelsior uit Delft. Een belangrijke wedstrijd voor Kinderdijk aangezien dit team 1 plekje boven Kinderdijk staat en deze wedstrijd gewonnen moet worden om promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen. Deze wedstrijd start om 15:30 en wordt gespeeld op het eigen Molenzicht. We rekenen op veel supporters die dag.

 

28-04-2018 Merwede/Multiplaat – Kinderdijk

Wederom verlies CKC Kinderdijk

Onder een waterig zonnetje en een stuk kouder dan de vorige wedstrijd speelde CKC deze keer tegen Merwede/Multiplaat uit Sliedrecht. Voor aanvang van de wedstrijd stond Merwede op de 3e plaats en Kinderdijk op de 7e. Er was 1 wissel toegepast door trainer van Barneveldt. Door afwezigheid van Stephanie Smid stond Laura Verveer in de basis. De wedstrijd kwam deze keer langzaam op gang en dus was het resultaat dat het na 12 minuten spelen nog maar 2-2 stond. Door middel van een mooi uitgespeelde bal in combinatie met Martijn scoorde Max de 2-3 en scoorde Martijn daarna ook nog de 2-4. 8 minuten voor de rust kreeg Merwede de 2e strafworp en zette de stand op 5-4. Vlak daarna kreeg ook Kinderdijk de eerste strafworp en stond het weer gelijk. Merwede liep nog 2 punten uit en daarom was de ruststand 8-6. Direct na rust schoot Kinderdijk 3 keer achter elkaar raak en kwam dus op een voorsprong van 8-9. Merwede scoorde echter ook en kwam daarmee op wederom gelijk hoogte met CKC. Daarna hadden ze de smaak te pakken en gooiden 4 maal de bal in de korf. 13-9. Kinderdijk probeerde nog iets terug te doen maar Merwede was te sterk. Eindstand daarom 17-13

 

Scores deze wedstrijd: Martijn Kreuk 5x, Arjan Schook 4x, Max Donkervoort 2x, Simone Hoek en Rianne Borsje 1x

 

De eerstvolgende wedstrijd van Kinderdijk is op zaterdag 12 mei tegen Rust Roest uit Eindhoven op het eigen Molenzichtterrein. Aanvang 15:30. Graag tot dan.

 

21-04-2018  Achilles – Kinderdijk

 

CKC WINT IN WARM DEN HAAG

Afgelopen zaterdag 21 april speelde CKC Kinderdijk tegen HKV Achilles uit Den Haag.

Onder een warme zon maar met wel af en toe een zeewind werd er gestart met dezelfde spelers als de vorige wedstrijd.

Trainer Johan van Barneveldt had besloten om de vakken om te gooien en dus speelden Martijn, Max, Stephanie en Lotte in het ene vak en Arjan, Marjolein, Daan en Simone in het andere.

Binnen 10 seconden was er de eerste onderschepping van CKC door Lotte.

Na 6 minuten spelen bij een stand van 1-1 was er de eerste strafworp voor Kinderdijk. Helaas werd deze gemist maar 4 minuten later was er de volgende strafworp en deze werd wel benut..

Vlak daarna scoorde Daan een moeilijke bal vanonder de korf. 1-4,

Achilles kwam door middel van 3 strafworpen op rij redelijk in de buurt van CKC en was de stand 4-6.

1 minuut voor de rust werd er nog door CKC gescoord en konden de spelers met een leuke voorsprong even bijkomen van de hitte. 5-9.

Na rust was het Achilles dat als eerste scoorde.

Na een kwartier spelen werd er door CKC voor de eerste keer gewisseld. Arjan ging uit het veld en Jelle kwam erin.

Hierna werd er nog 4 keer heen en weer gewisseld en kwamen er diverse spelers in en gingen er ook weer diverse uit.

Met nog 14 minuten op de klok en bij een stand van 10-12 werd er weer een strafworp gemist maar een minuut later lag de bal alsnog in de korf. 10-13.

7 minuten voor tijd werd de wedstrijd toch nog spannend en probeerde Achilles de winst naar zich toe te trekken. 12-13

Maar door hard te werken zowel verdedigend als aanvallend ging Kinderdijk toch met de winst richting Alblasserdam. Eindstand 13-15.

Scores deze keer:

Simone Hoek 5x, Martijn Kreuk 3x, Max Donkervoort, Lotte van de Lustgraaf en Daan de Vrieze 2x, Jelle Lunenborg 1x.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 28 april tegen Merwede/multiplaat. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Sliedrecht op sportpark Thorbeckelaan en start om 15:30.

 

 

14-04-2018 Kinderdijk – RWA

Wederom verlies CKC Kinderdijk

Onder een lekker zonnetje werd er zaterdag 14 april gespeeld tegen RWA uit Rhoon.

Deze keer bestond de opstelling uit: Max, Daan, Arjan en Martijn bij de heren en Stephanie, Marjolein, Lotte en Simone bij de dames.

De wedstrijd stond onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter.

RWA scoorde het eerste punt na 2 minuten en het antwoord van CKC kwam 3 minuten later. 1-1.

Na een kwartier spelen was RWA op een aardige voorsprong gekomen wat mede kwam door de vele gemiste kansen aan de kant van Kinderdijk. 3-8

Gelukkig ging er ook nog een paar ballen in de korf en 7 minuten voor rust waren de geel-blauwen weer aardig bijgekomen en was het 7-9 onder andere door een benutte strafworp van Martijn.

De spelers gingen met een stand van 8-10 aan de thee.

De tweede helft werd begonnen met een wissel en kwam Laura Verveer in het veld voor Marjolein.

De ploegen kwamen allebei langzaam op gang en na 13 minuten spelen was de stand pas 11-12.

Kinderdijk bleef RWA keurig volgen met scoren wat resulteerde in een maximaal verschil van maar 3 punten 4 minuten voor tijd. Daarna probeerde Kinderdijk nog iets en scoorden Lotte en Martijn. Helaas mocht het niet meer baten en werd er nipt verloren. 17-18.

Scores deze keer:

Max Donkervoort, Simone Hoek, Arjan Schook, Lotte van de Lustgraaf en Martijn Kreuk 3x en Daan de Vrieze 2x.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 21 april tegen Achilles uit Den Haag. Deze start om 15:30.

 

31-03-2018 Kinderdijk – Fortis

Gelijkspel voor CKC Kinderdijk

Zaterdag 31 maart was weer de eerste wedstrijd van het buitenseizoen.

Op het eigen terrein van Molenzicht moest er dit keer gewonnen worden van Fortis uit

Oost-Souburgh.

Om half 4 werd er gestart met 2 andere spelers in de basis dan de laatste wedstrijd in de zaal.

Daan de Vrieze en Bram Rouppé stonden binnen de lijnen op de plaats van Koen Golverdingen en Menno Bot.

Kinderdijk ging voortvarend van start en na 11 minuten spelen stond er 4-1 op het scorebord.

Daan, Max en 2x Simone zorgden voor deze stand.

Iedereen vocht hard voor de punten en het vizier stond op scherp wat resulteerde in een comfortabele voorsprong van 11-4 met nog 7 minuten op de klok.

Met 1 minuut voor tijd voor allebei nog een strafworp was de ruststand 13-7.

Na de rust schoot Stephanie Smid het openingspunt in de korf 14-7.

Langzaam liep CKC uit naar een stand van 17-9.

Helaas verzwakte Kinderdijk hierna en met 8 punten op rij voor Fortis was de stand ineens gelijk. 17-17.

Op deze manier maakte Kinderdijk het nog onnodig spannend en moeilijk voor zichzelf.

20 minuten voor tijd werd er voor de eerste keer gewisseld en kwam Arjan Schook in het veld. Hij schoot er daarna 3 op rij in de korf en daardoor was de stand 20-18.

Fortis kwam steeds dichterbij en 20 seconden voor tijd scoorden ze de gelijkmaker.

Eindstand 21-21.

 

Scores:

Simone Hoek 6x, Max Donkervoort 4x, Arjan Schook, Stephanie Smid en Martijn Kreuk 3x,

Lotte van de Lustgraaf en Daan de Vrieze 1x.

 

De eerstvolgende wedstrijd is op 14 april om 15:45 tegen RWA op Molenzicht. Graag tot dan.

 

10-03-2018 Kinderdijk – Atlas

Winst voor CKC Kinderdijk

 

Zaterdag 10 maart speelde CKC thuis tegen de nummer 6 van de competitie Atlas uit Oost-Souburgh.

Zoals de bouw van de nieuwe sporthal nu verloopt was dit de allerlaatste wedstrijd in sporthal de Blokweer.

De pupillen van deze week waren Danielle Breedveld uit de D2 en Yara Verwoerd uit de D4.

Er werd ook deze wedstrijd gespeeld met de basisopstelling Marjolein, Lotte, Stephanie en Simone bij de dames en de heren waren: Max, Menno, Martijn en Koen.

Na 2 minuten spelen kwam de eerste score op het bord. 0-1

3 minuten later scoorde Lotte de gelijkmaker 1-1.

Na 11 minuten spelen scoorde Simone met een prachtig afstandsschot de 4-3.

Langzaam liep Kinderdijk naar een kleine voorsprong.

Door middel van een goed uitgespeelde combinatie met Max scoorde Lotte 7 minuten voor de rust een mooie doorloopbal en bracht de stand op 9-4.

Ook deze wedstrijd was vooral in de eerste helft de rebound een sterk punt bij CKC.

Met een stand van 12-6 gingen de beide teams de rust in.

Na rust gebeurde er de eerste 9 minuten helemaal niets, afgezien van het vele balverlies en de gemiste kansen van zowel Kinderdijk als Atlas.

Met een strafworp bracht Atlas hier een einde aan. 12-7

Anderhalve minuut later lag ook bij CKC de eerste in de korf. Max maakte de 13-9.

17 minuten voor tijd paste trainer Johan van Barneveldt de eerste 2 wissels toe.

Koen en Marjolein gingen het veld uit en Jelle en Melissa kwamen erin.

Zij pakten allebei een puntje mee en daarmee kwam 6 minuten voor tijd de stand op 15-12.

4 minuten voor het eindsignaal maakte Lisanne de Jonge haar debuut in het eerste.

Op aangeven van Lisanne scoorde Lotte de 18-15.

Aan beide kanten werd er daarna nog een paar keer gescoord wat de eindstand bracht op 19-17.

 

Scores deze keer:

Max Donkervoort en Simone Hoek 4x, Lotte van de Lustgraaf 3x, Martijn Kreuk 2x, Marjolein Verkerk, Menno Bot, Koen Golverdingen,

Jelle Lunenborg, Melissa den Braanker en Stephanie Smid 1x.

 

Dit was de allerlaatste wedstrijd van het zaalseizoen voor Kinderdijk 1.

Vanaf eind maart wordt er weer op het veld gespeeld. Graag tot dan.

 

 

 

17-02-2018 Maassluis – Kinderdijk

CKC Kinderdijk verliest van kampioen Maassluis

Zaterdag 17 februari speelde CKC Kinderdijk uit tegen de al kampioen Maassluis.

De Kinderdijkers begonnen met de opstelling bij de dames: Simone, Lotte, Stephanie en Marjolein.

En met de heren Martijn, Menno, Koen en Jelle in plaats van Max.

Op de reservebank zaten 3 spelers van de A1.

Voor de wedstrijd overhandigde de Kinderdijkers bloemen aan de spelers van Maassluis.

Kinderdijk had in het begin van de wedstrijd moeite met scoren ondanks de vele kansen die ze kregen en was er een achterstand na de eerste 10 minuten van 5 – 2.

Maassluis liep langzaam verder uit na een 11 – 7  10 minuten voor rust.

Hierna was het de beurt aan de Kinderdijkers en kwamen ze terug tot een ruststand van 14 – 12, met scores van zowel de dames als de heren.

Na de rust liep de achterstand toch langzaam op en halverwege de 2de helft was de stand 21 – 15.

Het mooie in deze wedstrijd was dat de A1 spelers ook hun invalbeurt kregen. Samantha, Jonathan en Stijn bekroonde deze kans die ze kregen om alle 3 te scoren in de hoofdmacht van Kinderdijk.

Mede hierdoor werd de achterstand toch kleiner en werd de eind uitslag 26 – 22.

 

De scores zijn:  Jelle Lunenborg 8 x,  Stephanie Smid en Menno Bot 3 x, Simone Hoek, Martijn Kreuk, Lotte van de Lustgraaf. Koen Golverdingen,

Marjolein Verkerk,  Samantha Schuit, Stijn Vlieg en Jonathan Groenendijk 1 x.

 

10-02-2018 Kinderdijk – Korbatjo

Ruime zege voor CKC Kinderdijk op Korbatjo

De wedstrijden voordat het eerste van CKC Kinderdijk begon waren een goede opwarmer.

A1 speelde thuis in de sporthal de Blokweer voor een volle tribune voor het kampioenschap.

Na een spannende wedstrijd wonnen ze met 13 – 11 en werden hierdoor kampioen in de eerste klasse.

Het tweede van Kinderdijk speelde tegen DSO en wonnen overtuigend met 30 – 13.

Hierna was het de beurt van het eerste van de Kinderdijkers om de punten in de Blokweer te behouden.

In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op en scoorde beide ploegen telkens na elkaar.

Na 10 minuten spelen was de stand 6 – 4.    Het spel was af en toe een beetje rommelig, maar toch liep Kinderdijk langzaam uit.  Na 20 minuten stond het 13 – 8.

Max Donkervoort was op stoom in de eerste helft en scoorde maar liefst 10 keer.  De ruststand was een goede van 18 – 11.

In de tweede helft gingen alle spelers zowel de dames als de heren van Kinderdijk door met scoren.

10 minuten voor tijd stond het 28 – 21.  Ook werd er een aantal keer gewisseld waardoor ook Laura, Jelle, Bram en Melissa hun minuten konden maken in het eerste van Kinderdijk,

De eind uitslag van deze mooie zaterdagavond was 33 – 24.  Door deze winst blijft Kinderdijk op een tweede plek staan in de tweede klasse.

 

De scores zijn:  Max Donkervoort 14 x, Simone Hoek 5 x, Menno Bot en Marjolein Verkerk 3 x, Martijn Kreuk en Jelle Lunenborg 2 x,

Stephanie Smid, Koen Golverdingen, Lotte van de Lustgraaf en Laura Verveer 1 x.

 

Zaterdag 17 februari speelt Kinderdijk de uitwedstrijd tegen de kampioen uit Maassluis om 15.45 uur in de Olympiahal.

 

03-02-2018 Kinderdijk – Vitesse

CKC Kinderdijk verliest in laatste minuut

Zaterdag 3 februari speelde CKC Kinderdijk in de sporthal de Blokweer tegen Vitesse uit Barendrecht (de nummer 2 tegen de nummer 4).

De basisopstelling van de thuisploeg was bij de dames Lotte, Marjolein, Stephanie en Simone en voor de heren: Max, Menno, Martijn en het debuut in de basis van Bram Rouppe.

De goedgevulde tribune zag dat beide teams moeilijk tot score kwamen in de eerste 10 minuten.

2-2.   Aangezien het score verloop mooi gelijk op liep was het 10 minuten voor tijd 7 – 6 voor de thuisploeg.

In het laatste gedeelte van de eerste helft werden nog mooie scores gemaakt door zowel de dames als de heren en liep Kinderdijk uit naar een goede ruststand van 12 – 8,

Bij vlagen speelde Kinderdijk snel spel in het aanvalsvak maar kon niet verder uitlopen. Vitesse uit Barendrecht kwam langzaam terug tot 18 – 18  10 minuten voor tijd.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd, waardoor de laatste minuten voor iedereen spannend werden.

Helaas trok Vitesse uit Barendrecht in de laatste minuut aan het langste eind en won met een minimaal verschil van 21 – 22,

 

De scores zijn: Max Donkervoort 8 x, Bram Rouppe, Simone Hoek en Martijn Kreuk 3 x, Stephanie Smid en Menno Bot 2 x.

 

De eerst volgende wedstrijd is zaterdag 10 februari om 19,20 thuis in de sporthal de Blokweer tegen Korbatjo uit Oud Beijerland.

 

 

20-01-2018 Kinderdijk – ACKC

Ruime winst CKC Kinderdijk

Op zaterdag 20 januari speelde het octet van van Barneveldt tegen ACKC uit Almkerk.

Deze wedstrijd werd geleid door de pas 18 jarige scheidsrechter M.J. Coenraads

Vanwege een schorsing van Max Donkervoort en Martijn Kreuk startten Daan de Vrieze en Jelle Lunenborg in de basis.

Het eerste punt werd gescoord door Stephanie Smid na 3 minuten. 1-0

Halverwege de eerste helft was de stand 6-3. Vervolgens liep Kinderdijk uit naar 8-4 en probeerde ACKC aan te sluiten door ook een paar keer raak te schieten.

De ruststand was daardoor 8-6.

Na rust was ACKC de eerste die scoorde. 8-7.

Kinderdijk liet zich niet van de wijs brengen en liep langzaam weer uit naar een stand van 15-9.

Met een prachtig uitgespeelde bal scoorde Menno Bot na aangeven van Jelle Lunenborg 8 minuten voor tijd en was de stand 18-12,

Met nog 3 minuten op de klok werd de topscorer van deze wedstrijd, Simone Hoek, gewisseld en kwam Ruth Bot het veld in.

Vlak voor tijd besliste Lotte van de Lustgraaf de eindstand 20-14.

 

Scores:

Simone Hoek 7x, Lotte van de Lustgraaf 3x, Daan de Vrieze, Jelle Lunenborg, Marjolein Verkerk en Menno Bot 2x, Koen Golverdingen en Stephanie Smid.

 

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 27 januari om 19:55 tegen ONDO in de Westlandhal te ‘s Gravenzande.

 

14-01-2018 ODO-Kinderdijk

CKC  Kinderdijk wint van ODO

Zaterdag 13 januari speelde Kinderdijk tegen ODO uit Maasland. Voor aanvang van de wedstrijd stond Kinderdijk op de tweede plek van de ranglijst en ODO op de derde.

Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

De supporters van Kinderdijk zagen dat ODO binnen 20 seconden na het startsignaal de bal in de korf legde na het nemen van een vrije bal. 1-0.

10 seconden later schoot Max Donkervoort raak van een afstand.1-1.

Halverwege de eerste helft bij een stand van 7-9 was goed te zien dat Kinderdijk in een hoog tempo

speelde maar ook veel  overtredingen maakte.

Ondanks de ruststand in het voordeel van Kinderdijk waren de 2 teams flink aan elkaar gewaagd. Dat beloofde dus wat voor de tweede helft. 9-13.

In de tweede helft scoorde Simone Hoek binnen 5 seconden de 9-14 door middel van een doorloopbal.

Na 5 minuten kwam ODO sterk terug tot een stand van 13-15.

Kinderdijk bleef er hard voor vechten en kwam 7 minuten voor tijd op een stand van 19-23.

De laatste 2 minuten maakte David de Jonge zijn debuut in het eerste elftal van Kinderdijk en mocht ook een puntje meepakken door 20 seconden voor tijd een strafworp te benutten. 21-27.

Dit was ook gelijk de eindstand.

Met deze winst op zak probeert Kinderdijk de aansluiting te behouden op CKC Maassluis.

Scores:

Max Donkervoort 8x, Marjolein Verkerk 5x, Lotte van de Lustgraaf 4x, Daan de Vrieze en Simone Hoek 3x, Menno Bot, Koen Golverdingen, Jelle Lunenborg en David de Jonge 1x.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 20 januari tegen ACKC uit Almkerk in sporthal de Blokweer. Aanvang 18:10. Ook deze keer rekenen we weer op een overvolle tribune.

Graag tot dan.

 

06-01-2018 Atlas – Kinderdijk

Geen goede start voor CKC Kinderdijk

Aanval: Koen Golverdingen, Daan de Vrieze, Stephanie Smid en Marjolein Verkerk

Verdediging: Max Donkervoort, Arjan Schook, Lotte v/d Lustgraaf en Amanda Temmer

Op zaterdag 6 januari speelde CKC Kinderdijk haar eerste wedstrijd van 2018 tegen Atlas. Een onbekende ploeg, maar toch hebben ze al een aantal punten bij elkaar weten te sprokkelen. Na de verloren wedstrijden tegen Korbatjo en Maassluis, heeft CKC Kinderdijk wat recht te zetten. Om mee te blijven doen voor het kampioenschap moet er gewonnen worden in Zeeland.

In de eerste fase van de wedstrijd ging het gelijk op. Een reeks van vier doelpunten door Daan de Vrieze en Max Donkervoort zorgde voor een voorsprong van 3-6. De wedstrijd kantelde. Er werden veel fouten in de passing gemaakt en ook de goede aanvallen wist CKC Kinderdijk niet te belonen met een doelpunt. De heren van Atlas zorgden voor vijf doelpunten op rij, waardoor Kinderdijk 8-6 achter kwam te staan. De schade bleef beperkt. Ruststand: 10-10.

Na rust duurde het 8 minuten voordat er weer gescoord werd. Marjolein Verkerk maakte het eerste doelpunt van de tweede helft. Arjan Schook en Amanda Temmer volgden met een afstandschot. Ondanks de weinige doelpunten wist CKC Kinderdijk een voorsprong van 10-13 te bereiken. Echter kon er geen groter gat geslagen worden. Stephanie Smid, Koen Golverdingen en Marjolein Verkerk maakten plaats voor Simone Hoek, Jelle Lunenborg en Laura Verveer. De wissels konden helaas ook niet het verschil maken. In de laatste vier minuten wist Atlas tweemaal op rij te scoren. Dit resulteerde in een 14-14 eindstand.

Een flinke teleurstelling voor CKC Kinderdijk, dat nu 5 punten achter staat op koploper Maassluis. Zaterdag 13 januari wordt er om 19.00 uur gespeeld tegen ODO uit Maasland.

 

Scores CKC Kinderdijk: Max Donkervoort 4x, Daan de Vrieze en Arjan Schook 3x, Marjolein Verkerk 2x, Stephanie Smid en Amanda Temmer 1x.

 

16-12-2017 Kinderdijk – Maassluis

Tweede  nederlaag op rij voor CKC Kinderdijk

Met weer een andere opstelling dan vorige week werd er zaterdag 16 december gestart tegen CKC Maassluis.

Kinderdijk moest deze wedstrijd winnen om nog aan te kunnen sluiten bij Maassluis die voor aanvang van deze wedstrijd bovenaan de ranglijst stond.

Een overvolle tribune zag dat na 4 minuten spelen het eerste punt werd gescoord door Kinderdijk. 1-0 door Jelle Lunenborg.

Ook deze keer viel het op dat Kinderdijk veel kansen miste en daardoor liep Maassluis langzaam uit naar een voorsprong van 3 punten na 15 minuten spelen. 3-6.

Mede door de goede rebounds van Menno Bot werd voorkomen dat het verschil tussen de beide teams heel groot werd.

Ruststand was 7-11.

Vlak na de rust scoorde Kinderdijk 2x en liep langzaam in op Maassluis.

Helaas had Maassluis er wel een antwoord op en scoorden ze 4 x achter elkaar.

Halverwege de tweede helft was de stand 11-17.

Bij een stand van 13-20 kreeg Maassluis een gele kaart en Kinderdijk een strafworp die benut werd.

Mede doordat Kinderdijk de hele wedstrijd achter de feiten aanliep werd er deze keer verloren en was de eindstand 17-23.

 

Scores:

Jelle Lunenborg 5x, Lotte van de Lustgraaf en Simone Hoek 3x, Max Donkervoort en Koen Golverdingen 2x, Marjolein Verkerk en Menno Bot 1x.

 

De eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 6 januari 2018 in sporthal de Belt te Oost-Souburgh.

Deze wedstrijd start om 19:25.

Aanstaande dinsdag 19 december wordt er een bekerwedstrijd gespeeld tegen Merwede uit Sliedrecht.

Deze wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Blokweer en begint om 20:00.

 

 

9-12-2017 CKC Kinderdijk komt net tekort tegen Korbatjo.

CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag de eerste twee punten laten liggen in Oud-Beijerland. De wedstrijd eindigde in 23-22 in het voordeel van Korbatjo.

Martijn Kreuk en Amanda Temmer beginnen in de basis, op de plekken van Arjan Schook en Lotte van de Lustgraaf.

Menno Bot opent de score met een afstandsschot, maar al snel is duidelijk dat het team van Johan van Barneveldt niet scherp aan de wedstrijd begint.

Binnen twaalf minuten staat het 5-1 voor Korbatjo. CKC Kinderdijk probeert dichterbij te komen, maar Korbatjo blijft mee scoren.

Door een strafworp benut door Max Donkervoort, komt de stand op 9-9.

We zijn gewend van CKC Kinderdijk dat ze net voor rust een gaatje slaan. Hier slagen ze net niet in, ruststand 12-11 in het voordeel van Korbatjo.

In de rust werden de koppen scherp gesteld door hoofdtrainer Johan van Barneveldt, de wedstrijd was nog niet gespeeld.

Dit lijkt te zijn gelukt, vlak na rust worden er drie doelpunten gescoord en staat CKC Kinderdijk voor het eerst voor met 12-14.

Aanvallend lijkt het nu onder controle te zijn, helaas blijkt het verdedigend nog niet scherp genoeg.

Twee mooie afstandsschoten van Arjan Schook brengt de stand op 15-17. Korbatjo blijft rustig en blijft afronden, het staat 21-18 met nog bijna tien minuten te spelen.

CKC Kinderdijk doet er alles aan om de punten mee naar huis te nemen. Martijn Kreuk en Marjolein Verkerk brengen de stand op 23-21.

Na een snelle onderschepping en een mooie combinatie tussen Max Donkervoort en Koen Golverdingen wordt het 23-22.

De bal gaat bij nog een kleine minuut over de zijlijn bij Korbatjo, aanvoerder Martijn Kreuk wilt de bal uitnemen wordt gehinderd door zijn

tegenstander wilt uitstappen en krijgt een rode kaart van scheidsrechter Janse. De bal komt nog naar de aanval maar er is geen tijd meer om een goede kans te nemen.

Al met al een zure zaterdagavond voor het vlaggenschip van CKC Kinderdijk.

Er zijn twee punten verloren en de aanvoerder is waarschijnlijk geschorst bij het komende duel tegen Maassluis.

Volgende week speelt CKC Kinderdijk om 18:05 tegen Maassluis in de Blokweer.

Maassluis staat op dit moment met twee punten boven CKC Kinderdijk, het is dus zaak te winnen. Het belooft een mooie, spannende wedstrijd te worden.

 

Scores: Martijn Kreuk (6x), Max Donkervoort (4x), Menno Bot en Arjan Schook (3x), Simone Hoek en Koen Golverdingen (2x), Marjolein Verkerk en Amanda Temmer (1x)

 

02-12-2017  Vitesse – Kinderdijk

4e ruime winst op rij voor CKC Kinderdijk

Zaterdag 2 december speelde Kinderdijk tegen Vitesse uit Barendrecht.

Het was deze keer Martijn Kreuk die op de bank begon en Arjan Schook stond in zijn plaats tussen de lijnen.

Vitesse ging vlot van start en binnen 10 seconden lag de eerste bal in de korf 1-0.

Pas na ruim 6 minuten spelen scoorde Koen Golverdingen voor Kinderdijk de eerste: 3-1.

Het was goed te zien dat Kinderdijk deze wedstrijd minder sterk en snel van start ging en moeite had met de rebounds in de eerste helft.

Na 11 minuten spelen kwam de stand door een mooi uitgespeelde doorloopbal van Stephanie Smid op 5-4.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Kinderdijk steeds meer rebounds en door de vele mooie combinaties gingen ze dan ook met een

comfortabele voorsprong de rust in. 9-13.

Na rust duurde het ruim 8 minuten voordat de eerste bal in de korf geschoten werd. 10-13.

In de tweede helft kwam Kinderdijk meer op stoom en Vitesse had daar geen antwoord op.

Langzaam maar zeker liep Kinderdijk uit naar een ruime voorsprong van 13-19.

Vooral omdat ook deze wedstrijd Kinderdijk vele rebounds en onderscheppingen had en de tegenstander

daar geen antwoord op had werd er terecht gewonnen door Kinderdijk.

Eindstand: 16-25.

 

Scores:

Max Donkervoort 8x, Simone Hoek 4x, Lotte van de Lustgraaf, Koen Golverdingen en Arjan Schook 3x, Marjolein Verkerk 2x, Stephanie Smid en Menno Bot 1x.

 

De volgende wedstrijd wordt gespeeld zaterdag 9 december tegen Korbatjo uit Oud-Beijerland in sporthal de Boogerd. Aanvang 19:35.

 

25-11-2017  Kinderdijk – ONDO

Derde keer op rij ruime winst voor CKC Kinderdijk

Op zaterdag 25 november werd er in sporthal de Blokweer gespeeld tegen ONDO uit ‘s Gravenzande.

ONDO had in de eerste 2 wedstrijden er een keer gewonnen en een keer verloren.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een trekking gedaan m.b.t. het slaan van de eerste paal van de nieuwe sporthal.

D.m.v. loting werd er bepaald dat Lucas van Heemskerk uit de E4 as woensdag 29 november mag helpen met het slaan van de eerste paal.

De E4 mag de paal beschilderen.

Kinderdijk ging ook deze keer weer fel van start en na 2 minuten lag de eerste bal in de korf, 1-0 door Max Donkervoort,

maar binnen 15 seconden had ONDO daar een antwoord op: 1-1.

Na 6 minuten spelen kreeg Kinderdijk de eerste strafworp die gemist werd door Martijn Kreuk, maar die misser maakte hij na een

halve minuut goed door raak te schieten 2-2.

Halverwege de eerste helft zag het publiek dat Kinderdijk veel kansen miste maar ook veel rebounds had in de verdediging,

waardoor ONDO geen lang aanvallen kon spelen.

Met nog een kwartier op de klok, liep Kinderdijk langzaam uit naar een stand van 8-4 en vijf minuten voor de theetijd scoorde

Koen Golverdingen het laatste doelpunt voor rust 9-6.

Na de pauze scoorde Marjolein Verkerk al snel door een vrije bal af te ronden.

Ook in de tweede helft werden er de nodige kansen gemist, maar liepen ze wel uit naar een ruime voorsprong van 18-10.

Mede door goed rebound week aan de kant van Kinderdijk werd er terecht gewonnen. De eindstand was 23-13.

Scores:

Simone Hoek en Max Donkervoort 5x, Marjolein Verkerk 4x, Menno Bot 3x, Koen Golverdingen en Martijn Kreuk 2x,

Arjan Schook en Lotte van de Lustgraaf 1x.

De volgende wedstrijd is zaterdag 2 december om 19:30 in de Bongerdhal tegen Vitesse in Barendrecht.

Vergeet niet om woensdag 29 november naar sportpark Molenzicht te komen om het slaan van de eerste paal van sporthal

Molenzicht bij te wonen. Aanvang 15:00 uur.

 

18-11-2017 ACKC –  Kinderdijk

Opnieuw ruime winst voor CKC Kinderdijk 1

Zaterdag 18 november speelde Kinderdijk tegen ACKC uit Almkerk, in sporthal de Jager te Giessen.

Trainer/coach Johan van Barneveldt begon met een andere opstelling ten opzichte van de week ervoor.

Arjan Schook stond in de basis voor Koen Golverdingen en Stephanie den Braanker voor Marjolein Verkerk.

CKC Kinderdijk schoot ook deze wedstrijd snel uit de startblokken. Binnen een minuut lag de eerste bal in de korf.

Na prachtig werk van Menno Bot schoot Max Donkervoort raak. 0-1,

Door snelle combinaties aan de zijde van Kinderdijk stond er na 3 minuten al 0-3 op het scorebord.

Daarna werden er door CKC veel kansen gemist en halverwege de eerste helft kwam ACKC sterk terug naar een stand van 6-7.

Kinderdijk zette opnieuw aan. Anderhalve minuut voor de thee maakte Max een belangrijk doelpunt vanonder de korf en 2 seconden voor tijd scoorde

Simone Hoek nog een doorloopbal waardoor de ruststand 9-14 was.

Ook de tweede helft ging CKC weer goed van start. Direct twee doelpunten na rust waardoor het gat definitief geslagen was.

De Kinderdijkers liepen daarna langzaam uit naar een forse voorsprong van 10 punten. 11-21.

5 minuten voor tijd kregen ook twee spelers uit de A1 de kans om mee te spelen in het eerste elftal, namelijk Lars Breedveld en Jette Nuninga.

De thuisploeg kwam in de laatste paar minuten toch nog wat puntjes dichterbij wat resulteerde in een eindstand van 17-24.

De scores:

Max Donkervoort 6x, Lotte van de Lustgraaf, Arjan Schook, Simone Hoek en Martijn Kreuk 3x, Menno Bot en Amanda Temmer 2x, Stephanie den Braanker en Koen Golverdingen 1x.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 25 november om 17:30 tegen ONDO uit s Gravenzande in sporthal de Blokweer in Alblasserdam.

We hopen weer op een goedgevulde tribune.

 

11-11-2017 Kinderdijk – ODO

Verdiende winst CKC Kinderdijk

Zaterdag 11 november stond voor Kinderdijk de eerste zaalwedstrijd van het seizoen 2017-2018 op het programma.

CKC speelt in de zaal in de tweede klasse.

In de Blokweer werd gespeeld tegen ODO uit Maasland.

Een goedgevulde tribune zag dat CKC voortvarend van start ging en al na 8 minuten ruim voor stond met 6-0.

De verdediging stond goed en bijna alle rebounds waren voor de thuisclub.

Halverwege de eerste helft was de stand 9-3,

Er werd in een hoog tempo gespeeld.

Na een mooie uitgespeelde bal scoorde Simone Hoek vlak voor rust het 16e doelpunt.

Mede door veel afstandsschoten van Max Donkervoort, 8 stuks, was de ruststand 16-8.

In de tweede helft ging CKC Kinderdijk vrolijk verder met scoren.

Halverwege stond het 22-14. Ook in de tweede helft waren de rebounds van Kinderdijk erg sterk.

Door middel van een prachtige achterwaartse bal scoorde Koen Golverdingen 6 minuten voor tijd de 25-15.

Het publiek werd goed vermaakt tijdens de eerste thuiswedstrijd.

CKC Kinderdijk won terecht met 27-16,

 

Scores deze keer:

Max Donkervoort 10x, Menno Bot 5x, Martijn Kreuk en Simone Hoek 4x, Koen Golverdingen 3x,

Marjolein Verkerk 1x.

 

De eerstvolgende wedstrijd van CKC is op zaterdag 18 november tegen ACKC in sporthal de Jager te Giessen. Aanvang 17:35.

 

14-10-2017 Kinderdijk – Albatros

Verlies CKC Kinderdijk

Zaterdag 14 oktober was Albatros uit Zwijndrecht op bezoek.

Net als alle thuiswedstrijden was het ook deze laatste wedstrijd van het buitenseizoen druk langs de kant.

Met 2 wissels t.o.v. vorige week werd er deze keer gestart.

Binnen 10 seconde was er de eerste kans voor CKC d.m.v een afstandsschot van Jelle Lunenborg.

Na 2 minuten spelen was de stand 0-2.

Binnen niet al te lange tijd was de stand weer gelijk door Martijn Kreuk en een prachtig afstandsschot van Koen Golverdingen.

Gelijk erna was er de kans om op voorsprong te komen maar helaas werd er een strafworp gemist.

Doordat de rebounds niet goed waren en er veel gemiste kansen waren was de ruststand 9-12.

In de tweede helft verliep het spel op dezelfde manier als in de eerste.

Na ongeveer 16 minuten spelen bij een stand van 13-18 kregen de 2 trainers van Albatros een gele kaart vanwege commentaar op de scheids.

Ook aan de kant van CKC viel een gele kaart. Deze was voor 1 van de spelers.

Ondanks 4 strafworpen voor Kinderdijk werd er niet gewonnen en was de eindstand 19-24.

Scores deze keer:

Max Donkervoort 6x, Jelle Lunenborg, Martijn Kreuk, Koen Golverdingen, Arjan Schook en Amanda Temmer 2x, Marjolein Verkerk, Lotte van de Lustgraaf, en Stephanie Smid 1x.

 

 

Opnieuw verlies voor Kinderdijk

7-10-2017 Excelsior – Kinderdijk

Zaterdag 7 oktober stond voor Kinderdijk de wedstrijd tegen Excelsior uit Delft op het programma die onder barre weersomstandigheden gespeeld werd. Er moest vandaag gewonnen worden om weg te blijven van de onderste plek. De ploeg van Johan van Barneveldt stapte strijdlustig het veld in met maar één doel: winnen.

Toch keek de ploeg na zes minuten spelen tegen een 4-0 achterstand aan. Door twee rake afstandsschoten van Stephanie Smid en Amanda Temmer werd de achtervolging ingezet. Na een vrije bal van Marjolein Verkerk en een afstandsschot van Koen Golverdingen werd het bij een stand van 5-4 weer een echte wedstrijd. Vlak voor rust liep de ploeg uit Delft uit naar 11-7. Menno Bot kon door een kort schot nog iets terug doen namens Kinderdijk. Ruststand: 11-8.

Na rust schoot Excelsior wederom als eerste uit de startblokken. Bij een stand van 15-10 kwam Arjan Schook in de ploeg voor Menno Bot. Arjan Schook was in tien minuten tijd driemaal trefzeker, waarna bij een stand van 16-15 de hoop voor een goede afloop terugkeerde. Drie minuten voor tijd kon Simone Hoek de aansluitingstreffer maken. Echter zette Excelsior goed door en trok de winst naar zich toe. Eindstand: 19-16.

Door te veel verdedigende fouten en te weinig scherpte bij de afronding moest Kinderdijk weer twee punten aan zich voorbij laten gaan.

Scores deze wedstrijd: Marjolein Verkerk 4x, Arjan Schook 3x, Amanda Temmer, Menno Bot en Koen Golverdingen 2x, Stephanie Smid, Simone Hoek en Max Donkervoort 1x.

De laatste veldwedstrijd wordt gespeeld tegen Albatros op Molenzicht aanstaande zaterdag om 15:30.

 

30-09-2017  Rust Roest – Kinderdijk

Kinderdijk laat belangrijke punten liggen.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Rust Roest uit Eindhoven op het programma.

Deze keer werd er gestart in de regen met hetzelfde team als vorige week.

In de eerste helft viel er niet zoveel te beleven. Na 12 minuten stond er nog maar 2-2 op het scorebord.

Met nog 10 minuten op de klok stond CKC op voorsprong door een benutte strafworp van Martijn Kreuk.

Door mooi weg te draaien werd er gescoord door Arjan Schook en Max Donkervoort werd prachtig vrijgespeeld en scoorde de 6-8.

Met een stand van 7-8 werd er gerust.

Na rust schoot Kinderdijk snel uit de startblokken en scoorde binnen anderhalve minuut 2x. Stand 7-10.

Met nog 12 minuten te gaan was er weer een gelijke stand 13-13.

8  minuten voor tijd kwam Jelle Lunenborg het veld in en scoorde binnen 10 seconden 15-14.

Kinderdijk bleef achter de feiten aanlopen en kon helaas niks meer doen aan de achterstand.

De eindstand van deze wedstrijd: 19-17.

Scores: Martijn Kreuk 4x, Arjan Schook en Simone Hoek 3x, Koen Golverdingen en Max Donkervoort 2x, Stephanie Smid, Amanda Temmer en Jelle Lunenborg 1x.

De volgende wedstrijd is weer uit. Dit keer tegen Excelsior uit Delft. Deze wedstrijd begint om 15:30.

 

23-09- 2017    Kinderdijk – Achilles

Zonnige winst voor Kinderdijk

Zaterdag 23 september stond voor Kinderdijk de wedstrijd tegen Achilles uit Den Haag op het programma.

De weersomstandigheden waren ideaal: bijna geen wind en een lekker zonnetje.

Ook waren er behoorlijk wat toeschouwers om de Kinderdijkers aan te moedigen.

Er werd deze keer gestart met een andere opstelling aangezien Simone Hoek weer terug was na een wekenlange blessure aan haar scheenbeen. Tijdens haar afwezigheid werd ze goed vervangen door Lotte van de Lustgraaf.

Omdat het tweede team van Kinderdijk gewonnen had van Achilles 2 werd er van het eerste team ook veel verwacht.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren er veel gemiste kansen van Kinderdijkse kant en was Achilles sterker en vooral ook feller.

Dit was te zien aan de stand 3-5.

Na 20 minuten keerde het tij tijdelijk voor CKC en was Achilles een stuk slordiger en miste daardoor ook veel kansen. Stand 7-5.

Mede omdat Achilles in de laatste 3 minuten 2 strafworpen kreeg ging Kinderdijk met een achterstand de kleedkamers in. Ruststand 9-10.

Na rust schoot Amanda Temmer binnen een minuut de gelijkmaker in de korf en gelijk erna schoot Marjolein Verkerk de volgende bal erin door middel van een vrije bal. 11-10,

Met een minimale achterstand voor CKC en nog een kwartier te gaan kreeg Kinderdijk een strafworp die benut werd door Martijn Kreuk en weer een vrije bal die raak werd geschoten door Marjolein Verkerk.

Direct erna miste Achilles een belangrijke strafworp. Stand 17-16.

Na diverse wissels te hebben toegepast en een spannend eind waarbij er voor beide ploegen nog veel kansen waren, was de uiteindelijke winnaar toch nog CKC Kinderdijk.

Eindstand 22-20.

Na deze winst zijn er in de eerste klasse nog veel kansen voor CKC aangezien er 6 teams zijn met hetzelfde aantal punten.

Alle punten die ze dus nog kunnen pakken zullen heel belangrijk zijn.

Scores deze wedstrijd:

Max Donkervoort 5x, Martijn Kreuk 4x, Koen Golverdingen 3x, Amanda Temmer, Marjolein Verkerk en Menno Bot 2x, Stephanie Smid, Laura Verveer, Jelle Lunenborg en Simone Hoek 1x.

De volgende wedstrijd is tegen Rust Roest uit Eindhoven op sportpark Strijp.

Aanvang 16:00 uur.

 

16-09-2017 RWA – Kinderdijk

Knap spel maar helaas verlies voor Kinderdijk

Afgelopen zaterdag 16 september werd de uitwedstrijd van CKC Kinderdijk gespeeld tegen RWA 1.

Deze wedstrijd werd gestart met veel publiek langs de kant, mede ook van Kinderdijk.

Er werd wederom gestart met dezelfde 8 mensen.

Voortvarend gingen beide ploegen van start en al binnen een minuut was de stand 1-1.

De eerste 10 minuten ging alles gelijk op. Veel onderscheppingen van beide kanten en Kinderdijk kon nog goed mee komen. 5-4.

Hierna liep RWA langzaam uit.

De eerste helft was het een fysieke wedstrijd.

Mede door slordig spel van Kinderdijk was de ruststand 17-11. Er was in de tweede helft dus veel te doen als CKC wilde winnen.

De Kinderdijkers kwamen goed de kleedkamers uit en scoorden binnen een halve minuut.

Na 20 minuten spelen was goed te zien dat Kinderdijk zich niet op de kop lieten zitten en was het verschil nog maar 2 punten 22-20.

Door goed en zuiver spel kwam Kinderdijk zelfs op gelijke hoogte 24-24.

De laatste anderhalve minuut was het ook deze wedstrijd weer heel spannend. 25-26.

Helaas scoorde RWA hierna nog 2x en miste Kinderdijk in de laatste seconden een goede kans.

Eindstand 27-26.

Even ter info: De oplettende lezer heeft misschien gemerkt dat er geen wissels meer worden vermeld. Dit is omdat er vanaf dit seizoen 8x gewisseld mag worden door beide ploegen. Dit is niet meer bij te houden omdat er ook met dezelfde mensen gewisseld mag worden.

Scores deze keer:

Arjan Schook 5x, Menno Bot, Martijn Kreuk, Max Donkervoort en Amanda Temmer 4x, Lotte van de Lustgraaf en Koen Golverdingen 2x, Laura Verveer 1x.

De volgende wedstrijd is zaterdag 23 september op sportpark Molenzicht tegen Achilles uit Den Haag. Het begint om 15:30,

 

9 september 2017     Terechte winst sterk Kinderdijk

Ondanks de vele regen van afgelopen zaterdag werd de wedstrijd van CKC Kinderdijk tegen Merwede uit Sliedrecht in een lekker zonnetje gespeeld.

Er stond van beide kanten veel publiek langs de kant.

Met hetzelfde team als vorige week werd er gestart.

Merwede kwam binnen een minuut op voorsprong. 0-1

Ondanks het vele balverlies van beide kanten was de stand na ruim een kwartier 4-4,

Na 25 minuten spelen was er een flinke botsing waarbij Marjolein Verkerk hard tegen haar hoofd werd gestoten.

Na een behandeling van Arie kon ze gelukkig weer verder spelen.

Met nog 4 minuten op de klok zette Koen Golverdingen d.m.v. een prachtige doorloopbal de stand op 8-6.

Merwede kwam voor rust terug en met een stand van 8-8 werd er gerust.

Na rust werd er door Merwede binnen een halve minuut gescoord.

Ook in de tweede helft was er veel balverlies van beide kanten.

Toch kwam CKC Kinderdijk op stoom en liep langzaam uit naar een voorsprong van 15-12.

Maar Merwede wilde natuurlijk ook met de winst naar huis gaan en kwam dan ook sterk terug tot 15-15.

1 ½ minuut voor tijd scoorde Arjan Schook de 16-15.

Merwede kwam door sullig balverlies van de kant van CKC nog bijna op gelijke hoogte en in de laatste minuut was het dus nog onbedoeld erg spannend.

Gelukkig stond de verdediging goed en werd er verdiend gewonnen door Kinderdijk.

De scores deze wedstrijd:

Koen Golverdingen 6x, Lotte van de Lustgraaf en Max Donkervoort 3x, Arjan Schook 2x, Martijn Kreuk en Menno Bot 1x.

 

De volgende wedstrijd word er gespeeld in Rhoon op 16 september tegen RWA. Deze begint om 15:30.

2 september 2017  Fortis 1 – kinderdijk 1

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen moest Kinderdijk naar Oost-Souburgh in Zeeland. Hier zou Kinderdijk het op gaan nemen tegen Fortis. Op een prachtig complex waar veel publiek aanwezig was.

Kinderdijk speelde met twee oude bekenden terug op het nest (Max Donkervoort en Stephanie den Braanker) in de basis, in een iets andere opstelling dan vorig seizoen.

Kinderdijk en Fortis begonnen alle twee erg goed aan dit duel, in de eerste minuut werd er direct gescoord door Fortis en daar Simone Hoek gelijk een antwoord op.

Daar waar Fortis scoorde wist Kinderdijk eigenlijk gelijk een antwoord op te geven, beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte wat resulteerde in een boeiende eerste helft. Na de om en om score werd de ruststand bereikt van 13-11 in het voordeel van Fortis.

De tweede helft begon onder een prima leidende scheidsrechter, direct scoorde Fortis vanaf het fluitsignaal, Kinderdijk wist dat het bij moest blijven om het gat niet groter te laten worden. Max Donkervoort zorgde ervoor dat hij met vijf doelpunten in de tweede helft zijn ploeg op de been hield. Helaas werd gat steeds een stukje groter.

Bij een stand van 19-15 in het voordeel van Fortis werd er door beide ploegen veel gewisseld. Dit resulteerde in een iets wat chaotische fase.

Kinderdijk wist het gaatje niet meer te dichten en daardoor liep Fortis uit naar een einduitslag van 28-22.

Kinderdijk houd aan deze wedstrijd een positief gevoel over omdat de promovendus kan kijken op een prima 1ste wedstrijd in de 1ste  klasse.

Volgende week speelt Kinderdijk Op Sportpark Molenzicht haar eerste thuis wedstrijd tegen Merwede uit Sliedrecht. Dit beloofd een mooi duel te worden.

Scores:

Max Donkervoort 7x, Simone Hoek 4x, Koen Golverdingen 3x, Martijn Kreuk 3x, Lotte van de Lustgraaf 3x, Marjolein Verkerk 2x.

 

 

CKC  Kinderdijk wint van de koploper

Zaterdag 6 mei speelde Kinderdijk tegen Fiducia uit Vleuten.

Met een lekker zonnetje maar een behoorlijke wind startte CKC Kinderdijk met dezelfde opstelling als de laatste paar wedstrijden.

Er moest gewonnen worden want daarmee kon Kinderdijk stijgen op de ranglijst van plek 3 naar 2. Een pittig vooruitzicht aangezien de tegenstander de koploper was.

Na zeveneneenhalve minuut spelen kwam pas de eerste score op het bord. Dit was voor Kinderdijk met een strafworp van Jelle Lunenborg.

Binnen een halve minuut gooide Fiducia ook de bal in de korf. Stand 1-1.

Hierna kwam de score op gang en werd er over en weer veel raak gegooid.

Halverwege de eerste helft stond CKC Kinderdijk op een leuke voorsprong 4-7.

Hierna werd Fiducia wakker en liepen ze in en zelfs uit.

De ruststand was dan ook 10-9.

De tweede helft was net zo spannend als de laatste paar minuten voor rust.

Na een tijdje werd het spel even stilgelegd en kwam verzorger Arie het veld op om Jelle te behandelen.

CKC Kinderdijk liep elke keer een puntje voor en 4x werd er door Fiducia daarna binnen een halve minuut weer tegen gescoord.

20 minuten voor tijd bij een stand van 14-12 werd er voor de eerste keer gewisseld. Laura Verveer kwam het veld in voor Lotte van de Lustgraaf.

Vlak erna maakte Simone Hoek een punt met een mooie doorloopbal.

4 minuten na de eerste wissel kwam de tweede. Johan Vos erin voor Menno Bot.

Nadat Fiducia was uitgelopen naar een stand van 17-14 vocht Kinderdijk zich terug naar een gelijke stand.

In een zinderend slot werd er 20 seconden voor tijd door middel van een prachtig afstandsschot van achter de korf gescoord door Simone Hoek.

Eindstand 19-20.

Hiermee werd er een belangrijke stap gezet in de goede richting naar in ieder geval de tweede plek.

Scores:

Simone Hoek 5x, Elisabeth van der Markt 4x, Jelle Lunenborg en Koen Golverdinge 3x, Martijn Kreuk en Marjolein Verkerk 2x, Lotte van de Lustgraaf 1x.

 

De volgende wedstrijd is zaterdag 13 mei.

Er wordt dan gespeeld in Bodegraven tegen Vriendenschaar.

Deze wedstrijd begint om 15:30.

 

 

1 april 2017 Kinderdijk-KIOS

Welverdiende winst CKC Kinderdijk

Zaterdag 1 april speelde Kinderdijk de eerste buitenwedstrijd van het jaar voor de punten.

Dit was tegen KIOS uit Nieuw-Vennep.

Trainer Johan van Barneveldt had voor deze wedstrijd gekozen om met 1 verandering te starten. Koen Golverdingen i.p.v. Thomas van de Bosch.

Ondanks het wat frisse weer waren er aardig wat toeschouwers aanwezig.

Voor aanvang van de wedstrijd kreeg Elizabeth van der Markt een mooie bos bloemen omdat het haar 200e wedstrijd in het eerst van Kinderdijk was.

Blijkbaar hadden de bloemen geholpen want ze maakte de twee openingsdoelpunten. Goed begin dus voor Kinderdijk.

Langzaamaan liep Kinderdijk uit naar een voorsprong van 6-1. Na een kwartiertje spelen kwamen er wat slordigheidjes in het spel van beide ploegen.

Gelukkig was dat voor Kinderdijk wat minder erg dan voor KIOS. Een kwartier voor rust stond er 9-4 op het scorebord.

Mede door een paar rake strafworpen van Martijn Kreuk was de ruststand 13-8

Binnen een halve minuut na rust schoot KIOS uit de startblokken en scoorde.13-9

Na 10 minuten spelen was de stand nog steeds 13-9.  Fijn voor de mensen aan de kant: er werd vlak daarna gescoord door beide partijen, tussenstand 16-11

18 minuten voor tijd kwam Thomas van de Bosch binnen de lijnen op de plaats van Martijn Kreuk.

Bij een tussenstand van 20-16 en nog 12 minuten op de klok werd Lotte van de Lustgraaf gewisseld en kwam Melissa den Braanker erin.

Met nog 8 minuten te spelen kwam Michael Cornfield erin voor Jelle Lunenborg.

Na een paar keer hard onderuit te zijn gegaan werd ook Elizabeth van der Markt gewisseld en kwam Laura Verveer er nog in.

Zij scoorde meteen 22-16. Eindstand 23-17

Scores deze wedstrijd:

Elizabeth van der Markt 7x, Menno Bot, Koen Golverdinge en Simone Hoek 3x, Martijn Kreuk en Thomas van de Bosch 2x, Jelle Lunenborg, Lotte van de Lustgraaf en Laura Verveer 1x.

De volgende wedstrijd is as zaterdag 8 april uit tegen DVS ‘69 in Hendrik-Ido-Ambacht. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur.

 

 

11 maart 2017 Kinderdijk – WION

KINDERDIJK VERLIEST VAN WION

Zaterdag speelde Kinderdijk de laatste wedstrijd van het zaalseizoen
thuis tegen WION uit Rotterdam. Kinderdijk kon bij winst nog de tweede plek behalen en dat terwijl ze
aan het begin van het jaar nog degradatiekandidaat waren. WION moest winnen voor lijfsbehoud.

De goedgevulde tribune zag hoe hetzelfde achttal als de afgelopen wedstrijden op de vloer stond. De score werd deze keer geopend door Menno Bot met een mooie doorloopbal.
Binnen een minuut stond het echter al gelijk door een benutte strafworp van WION. Vooral door hele slordige ballen en problemen in de rebound bij Kinderdijk stond het met de rust 11-13.

In de rust was er deze keer een ererondje voor de kampioenen van de E elftallen. E1, E2 en E4.

Na de rust was er helaas geen verandering en liep WION uit naar een stand van 12-16. Trainer Johan van Barneveldt probeerde nog iets te doen door een aantal wissels toe te passen. Bram Rouppé voor Menno Bot, Melissa den Braanker voor Elisabeth van der Markt en Koen Golverdinge voor Thomas van de Bosch.

Helaas mocht dit niet baten en was de welverdiende winst voor WION. Eindstand 14-19

Scores:Jelle Lunenborg 4x, Menno Bot 3x, Marjolein Verkerk en Simone
Hoek 2x, Martijn Kreuk, Thomas van de Bosch en Melissa den Braanker 1x

 

25 februari 2017 Kinderdijk – ONDO

Zinderend slot redt Kinderdijk

Afgelopen zaterdag speelde CKC Kinderdijk tegen ONDO uit ‘s Gravenzande.

Aangezien de uitwedstrijd de enige wedstrijd was die ze verloren hebben in 2017 kon ook dit weer een spannende pot worden. Aan het begin van dit jaar stond Kinderdijk nog volop in de degradatiezone, maar door een reeks goede wedstrijden stonden ze voor aanvang gedeeld vierde met ONDO. Trainer van Barneveldt had wederom gekozen voor hetzelfde 8-tal als in de afgelopen wedstrijden. Ondanks de vakantie waren er een groot aantal toeschouwers.

De score werd ook deze keer geopend door Jelle Lunenborg. 1-0. Binnen niet al te lange tijd liep Kinderdijk uit naar 4-1, maar ONDO liet zich niet op de kop zitten en kwam sterk terug tot 6-6.

Vooral door het benutten van veel strafworpen en aardig wat vrije ballen liep het aantal doelpunten hard op. Mede door een paar slordige fouten stond Kinderdijk met de rust achter. 11-12.

Er was dus nog werk aan de winkel  voor CKC Kinderdijk in de tweede helft. Direct na rust werd er gescoord door ONDO. 11-13. Door een aantal goede onderscheppingen kwam Kinderdijk  weer op voorsprong. 16-14. 12 minuten voor tijd werd er voor de eerste keer gewisseld. Laura Verveer kwam binnen de lijnen  voor Lotte van de Lustgraaf. De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd,  dat bleek ook wel toen ONDO weer op gelijke hoogte kwam. 17-17.

9 minuten voor het einde van de wedstrijd werd Menno Bot gewisseld voor Johan Vos. Nog geen halve minuut later schoot hij meteen raak.

Gelukkig voor de vele Kinderdijk supporters op de tribune kwam Kinderdijk na een paar goede afstandsschoten weer op voorsprong. Tussendoor werd Thomas van de Bosch eruit gehaald en kwam Koen Golverdingen in het veld. Kinderdijk liep langzaam uit naar een voorsprong van 22-19.

In een zinderend slot liet ONDO zien dat ze ook voor de winst wilden knokken en kwam terug tot 22-21. Door een afgekeurd doelpunt van ONDO in de laatste seconden was dit ook meteen de einduitslag. Door deze overwinning is Kinderdijk 1 zeker van lijfsbehoud in tweede klasse.

Doelpunten:

Jelle Lunenborg 7x, Marjolein Verkerk 5x, Elisabeth van der Markt 4x, Martijn Kreuk 3x, Simone Hoek, Lotte van de Lustgraaf en Johan Vos 1x

De laatste wedstrijd van dit binnenseizoen wordt gespeeld op 11 maart in sporthal de Blokweer om 17:50 tegen hekkensluiter WION.

 

18-02-2017  DVS’69 – Kinderdijk

Winst voor Kinderdijk tegen kampioen

Het achttal van CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag 2 punten weten te halen bij de kersverse kampioen DVS ’69 uit Hendrik Ido Ambacht. Deze punten zijn hard nodig voor Kinderdijk, gezien de strijd om degradatie nog steeds niet afgelopen is.

Het was Simone Hoek die de wedstrijd opende met de score, zij was heel de wedstrijd gevaarlijk en goed voor 5 doelpunten. Martijn Kreuk plaatste daarna de 0-2 op het scorebord.

DVS laat dit niet zomaar toe en komt meteen terug met 2-2. Deze periode laat Thomas vd Bosch zien wat hij kan en scoort 2 punten dat maakt de score op 2-4. Elizabeth van der Markt scoort de 2-5 met een doorloopbal.

Kinderdijk blijft de eerste helft goed draaien en laat dvs niet dichterbij komen

Met scores van Simone Hoek, Marjolein Verkerk en Menno Bot werd de ruststand bepaald op 7-9.

 

Na de rust kwam Kinderdijk direct goed uit de startblokken door een snel doelpunt van Simone Hoek.

DVS komt dichterbij maar de spelers van Kinderdijk heeft de aanvallende kwaliteiten van DVS goed onder controle en blijft ook scoren ,Marjolein Verkerk zet de score op 10-12. Elizabeth vd Markt en Simone Hoek scoren mee en ook Koen Golverdingen, die op de plek van Jelle Lunenborg speelde komt op dreef en maakt met zijn afstand schoten de stand op 11-17.

Er word gewisseld bij Kinderdijk en Melissa den Braanker komt het veld in en daarna Johan Vos. Zij hadden beide een prima invalbeurt. DVS probeerde nog een inhaal race in te zetten, maar ze kwamen niet dichterbij het hardwerkend Kinderdijk. Lotte van de Lustgraaf pakte haar doelpunt ook mee en zorgt ervoor dat alle basisspelers van Kinderdijk scoorden.

De eindstand 17-20.

 

Kinderdijk 1 is nog niet veilig in de tweede klasse en moet één punt binnenhalen, ze spelen aankomende week spelen zij een inhaal wedstrijd thuis tegen ONDO om 18:45 en 11 maart de laatste wedstrijd tegen WION.

 

Scores CKC Kinderdijk:

Simone Hoek 5x, Koen Golverdingen 4x, Elizabeth vd Markt 3x, Thomas vd Bosch, Menno Bot en Marjolein Verkerk 2x, Martijn Kreuk en Lotte vd Lustgraaf 1x

 

11 februari 2017 Kinderdijk – ODO

CKC KINDERDIJK VERPLETTERT ODO

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen ODO uit Maasland op het programma. Een pittige tegenstander aangezien ODO tweede op de ranglijst stond en Kinderdijk zesde. Martijn Kreuk was weer terug bij het team en verder was het dezelfde opstelling als vorige week.

De wedstrijd stond o.l.v. Sebastiaan de Jong en de pupillen van de week waren Jochem Verlinde en Quinten Zonnenbeld allebei uit de E1.

Met alweer een goedgevulde tribune was iedereen er klaar voor.

Van beide kanten was het een moeizaam begin. Dat bleek wel uit de stand. Na 10 minuten was het pas 2-0.

Binnen enkele minuten had ODO de achterstand echter al weer rechtgetrokken, 2-2. Vooral door het goede verdedigingswerk van CKC Kinderdijk kon ODO moeilijk scoren. 10 seconde voor de rust benutte Jelle Lunenborg een strafworp. Ruststand 8-5. Een goede uitgang positie dus, voor de tweede helft.

Ook in de tweede helft was Kinderdijk de betere partij en liep het team uit naar een stand van 15-7 met nog 18 minuten op de klok.

12 minuten voor het eindsignaal werd Elisabeth van der Markt gewisseld voor Melissa den Braanker. 8 minuten voor tijd ging Jelle Lunenborg naar de kant en kwam Bram Rouppé erin. Hij benutte gelijk een vrije bal. 21-8. ODO probeerde nog iets aan de stand te doen maar wist dat het geen nut meer had. 21-9. Vlak voor tijd kwam Laura Verveer erin voor Simone Hoek en Daan de Vrieze voor Thomas van de Bosch.

Vooral door de goede rebounds en het geweldige verdedigingswerk van het hele team won CKC Kinderdijk overtuigend van ODO. Eindstand 23-12.

Aanstaande zaterdag speelt Kinderdijk tegen de kersverse kampioen DVS ‘69 uit Hendrik Ido Ambacht. De wedstrijd begint om 17:35.

Scores deze wedstrijd:

Jelle Lunenborg, Elisabeth van der Markt en Simone Hoek 4x, Marjolein Verkerk en Martijn Kreuk 3x, Lotte van de Lustgraaf 2x, Menno Bot, Bram Rouppé en Thomas van de Bosch 1x.

 

4 februari 2017  ONDO-Kinderdijk

Eerste verlies voor CKC Kinderdijk in 2017

CKC Kinderdijk speelde zaterdagavond een belangrijke wedstrijd voor handhaving in de tweede klasse tegen ONDO uit ‘s Gravenzande. Beide ploegen hadden voor aanvang van de wedstrijd 8 punten.

Martijn Kreuk was deze wedstrijd geschorst ivm de gele kaart van vorige week. In zijn plaats stond Johan Vos op de vloer. Verder waren er geen wijzigingen bij de beginopstelling.

Een voortvarend begin van CKC Kinderdijk zorgde voor een snelle voorsprong van 2-0 door treffers van Jelle Lunenborg en Elisabeth van der Markt.

Kinderdijk liet zien dat er niet te sollen viel met ze en liepen daarom uit naar een stand van 3-7.

Doordat beide partijen zeer offensief speelden stond het al binnen 10 minuten 7-8.

Ook deze keer was het een zeer fysiek duel. De eerste helft was zeer boeiend om naar te kijken met een hoog baltempo van beide kanten. Ruststand 16-15.

De tweede helft begon met dezelfde 16 spelers.

Het tempo lag een stuk lager dan in de eerste helft, wat resulteerde in een uitloop van ONDO naar 20-16. De coach van CKC Kinderdijk  probeerde om nog iets aan de achterstand te doen door een paar wissels toe te passen. Laura Verveer voor Elisabeth van der Markt, Melissa den Braanker voor Lotte van de Lustgraaf en Koen Golverdingen voor Thomas van de Bosch.

Het gevolg was dat Kinderdijk de achterstand verkleinde naar 20-19.

Ondanks het harde werken en de volledige inzet van het team verloor CKC Kinderdijk toch nog met 22-20.

Scores:

Jelle Lunenborg en Johan Vos 5x, Thomas van de Bosch 3x, Simone Hoek en Menno Bot 2x, Elisabeth van der Markt, Laura Verveer en Koen Golverdingen 1x.

Zaterdag 11 februari is de volgende wedstrijd van Kinderdijk. Deze keer spelen ze tegen ODO uit Maasland. Dit belooft een pittige wedstrijd te worden want ODO staat tweede in de stand.

Kom gezellig kijken want het team kan uw aanmoedigingen goed gebruiken.

De wedstrijd begint om 19:05. Graag tot dan.

 

 

28 januari 2017 Kinderdijk – Korbis

CKC Kinderdijk is op stoom

CKC Kinderdijk moest het deze week opnemen tegen Korbis uit Waddinxveen.

In het verleden was dit altijd een lastige tegenstander. De uitwedstrijd, eerder dit seizoen werd verloren met dikke cijfers, namelijk 27-11.

De spelers moesten er dan ook hard tegenaan. Met dezelfde opstelling als vorige week betrad het achttal de sporthal. De toeschouwers waren luidruchtig aanwezig en de jeugd had zelfs 2 trommels bij zich. Alles om de club aan te moedigen.

Binnen een halve minuut kreeg CKC Kinderdijk echter al een strafworp tegen. 0-1,

Een halve minuut later strafworp voor CKC Kinderdijk. Jelle Lunenborg faalde niet, 1-1.

Na 7 minuten weer een strafworp voor Korbis. Deze was echter mis.

Na veel schotkansen en rake schoten van beide kanten, waarbij vooral Korbis veel miste, liep CKC Kinderdijk langzaam uit. Ruststand 13-9.

In de tweede helft opende Marjolein Verkerk de score. Na anderhalve minuut lag het spel even stil.

Verzorger Arie moest erbij komen om Jelle Lunenborg te verzorgen aan een veelvoorkomende blessure bij korfballers; de vingers. Gelukkig kon Jelle verder spelen.

Vooral in de tweede helft stond de verdediging van CKC Kinderdijk onder druk, maar

miste Korbis veel kansen.

6 minuten voor tijd was de stand 17-16. De spanning was voelbaar op de tribune.

Kinderdijk kon de score uitbreiden naar 18-16.

Anderhalve minuut voor tijd werd Elisabeth van der Markt gewisseld voor Laura Verveer.

Zij mocht gelijk een strafworp nemen, helaas werd deze gemist.

Het had geen invloed op het eindresultaat en hierdoor kon CKC Kinderdijk de wedstrijd afsluiten met een prachtige winst. 20-17.

Het was vooral een fysieke wedstrijd met aan allebei de kanten een gele kaart.

De aankomende wedstrijd tegen ONDO zal belangrijk worden voor het lijfsbehoud in de tweede klasse.

Scores:

Jelle Lunenborg 5x, Simone Hoek 4x, Martijn Kreuk 3x, Elisabeth van der Markt, Thomas van de Bosch en Marjolein Verkerk 2x, Menno Bot en Lotte van de Lustgraaf 1x

 

De volgende wedstrijd speelt CKC Kinderdijk in ‘s-Gravenzande tegen ONDO op zaterdag 4 februari. Deze wedstrijd begint om 19:45.

 

21 januari 2017 Kinderdijk – Vriendenschaar (B)

GOED BEZIG IN HET NIEUWE JAAR.

Na al 2 wedstrijden uit te hebben gewonnen lag de druk hoog bij CKC Kinderdijk om dit ook thuis tegen Vriendenschaar uit Bodegraven bij een goedgevulde tribune te doen.

De “acht van van Barneveldt” gingen dan ook voortvarend van start wat resulteerde in een bijna score van Elisabeth van der Markt na 10 seconde. Na 26 seconde wedstrijd was het echter wel raak door een afstandsschot van Jelle Lunenborg. 1-0 op het bord. Dit beloofde wat voor het vervolg.Hierna liep echter de tegenstander uit naar een stand van 1-3. Binnen 2 minuten werd er alweer een gelijke stand genoteerd.Gelukkig voor CKC Kinderdijk had Vriendenschaar moeite met scoren.In de eerste helft was Vriendenschaar vooral aanvallend en CKC Kinderdijk verdedigend goed bezig.

Ruststand 11-9.

Na rust was het precies andersom. Toen schoot de tegenpartij snel uit de blokken. Resultaat: 13-13 en een uitloop naar een voorsprong van de tegenpartij. Met nog 14 minuten op de klok keek CKC Kinderdijk dus tegen een achterstand aan. Met een stand van 15-15 en nog 9 minuten te gaan besloot de trainer te gaan wisselen. Melissa den Braanker voor Simone Hoek en Koen Golverdingen voor Thomas van de Bosch. Binnen 2 minuten scoorde Melissa. 4 minuten voor tijd raakte Martijn Kreuk helaas geblesseerd en moest het veld verlaten. In zijn plaats kwam Johan Vos in het veld. Hierdoor stond Marjolein Verkerk nog als enige in dit vak van de beginopstelling. Door hard werken, goed samenspel en hele goede vangers onder de korf werd deze wedstrijd toch nog gewonnen. Eindstand 20-16.

De doelpuntenmakers van deze wedstrijd zijn:

Jelle Lunenborg 4x, Menno Bot 4x, Lotte van de Lustgraaf 2x, Martijn Kreuk 2x, Marjolein Verkerk 2x, Melissa den Braanker 2x, Elisabeth van der Markt 1x, Simone Hoek 1x, Thomas van de Bosch 1x, Koen Golverdingen 1x.

Aanstaande zaterdag 28 januari speelt CKC Kinderdijk ook weer thuis. Dit keer tegen Korbis uit Waddinxveen. De wedstrijd begint om 18:50.

 

14 januari 2017  Twist – Kinderdijk

Opnieuw winst voor Kinderdijk 1

Ook de tweede wedstrijd van 2017 is door het octet van Johan van Barneveldt omgezet in winst. Tegen Twist werd er een eindstand van 19-15 op het scorebord gezet.

De eerste helft ging gelijk op, wat resulteerde in een 7-7 ruststand, met name werd er verdedigend goed gespeeld vergelijken met de eerste wedstrijd tegen Twist en ook de verdedigende rebound werd meer gewonnen, waardoor de aanvallen van Twist onderbroken konden worden.

In de tweede helft kon Kinderdijk de wedstrijd na een 11-11 tussenstand na zich toetrekken. Waar Koen Golverdingen in de ploeg kwam en de 12-14 maakte van afstand, volgens konden Jelle en Martijn, die aanvallende een sterke wedstrijd speelde, de wedstrijd op slot gooien.

Wederom twee punten en a.s. zaterdag is Vriendenschaar Bodegraven te tegenstander om 19:40 in sporthal de Blokweer.
Jelle Lunenborg 7x, Martijn Kreuk 6x, Elisabeth vd Markt 2x, Marjolein Verkerk, Lotte vd Lustgraaf, Simone Hoek en Koen Golverdingen 1x

 

7 januari 2017  WION – Kinderdijk

Eerste zaalpunten voor Kinderdijk 1

Het jaar 2017 is goed begonnen voor de selectie van Kinderdijk, de uitwedstrijden tegen WION werden gewonnen.

WION kwam nog wel voor 1-0 en 2-1 ,vervolgens liep kinderdijk uit door een aantal rake afstandsschoten uit naar 2-7. WION kon vervolgens door een rake vrije balen terugkomen tot 3-7. Na deze stand was het opnieuw Kinderdijk door een rake korte kans van Lotte, een strafworp van Jelle en doorloopbal van Martijn de score kon ophogen naar 3-10. Net voor de rust scoorde WION nog twee keer en werd daarmee de ruststand op 5-10 gebracht.

Na de rust was het opnieuw WION die als eerste een punt op het scorebord zette met een afstandsschot. Na een doelpunt van Martijn van onder de korf, die daarmee de stand op 6-11 bracht, werd er tot een stand van 9-15 alleen maar afstandsschoten gemaakt van zowel WION als Kinderdijk, waarvan onder andere twee van Menno. WION kon in de twee helft niet meer aanhaken en Kinderdijk trok de wedstrijd naar zich toe en won de wedstrijd overtuigend met 12-24. Michael kwam een paar minuten voor tijd het veld in voor Jelle en scoorde ook gelijk twee keer.

Hiermee komt Kinderdijk van de nul punten af en kan het tevreden terugkijken op een wedstrijd waarin er goed verdedigd werd en scoorde alle spelers minimaal twee keer. Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma tegen Twist.

Scores Kinderdijk:
Jelle Lunenborg 4x, Martijn Kreuk, Thomas vd Bosch, Elisabeth vd Markt en Marjolijn 3x, Menno Bot, Lotte vd Lustgraaf, Simone Hoek en Michael Cornfield 2x

 

10 december 2016  ODO-Kinderdijk

Kinderdijk pakt geen punten tegen ODO

Na een weekend zonder wedstrijd nam Kinderdijk het op tegen ODO Maasland, een thuiswedstrijd voor de trainer van Kinderdijk.

Het team had in deze twee weken de tijd gehad om zich voor te bereiden voor deze wedstrijd en er waren een aantal wijzigingen doorgevoerd: Thomas v/d Bosch nam de plek in van Johan Vos, Jasmijn v/d Burgh die van Anouk den Braanker en Lotte v/d Lustgraaf speelde in plaats van Melissa den Braanker,

In een spannende wedstrijd was het uiteindelijk de thuisploeg die de punten in Maasland kon houden. Met name in de eerste helft waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd en ging de stand gelijk op tot 9-9, daarna vond ODO een aantal keer de korf waardoor het gaatje geslagen werd en de ploegen met een stand van 15-12 aan de thee gingen. Met name de dames van ODO waren scherp in de afronding en konden het verschil maken.

In de tweede helft kon het gat niet meer gedicht worden en kon ODO uitlopen naar een eindstand van 28-23. Uiteindelijk aanvallend een goede wedstrijd gespeeld maar geen punten uit het duel weten te slepen.

A.s. zaterdag staat de derby met DVS’69 uit Ambacht op het programma waarvan op het veld gewonnen werd, dat kan de ploeg vertrouwen en mogelijkheden beiden. De wedstrijd begint om 19:40 in sporthal de Blokweer.

Scores Kinderdijk:

Jelle Lunenborg 8x, Koen Golverdingen 6x, Thomas v/d Bosch 4x, Menno Bot 2x, Elisabeth v/d Markt 1x, Lotte v/d Lustgraaf 1x, Jasmijn v/d Burgh 1x, Simone Hoek 1x

 

26 november 2016  Korbis – Kinderdijk 

Derde verlies op rij voor Kinderdijk 1

Opnieuw wist het octet van Johan van Barneveldt er niet in te slagen de punten mee naar Alblasserdam te nemen.

Tot de 5-5 in de dertiende minuut ging de wedstrijd gelijk op, vervolgens moest de ploeg drie tegendoelpunten incasseren en bleek dit een achterstand die niet meer te overbruggen was. Na rust werd de schiettent geopend en liep Korbis zelfs uit naar dubbele cijfers 20-10, ook daarna ging de thuisploeg door en won uiteindelijk de wedstrijd met 27-11. Aanstaande week staat de thuiswedstrijd tegen ONDO ’s Gravenzande op het programma om 18:50 in de Blokweer. Hopelijk kan de knop deze week om en kan er een positief resultaat neergezet worden en kan hierbij de steun van het thuispubliek goed gebruiken!

Scores Kinderdijk:

Jelle Lunenborg 6x, Koen Golverdingen 2x, Johan Vos 1x, Elisabeth vd Markt 1x, Lotte vd Lustgraaf 1x

 

19 november 2016 Vriendenschaar (B) – Kinderdijk

Opnieuw puntverlies voor Kinderdijk 1

Afgelopen zaterdag stond voor het vlaggenschip van Kinderdijk de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar Bodegraven op het programma, in deze pittige 2e klasse poule, een ploeg waar gewonnen van moet worden om uit het rechterrijtje van de poule te blijven. Helaas lukt dat niet er werd er verloren met 19-17.

Kinderdijk kwam direct op een 2-0 achterstand en kreeg daarna grip op de wedstrijd en ging de wedstrijd gelijk op. Een wedstrijd waarin er goed en met veel strijd gespeeld werd. Jelle Lunenborg had hierbij een aanvallende hoofdrol. Beide ploegen ging dan ook aan de thee met een voorsprong van twee punten. Niets aan de hand zou je denken.

Na rust werd de score zelfs uitgebouwd naar drie, 10-13. Twee gemiste strafworpen aan Kinderdijk zijde was een soort kanteling in de wedstrijd. Vriendenschaar kwam terug en maakte uiteindelijk gelijk: 13-13.
Er werden veel kansen gecreëerd, alleen deze troffen geen doel, ook na twee wissels bij de dames, kon het verschil aanvallend niet gemaakt worden en werden de vele kansen niet benut.. Vriendenschaar strafte dit in de eindfase af en trok de wedstrijd naar zich toe. Eindstand: 19-17. Een wedstrijd waar Kinderdijk juist de partij naar zich toe had moeten had moeten trekken in de tweede helft, waarbij er goed gespeeld werd, veel goede kansen gecreëerd werden en er veel strijd geleverd werd.

Deze wedstrijd biedt in ieder geval mogelijkheden voor de aankomende weken waar er moeilijke wedstrijden op het programma staan tegen Korbis en ONDO(G).

Scores Kinderdijk:

Jelle Lunenborg 8x, Koen Golverdingen 4x, Elisabeth vd Markt 3x, Anouk den Braanker 1x en Simone Hoek 1x

 

12 November 2016 Kinderdijk – Twist

Valse competitie start voor Kinderdijk 1

Helaas is het vlaggenschip van Kinderdijk het seizoen begonnen met een nederlaag.

Kinderdijk moest thuis in Sporthal Blokweer aantreden tegen S.C. Twist 1 uit Vlaardingen. Binnen 3 minuten stond het 0-3 waarna Koen Golverdingen van afstand het eerste doelpunt voor Kinderdijk erin knalde. Ieder doelpunt van Twist werd met kreten van de heren uit het team luidruchtig gevierd. Of Kinderdijk daarvan onder de indruk was is de vraag, maar vervolgens liep Twist wel direct uit naar 1-5 en bleef Kinderdijk achter de feiten aan lopen. Met nog zes minuten te gaan in de eerste helft wisselde trainer Johan van Barneveldt Lotte van de Lustgraaf voor Melissa den Braanker. Melissa liet direct zien dat ze er was en scoorde 4 minuten voor de rust de 8-9. De rust werd in gegaan met een overbrugbare 9-11 achterstand.

De tweede helft begon Kinderdijk goed en trok de stand bij tot 13-13 onder andere door 2 doelpunten van Jelle Lunenborg. Echter gaf Twist daarna weer gas bij en liep direct uit naar een 14-19 voorsprong. Van Barneveldt wisselde Anouk den Braanker voor Jasmijn v.d. Burg en Thomas van de Bosch voor Koen Golverdingen. Ondanks nog een doelpunt van Jasmijn werd het een 19-23 nederlaag voor Kinderdijk 1.

Doelpunten gemaakt door:

Jelle Lunenborg 5, Simone Hoek 3, Koen Golverdingen 2, Menno Bot 2, Elizabeth vd Markt 2, Anouk den Braanker 2, Melissa den Braanker 1, Jasmijn v.d. Burgh 2

 

 

 8 oktober 2016 Wedstrijdverslag GKV (H)- Kinderdijk

KINDERDIJK 1 WINT

Afgelopen zaterdag heeft Kinderdijk twee punten weten te pakken tegen GKV (H) en speelt zich daarmee naar de tweede plaats.

De eerste helft van de wedstrijd was het vrij gemakkelijk voor Kinderdijk om tot scoren te komen. Menno Bot begon prima en geconcentreerd aan de wedstrijd en schoot gelijk twee afstandsschoten in de korf. Door doelpunten van Melissa den Braanker, Koen Golverdingen en Menno Bot wordt de eerste helft afgesloten met 3 tegen 8. GKV scoort drie doelpunten in de eerste helft waarvan 2 strafworpen.

Na de rust gaat het bij Kinderdijk iets lastiger. GKV heeft tijdens de rust een strategie bedacht die lijkt te werken. Vooral de heren worden goed onder druk gezet en komen daardoor lastig tot schot, toch lukt het Koen Golverdingen om te scoren en dat geldt ook voor Jelle Lunenborg. Maar bij elk doelpunt van Kinderdijk komen er twee voor GKV achteraan. GKV komt terug tot 9-11 maar Menno Bot maakt de stand weer op 9-12.

Er worden in de laatste periode nog twee wissels geplaatst, Jasmijn v.d. Burgh komt erin en een paar minuten later Elizabeth v.d. Markt. Jasmijn v.d. Burgh pakt haar doelpunt weer mee en zet de wedstrijd op 10-13.

Menno Bot scoort het laatste doelpunt voor Kinderdijk en GKV probeert nog iets te doen maar Kinderdijk hield kracht bij en de wedstrijd eindigde in 13 tegen 14.

Hiermee komt Kinderdijk op de gedeelde tweede plaats en speelt volgende week de laatste veldwedstrijd van dit jaar tegen Korbis die 1 punt onder hen staat.

Scores kinderdijk: Menno Bot en Koen Golverdingen beide 5x, Jelle Lunenborg 2x, Melissa den Braanker en Jasmijn v.d. Burgh beide 1x.

01-10-2016   Kinderdijk 1 – Vriendenschaar (B) 1

Na het verlies tegen koploper Fiducia, stond Vriendenschaar Bodegraven op het programma. Kinderdijk moet winnen om bovenin mee te blijven draaien.

Na 6 minuten wist Koen Golverdingen de score te openen. Binnen de minuut scoorde Johan Vos een korte kans wat 2-0 betekende. Na een gelijk opgaande strijd stond er halverwege een 4-4 op het scorebord.  Het matig spelende Kinderdijk weet op een 8-5 voorsprong te komen door Melissa den Braanker, maar gaven deze voorsprong snel weg door veel te kort te schieten en de bal zo in te leveren bij de tegenstander. Het antwoord van Vriendenschaar: 9-9 bij rust.

De tweede helft begon Kinderdijk sterk. Ondanks goed verzorgde aanvallen met doelpunten van Menno Bot en Koen Golverdingen wist Kinderdijk geen gat te slaan. Dankzij veel verdedigende rebounds van Jelle Lunenborg kon er worden blijven aangevallen. Menno Bot en Johan Vos weten met een goed schot een afstand te maken van drie doelpunten.

Vriendenschaar weet nog even terug te komen tot één doelpunt verschil, maar door onder andere twee scores uit de korte kans van Melissa den Braanker en Lotte v.d. Lustgraaf komt Kinderdijk op 17-13. Kinderdijk komt hierbij op een voorsprong van 4 punten. Dit weet Kinderdijk goed uit te spelen door onder meer een gecreëerde strafworp door Marjolein Verkerk. Menno Bot en Marjolein Verkerk maken in de laatste minuten nog plaats voor Jasmijn v.d. Burgh en Rick Geluk. Bij het eindsignaal staat er 20-17 op het scorebord en weet Kinderdijk de punten te behouden.

Kinderdijk staat op een derde plek met Korbis en Fiducia boven zich. Aankomende zaterdag staat GKV (H) op het programma die op de vijfde plek staan.

 

 

24 september 2016  Wedstrijdverslag Kinderdijk – Fiducia  

Kinderdijk verliest nipt.

Kinderdijk 1 van korfbalvereniging CKC Kinderdijk speelde zaterdag thuis tegen Fiducia uit Vleuten. Het was een pittige tegenstander want Fiducia had nog geen wedstrijd verloren.

Koen Golverdingen opende de score voor Kinderdijk met een afstandsschot. Pas na 9 minuten spelen kwam Fiducia met een antwoord en scoorden Koen Golverdingen, Melissa den Braanker en Lotte v.d. Lustgraaf voor Kinderdijk. Kinderdijk loopt een heel klein stukje uit tot 5-2.

Fudicia blijft constant dichtbij en Kinderdijk kan geen gat slaan groter dan 2 punten.  Het valt vooral op dat er veel afstandsschoten gescoord worden aan allebei de kanten. In de 29ste minuut komt Kinderdijk op een 9-5 voorsprong. Nadat het even inzakt, komt Fiducia terug tot 9-8. Dit is tevens de ruststand.

Bij de eerste aanval na rust weet Fiducia meteen een doelpunt te scoren door een beginbal. Dit maakt de stand gelijk. Het is Menno Bot die 2 doelpunten achter elkaar maakt en daardoor word het 11 tegen 9.

Fiducia laat het hier niet bij zitten en zet een tandje bij waardoor de wedstrijd volledig de andere kant op gaat. Waar Kinderdijk eigenlijk de hele wedstrijd voor staat komt in de 15de minuut Fiducia voor met 12 tegen 14.

Het gat wordt ook niet groter dan 2 doelpunten. Coach Johan van Barneveldt besluit Simone Hoek en Elizabeth van der Markt in te zetten voor Marjolein Verkerk en Melissa den Braanker.

Ook Jelle Lunenborg wordt vervangen door Michael Cornfield en die scoort meteen 2 punten wat een gelijk spel maakt. Het is spannend in de laatste minuut van de wedstrijd waar 3 doelpunten worden gescoord, een schot van Fiducia en een schot van Kinderdijk.  Met nog geen 30 seconden op de klok creëerde Fiducia een strafworp die ze goed benutten en wat de stand op 17-18 zette.

Volgende week speelt Kinderdijk weer een thuis wedstrijd.

Scores kinderdijk: Koen Golverdingen 5x, Jelle Lunenborg en Menno Bot beiden 3x, Melissa den Braanker, Michael Cornfield 2x, Johan Vos en Lotte v.d. Lustgraaf beide 1x.

17 september 2016   OZC – Kinderdijk 17-28

Prima overwinning Kinderdijk

Kinderdijk wist weer 2 punten binnen te halen door goed aanvallend spel te laten zien, het tweede team Wist voorafgaand ook 2 punten te pakken na een fysieke wedstrijd.

Het was heerlijk zonnig op de dag van het havenfestival, kinderdijk reist af naar Rotterdam om zich te meten aan OZC.

Moedig Golverdingen en Jelle Lunenborg wisten in de eerste periode het gat van de korf goed te vinden, ook te rest van de wedstrijd trouwens want zij zijn verantwoordelijk voor 15 van de 28 doelpunten.

Het is degelijk korfbal wat kinderdijk liet zien en het lukt ozc niet om dichterbij te komen dan 2 punten verschil. De sterke punten van OZC komen naar boven en dat zijn voornamelijk de scherpe acties naar binnen, maar ook ondanks deze doelpunten blijft kinderdijk sterk aanvallen

En weet Melissa den Braanker een gat te slaan van 4 doelpunten met een prima afstandschot.

Het zijn Menno Bot, Marjolein Verkerk en Anouk den Braanker die voor de rust nog even doorhalen wat de stand tot 8-15 maakt.

Na de rust kwam Kinderdijk direct weer sterk uit de startblokken en is het weer Marjolein Verkerk die haar prachtige schot liet zien.

Na een paar leuke aanvallende acties van onder andere Menno Bot, Koen Golverdingen,

Jelle Lunenborg komt de stand op 8 tegen 21 en iedereen weet de wedstrijd is gespeeld.

Martijn Kreuk wordt na zijn verdiensten in de rebound gewisseld voor Johan Vos.

Die ook gelijk laat zien wat hij kan waaronder een mooie assist op Anouk den Braanker en zelf nog een doelpunt maakt.

Marjolein Verkerk en Anouk den Braanker worden vervangen door Laura Verveer en

Jasmijn van der Burgh die beide een keurige invalbeurt maken, en een prima pot speelde bij het 2e.

Jasmijn scoort zoals gewoonlijk bij een inval beurt van haar een doelpunt. En zo ging het bij beide teams nog een beetje heen en weer met doelpunten. Jelle Lunenborg maakt plaats voor Bram Rouppé.

De eindstand wordt 17 tegen 28 wat misschien nog wel een beetje vertekend was, een ding was deze middag heel duidelijk, Kinderdijk ging in de aanval en daardoor een stuk sterker dan de tegenstander.

Scores Kinderdijk: Jelle Lunenborg 8x, Koen Golverdingen 7x, Menno bot 4x, Anouk den Braanker 3x, Marjolein Verkerk 2x, Johan Vos, Jasmijn v.d. Burgh, Melissa den Braanker en Bram Rouppé allen 1x

 

Wedstrijdverslag 10 september2016 Kinderdijk – DVS69
Kinderdijk wint de eerste thuiswedstrijd

Afgelopen zaterdag wist Kinderdijk twee punten te pakken tegen DVS. Het was de eerste thuiswedstrijd van het seizoen onder leiding van Johan van Barneveldt.

Kinderdijk begon niet scherp aan de eerste minuut van de wedstrijd en stond al vrij snel 0-1 achter. Beide ploegen hadden daarna moeite om een doelpunt te maken maar Koen Golverdingen wist dit voor Kinderdijk te veranderen en scoorde de 1-1. Beide ploegen wisten lange tijd gelijk aan elkaar te blijven. Tot DVS de score naar zich toe wist te trekken met 6-8. Maarna ruim 20 minuten speeltijd in de eerste helft wist Kinderdijk een voorsprong te creëren door de doelpunten van Jelle Lunenborg en Koen Golverdingen. De ploeg onder leiding van van Barneveldt ging de rust in met een 11-8 voorsprong.

De tweede helft wist Kinderdijk de stijgende lijn door te zetten en dit resulteerde in een score van 15-11. Simone Hoek werd  gewisseld voor Jasmijn van der Burgh en wist direct een doelpunt te maken. Melissa den Braanker en Menno Bot wisten nog enkele minuten speeltijd te bemachtigen en kwamen op de plaats van Lotte v/d Lustgraaf en Koen Golverdingen te spelen.  DVS probeerde nog terug te komen maar Kinderdijk hield stand. Kinderdijk wist de wedstrijd af te sluiten met 18-15.

Scores:
Martijn Kreuk 4x, Koen Golverdingen 3x, Marjolein Verkerk, Jelle Lunenborg, Lotte v/d Lustgraaf en Johan Vos 2x, Anouk den Braanker, Simone Hoek en Jasmijn v/d Burg 1x.

 

 

 

Verslag KIOS – Kinderdijk 3 september 2016

Moeizame start Kinderdijk.

In het zonnige Nieuw-Vennep was het tijd voor de eerste competitie wedstrijd.
Nieuwe trainer Johan van Barneveldt, voor sommige een oude bekende, komt met nieuwe gezichten in het 10 tal waar hij de competitie mee start. Bekende gezichten zoals verzorger Arie van Loon en begeleider Pedro Kreuk zijn er ook weer bij.

Kios neemt de bal uit en scoort vrij snel de 1-0. Na een paar communicatie foutjes in de aanvallen van kinderdijk lukt het ze niet om te scoren.
Het goede verdedigende werk door onder andere Marjolein Verkerk, die een schot blokt, lukt het ook Kios niet om te scoren.
Koen Golverdingen scoort na een lange aanval verzorgd korfbal de 1-1
Het gaat even gelijk op maar Kios weet uit te spelen tot 4-2 voorsprong.
Kinderdijk zet even aan en door 2 doelpunten van Johan Vos word de stand 4 tegen 4
Kios is sterk en weet nogmaals een gat te slaan van 3 doelpunten, ze gaan de rust in met 7-4.

Beide teams komen fris uit de kleedkamer en dat zie je aan het spel,ondanks goed spel lukt het kinderdijk niet om te score, Kios krijgt een strafworp die ze erin gooien wat de stand 8-4 maakt.
Door doelpunten van Jelle Lunenborg  en Simone Hoek word het 9-6.
Menno Bot maakt plaats voor Martijn Kreuk, even later maken ook Melissa Den Braanker en Koen Golverdingen plaats voor Lotte v.d. Lustgraaf en Michael Cornfield.
Het lukt Kios om te blijven scoren maar kinderdijk  lijkt op een Inhaalrace uit te zijn
Michael Cornfield scoort korte kans 11-7 en Marjolein verkerk scoort 11-8
Michael Cornfield  scoort 12 tegen 9 Jasmijn van der Burgh komt erin voor marjolein verkerk en veroorzaakt  gelijk een Strafworp en een doorloop bal die er beide in zitten. In de tussentijd lukt het Kios  om bij te blijven en kijkt kinderdijk nog steeds aan tegen een achterstand van 3 punten, de Kinderdijkers proberen nog alles eruit te halen en ondanks de prima invalbeurten is het niet genoeg, de wedstrijd  eindigt op 15-13.

Opstelling kinderdijk: Melissa den Braanker, Anouk den Braanker, Jelle Lunenborg, Koen Golverdingen/ Menno Bot, Simone Hoek, Marjolein Verkerk, Johan Vos.

Scores kinderdijk: Johan Vos, Jelle Lunenborg, Simone Hoek, Michael Cornfield allen 2x Marjolein Verkerk, Jasmijn van der Burgh, Menno Bot, Koen Golverdingen, Martijn Kreuk allen 1x

 

 

28 mei 2016 Twist – Kinderdijk 18-11

Seizoen afgesloten

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie korfbalmiddag. Een zonovergoten sportpark van S.C. Twist in Vlaardingen, twee aan elkaar gewaagde ploegen en er stond niets meer op het spel.

En dan…..? Dan lukt het niet, het loopt van geen kant en hoop je dat de scheidsrechter maar vlug een einde aan de wedstrijd maakt. Het team van de vertrekkende trainer Peter Potter kon geen vuist maken. Hoe graag het ook wilde. En dat wilden het team zeker. Zij wilden met een overwinning afscheid nemen van de trainer.

In de competitie is Kinderdijk de meest scorende ploeg gebleken. Dit keer liep de afronding echter moeizaam. Twist begon furieus en zette Kinderdijk al snel op een 4-1 achterstand. Kinderdijk had moeite om in het ritme te komen. Het werd een eenzijdig schouwspel. Halverwege de eerste helft was er even een periode waarbij alles wel lukte, waardoor de ruststand 10-6 op het bord verscheen.

In de rust werd de tactiek besproken en werden wissels aangekondigd. De tweede helft verliep eigenlijk zoals de eerste helft. Kinderdijk liep achter de feiten aan. Kinderdijk kon het seizoen afsluiten met een 18-11 nederlaag en eindigde op de derde plaats in de 2-e klasse.

Het seizoen zit er op. Het is een lastig seizoen gebleken.  De komende twee maanden mag de accu weer opgeladen worden om weer fris en fruitig in het nieuwe seizoen aan de start te verschijnen.

Dient nog te worden gezegd, dat van de trainer en aantal selectiespelers afscheid werd genomen.

Peter, Jacques, Michelle, Wim, Marcel en Jurre bedankt.

Scores: Jacques Boer 3, Melissa den Braanker 4, Martijn Kreuk 1, Koen Golverdingen 1, Simone Hoek 1, Michelle van den Bosch 1.

 

21 mei 2016 Kinderdijk – ACKC 15-23

Kinderdijk verliest laatste thuiswedstrijd

Alblasserdam

Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag niet weten te winnen van de op bezoek komende gasten uit Almkerk.

Het lukte ACKC mee te komen tot 2-2. Daarna wist Kinderdijk uit te lopen tot een voorsprong van 8-5. ACKC wist aan het einde van de eerste helft de score op 10-12 te zetten in het voordeel voor de Almkerkers.

De 2e helft begon Kinderdijk scherp en zette de stand op 11-12. Ook ACKC wist te scoren en hierdoor bleef de score met twee punten verschil in het voordeel van ACKC. Dit wisten ze lange tijd zo te houden en het lukte ACKC om verder uit te lopen tegen Kinderdijk. ACKC won de wedstrijd met 15-23.

Marloes Meerkerk en Lisa Steehouwer maakte 20 minuten voor het eindsignaal plaats voor Lotte v/d Lustgraaf en Marjolein Verkerk.  Waarna er al snel nog een wissel plaats vond aan de kant van Kinderdijk: Jacques Boer werd gewisseld voor Jurre Temmer.

Aanstaande zaterdag speelt Kinderdijk tegen TWIST in Vlaardingen.

Scores:

Jacques Boer (6x), Koen Golverdingen(5x), Martijn Kreuk, Melissa den Braanker en Simone Hoek (1x).

 

Heerlijke middag voor CKC Kinderdijk

7 mei 2016 – CKC Kinderdijk speelde de één na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen de nummer 2 Maassluis. Kinderdijk kon nog 2e worden en deed er alles aan om de wedstrijd te winnen. Het was gezellig druk op een warm en zonnig Molenzicht.

Maassluis koos voor de vertragende tactiek achterverdedigen. Kinderdijk ging hier goed mee om en scoorde een paar korte ballen. Vooral Jacques Boer en Martijn Kreuk schoten direct met scherp, dit leidde tot een tussenstand van 6-2. Maassluis kwam terug tot 6-4, maar door 2 doelpunten van zowel Melissa den Braanker als Menno Bot liep Kinderdijk uit naar 10-4. Kinderdijk liet Maassluis terugkomen tot 11-8. Jelle Lunenborg bepaalde de ruststand: 12-8. Hij speelde op de plaats van de geblesseerde Koen Golverdingen.

Coach Peter Potter zette zijn team weer op scherp tijdens de rust. Kinderdijk begon uitstekend aan de 2e helft. Met goede aanvallen en strak verdedigen liep Kinderdijk uit naar 20-12, onder andere door een doelpunt van de afscheid nemende Annemarie van As. De wedstrijd leek beslist. Bram Rouppé verving de moegestreden Jelle, hij speelde ook al een wedstrijd in het 2e team.  Maassluis probeerde aan te haken en kwam beter in het spel, ze kwamen terug tot 20-15. Annemarie van As kreeg een publiekswissel, zij speelde haar laatste wedstrijd van dit seizoen vanwege zwangerschap. Marjolein Verkerk nam haar plaats in. Maassluis kwam terug tot 20-17. Kinderdijk liet het niet verder komen en speelde de wedstrijd rustig uit. De eindstand: 25-20.

Kinderdijk speelt de volgende wedstrijd thuis op 21 mei tegen ACKC. Die dag wordt vanaf 14.00 uur gevierd dat Molenzicht 40 jaar bestaat.

Scores Kinderdijk: Jacques Boer 6x, Martijn Kreuk 5x, Elizabeth van de Markt 3x, Melissa den Braanker 3x, Simone Hoek 3x, Menno Bot 2x, Jelle Lunenborg 2x, Annemarie van As 1x.

 

 23-04-2016  Triade – Kinderdijk 12-21

Afgelopen zaterdag was kinderdijk op bezoek bij Triade in Nieuwpoort waar uiteindelijk een makkelijke overwinning werd geboekt. Kinderdijk kwam op voorsprong met 1-0 en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Kinderdijk speelde met de debuterende Lisa Steehouwer en Anouk den Braanker in de basis, zij vervingen de geblesseerde Simone Hoek en de afwezige Melissa den Braanker. Kinderdijk kon uitlopen naar een 3-8 voorsprong mede door de goed spelende Lisa met 2 doelpunten in de beginfase. Uiteindelijk stond er een ruststand van 5-11 op het scorebord.

Na de rust kon Kinderdijk voor de wind gaan spelen en kwam de score niet meer in gevaar. Er werd uitgelopen naar een tussenstand van 8-15, bij deze stand  werden er nog 2 wissels doorgevoerd door peter potter. Menno Bot maakte plaats voor  de junior Bas van Horik en Elisabeth van de markt werd vervangen door ook een junior Laura Verveer. Kinderdijk wist nog een paar keer te scoren en uit te lopen naar een eindstand van 12-21.

De volgende wedstrijd die op het programma staat is kinderdijk –Maasluis om 15:30 op sportpark Molenzicht op 7 MEI! Kinderdijk 2 speelt aanstaande zaterdag nog wel een inhaalwedstrijd om 14:00 tegen ODO

 

16-04-2016 CKC Kinderdijk – ONDO (M)    13-14

Op een winderig Sportpark Molenzicht ontving Kinderdijk afgelopen zaterdag de  ongeslagen koploper uit Middelburg.

Voor het beginsignaal van de wedstrijd werden  Annemarie van As en Jacques Boer gehuldigd voor het bereiken van hun respectievelijk 250ste en 100ste wedstrijd in Kinderdijk 1.

Annemarie 16-04-2016_800x600Jacques 16-04-2016_800x600

Het was voorafgaand aan deze wedstrijd Kinderdijk zeer duidelijk dat dit hun laatste kans was om nog enigszins een rol van betekenis te kunnen spelen in deze poule. Helaas miste  Kinderdijk Menno Bot die wel uitstekend werd vervangen door de prima spelende Jurre Temmer. Ook moest al vroeg in de tweede helft Simone Hoek geblesseerd worden vervangen door Michelle v/d Bos.

 

Bijna heel de wedstrijd ging gelijk op met scores aan beide zijden. Kinderdijk mocht nog wel gaan rusten met een 7-6 en kon na de rust de voorsprong verdubbelen tot 8-6.

Helaas liep de score hierna spaak en werd er viermaal op rij gescoord door ONDO. Dit kon Kinderdijk nooit helemaal meer inlopen helaas. Een 10-13 achterstand werd na een slotoffensief waarin Kinderdijk sterker en gevaarlijker was nog  omgezet tot 13-14.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Triade in Nieuwpoort.

Scores Kinderdijk:

Den Braanker 3x

Boer, Temmer, Hoek en v/d Markt allen 2x

v/d Bos en Golverdingen 1x

 

09-04-2016 KVK – Kinderdijk  7-28

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen KVK uit Kapelle  op het programma.  Kinderdijk kwam al snel op een 1-0 achterstand. Hierdoor werd de ploeg van Peter Potter scherp gesteld. En wisten de Kinderdijkers vele doelpunten te scoren in de eerste helft. De Alblasserdamers wisten de rust in te gaan met een score van 2-18 in het voordeel van Kinderdijk.

Michelle van de Bosch nam de plek in van Simone Hoek in de tweede helft. De tweede helft verliep moeizamer voor de ploeg uit Alblasserdam. KVK wist een aantal keer te scoren. Na 15 minuten wist Kinderdijk de score te verhogen naar 5-22. Uiteindelijk wist Kinderdijk na 70 minuten de wedstrijd af te sluiten met een score van 28-7 door een afstand schot van invaller Olaf Stellaard. Aanstaande zaterdag speelt Kinderdijk tegen de koploper ONDO uit Middelburg.

Scores: Jaques Boer& Melissa den Braanker (5x) , Menno Bot& Martijn kreuk(4x),  Elizabeth v/d Markt& Annemarie van As(3x), Koen Golverdingen, Olaf Stellaard, Simone Hoek en Michelle v/d Bosch(1x)

 

02-04-2016: Kinderdijk 1 – RWA 1

Kinderdijk begint sterk aan het veldseizoen

Met het zaalseizoen achter de rug waarbij Kinderdijk de 4e plaats bezette, vervolgt de hoofdmacht zijn veldseizoen. Kinderdijk staat momenteel op de derde plaats. Zaterdag 2 april stond bij Molenzicht de wedstrijd tegen RWA op de agenda. Tijdens de uitwedstrijd in Poortugaal werden de eerste twee punten al mee naar huis genomen.

Jacques Boer zette de toon in de wedstrijd door in de eerste aanval een korte bal rond de korf te scoren. Kinderdijk scoorde over alle fronten echter verzuimde RWA niet en daarmee zorgden zij ervoor dat ze constant bijbleven met scoren. Tijdens een afvangduel kwam Martijn Kreuk ongelukkig terecht waarna hij geblesseerd naar de kant moest, selectiespeler Jurre Temmer verving hem. In de 21ste minuut werd er uiteindelijk door Kinderdijk een gat geschoten van drie punten. Het lukte Kinderdijk niet om deze voorsprong voor rust uit te breiden. De rusttand werd gezet op 12-10 dankzij een zuiver afstandsschot van Menno Bot.

Kinderdijk startte de tweede helft meteen sterk door  wederom een gat te slaan van 3 punten dankzij een schot van Melissa den Braanker. RWA vocht zich in een kort tijdsbestek terug in de wedstrijd waarna zij het roer overnamen. Kinderdijk kwam voor het eerst op achterstand bij een stand van 15-16. De zuiver schietende Menno Bot dacht hier anders over en scoorde tweemaal op rij. Temmer en Golverdingen voegden hier samen nog twee doelpunten aan toe waardoor de stand op 22-18 werd gezet. Het slot zat echter nog niet op de deur, met nog 10 minuten op de klok probeerde RWA met verwoede pogingen terug te komen in de wedstrijd, dit mocht echter niet baten. De scheidsrechter blies het eindsignaal bij een stand van 23-22.

Komende week speelt Kinderdijk tegen KVK in Kapelle. De taak aan de Molenzichters om deze lijn door te zetten.

Scores:

Menno Bot (6x), Jacques Boer (5x), Melissa den Braanker en Koen Golverdingen (4x), Jurre Temmer (2x), Martijn Kreuk en Elizabeth van de Markt (1x)

 

Laatste zaalwedstrijd van het seizoen eindigt in gelijkspel in een spannende slotfase.

12-03-2016  Kinderdijk – Maassluis

Kinderdijk speelde afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd van dit zaalseizoen tegen CKV Maassluis. Helaas stond er voor beide ploegen niks meer op het spel, behalve de eer natuurlijk. De jongste guppies van de Kangoeroe Klup mochten dit keer mee oplopen met de spelers van het eerste. De tribune zat goed vol, dus de wedstrijd kon beginnen.

Het eerste doelpunt werd gescoord door Kinderdijk met een verre treffer van Jacques Boer. Niet veel later werd er gescoord uit een strafworp door Maassluis. Kinderdijk had de opdracht gekregen om met volle druk te verdedigen en zo maakten zij het lastig voor Maassluis. Kinderdijk kon inlopen en dat deden ze ook met drie keer achter elkaar te scoren door de andere drie heren. Maassluis kreeg opnieuw een strafworp mee en bracht de stand naar 4-2. Jurre Temmer, die de wedstrijd inviel voor Martijn Kreuk,  bewees zichzelf en scoorde twee keer op rij o.a. door een strafworp. Scheidsrechter Walvis, die deze wedstrijd floot, was kritisch en liet niet met zich sjoemelen. Zo ook werd er voor Kinderdijk een gele kaart getrokken. Dit weerhield het scoren niet en de stand werd gebracht naar 10-4. Uiteindelijk werd de concentratie in het verdedigen wat minder en Maassluis kwam terug. Kinderdijk had een periode waarin de doelpunten maar niet wilden vallen. Zo werd de ruststand 12-8 in het voordeel van Kinderdijk.

De eerste minuten van de tweede helft ging het scoren bij de ploegen gelijk op. Na 10 minuten kwam Maassluis sterk terug door 4 keer op rij te scoren. Zo kwam Maassluis voor het eerst op voorsprong met een stand van 15-16. Het team van Kinderdijk knokte terug voor wat ze waard waren en met een omdraai bal van Melissa den Braanker werd het weer gelijk. Helaas werd er voor Kinderdijk te veel kansen gemist, waardoor Maassluis weer de ruimte pakte om 2 doelpunten verschil te maken. Toen werd er gewisseld aan de kant van Kinderdijk. Jelle Lunenborg en Olaf Stellaard kwamen er in voor Menno Bot en Jacques Boer. In de hoop dat zij het verschil nog konden maken. Ook bij Maassluis gaf de scheidsrechter een gele kaart. Elizabeth van der Markt was zoals altijd weer scherp met haar vrije ballen en samen met Melissa Den Braanker maakten zij de stand weer gelijk. Dit gebeurde in de laatste minuut van de wedstrijd. Maassluis wist helaas weer gelijk te scoren en zo leek Maassluis de wedstrijd naar zich toe te trekken. Nog met een paar secondes op de klok werd er nog alles aangedaan om het schot op de korf te pakken. Het leek niet te lukken, maar toch kwam er nog een kans van Simone Hoek op de achterkant en die zat erin! Scheidsrechter Walvis maakte toen gelijk een eind aan de wedstrijd en zo werd de spannende slotfase gebracht naar een gelijkspel 19-19.

Scores kinderdijk: Jurre Temmer (5x), Koen Golverdingen, Jacques Boer en Elizabeth van der Markt (3x) Melissa den Braanker en Simone Hoek (2x) Menno Bot (1x)

Wedstrijdverslag 13-02-2016 Kinderdijk – SDO (V)

Kinderdijk trefzeker

Het achttal van CKC Kinderdijk slaagde erin om afgelopen zaterdag SDO uit Veldhoven naar huis te sturen zonder punten.
De eerste helft begon met scores van Jacques Boer, Koen Golverdingen en Menno Bot.
Deze heren waren heel de wedstrijd scherp in hun schot en bij elkaar goed voor 18 doelpunten. SDO bleef naar een achterstand van minimaal 5 punten aankijken. Kinderdijk ging de rust in met een 13-5 voorsprong.
SDO kwam goed uit de startblokken na rust en maakte gelijk 3 doelpunten. Coach Potter zette iedereen weer op scherp en door scores van de heren maar ook door Melissa den Braanker en Annemarie van As, loopt kinderdijk uit naar 20-10. Lotte van de Lustgraaf valt geblesseerd uit en na een hoop commotie krijgt Martijn Kreuk om een nog onduidelijke reden een rode kaart wat een lichte smet geeft op de wedstrijd. Jurre Temmer verving hem.

Er worden nog doelpunten gemaakt door Boer, Golverdingen en Bot en dat maakt de eindstand op 23-11.

 

Kinderdijk weet punten mee te nemen naar Alblasserdam

6-2-2016 Twist – Kinderdijk

Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag wederom twee punten weten te bemachtigen. Ditmaal won Kinderdijk van Twist de korfbal ploeg uit Vlaardingen.

Kinderdijk wist de stand maar kort gelijk te houden, al snel lukte het Twist om te komen tot 5-2. Na moeizame aanvallen van Kinderdijk lukt het dan toch om de score terug te brengen 5-6. Waarna er maar liefst 13 minuten geen doelpunt valt voor beide ploegen. Net voor rust score beide ploegen en de ruststand is 6-7 in het voordeel van Kinderdijk.

De 2e helft begon Kinderdijk scherper en wist binnen 10 minuten flink uit te lopen tot 12-7. Kinderdijk blijft score waardoor het voor Twist moeilijker wordt om de score bij te houden. Kinderdijk houdt dit gedurende de 2e helft vol en weet hierdoor te winnen van Twist. De eindstand is 14-21 geworden in het voordeel van Kinderdijk.

Elizabeth v/d markt en Melissa den Braanker maakte 10 minuten voor het eindsignaal plaats voor Lotte v/d Lustgraaf en Michelle v/d Bos.  Waarna er al snel nog een wissel plaats vond aan de kant van Kinderdijk: Thomas v/d Bosch en Olaf Stellaard wisten nog enkele minuten mee te pakken.

Aanstaande zaterdag speelt Kinderdijk in Alblasserdam tegen SDO uit Veldhoven.

Scores:

Koen Golverdingen,Menno Bot en Elizabeth v/d Markt ( 4x),  Jacques Boer, Martijn Kreuk en Simone Hoek(2x) Melissa den Braanker, Annemarie v/d As en Thomas v/d Bosch (1x)

 

30-01-2016 Kinderdijk – Korbis

C.K.C Kinderdijk pakt winst in de laatste minuten!

Na het grote verlies tijdens de uit wedstrijd, had de hoofdmacht nog een appeltje te schillen met Korbis.

Het eerste doelpunt na het beginsignaal kwam van Jacques Boer en bracht de stand op 1-0. Korbis liep uit naar een 3-7 voorsprong, waarbij Kinderdijk verzuimde mee te scoren. Kinderdijk toonde veerkracht en bracht de stand voor rust terug tot 10-12. Het gat werd hierdoor kleiner waardoor er vol goede moed aan de tweede helft begonnen kon worden. Tijdens de rust is iedereen werd iedereen op scherp gezet door trainer Peter Potter, hij geloofde in zijn team en motiveerde iedereen te vechten tot het laatste fluitsignaal.

De tweede helft begon verdedigend rommelig waardoor Korbis kon uitlopen naar 12-16. De Kinderdijkers lieten hun hoofd niet hangen en brachten de stand, door hard te knokken terug tot 15-17. Kort daarna werd er gewisseld; Bram Rouppé, Jelle Lunenborg en Annemarie van As kregen de kans het team te versterken. Van As die haar comeback opluisterde door meteen de eerste bal raak te schieten en de stand naar 16-19 bracht. Na scores van Lunenborg, Rouppé en van de Markt kwam de stand op 19-19, met nog 3 minuten op de klok. Na een hectische slotfase waarbij zowel Kinderdijk als Korbis kansen hadden, haalde invaller Bram Rouppé de trekker over en scoorde in de allerlaatste minuut de 20-19 in het voordeel van Kinderdijk!

Scores; scores: Jacques Boer 5x, Elizabeth van de Markt 3x, Martijn Kreuk 3x, Melissa den Braanker 2x, Bram Rouppé 2x, Simone Hoek, Jelle Lunenborg, Koen Golverdingen, Lotte van de Lustgraaf en Annemarie van As allen 1x

Volgende week speelt Kinderdijk een uitwedstrijd tegen Twist. Thuis werd hier met 22-17 van gewonnen, Kinderdijk zal er alles aan doen weer de twee punten uit de handen van Twist te houden.

 

23-01-2016 – Kinderdijk onderuit tegen ONDO (M)

In de goed gevulde sporthal Blokweer speelde Kinderdijk tegen de ongeslagen koploper ONDO uit Middelburg. ONDO maakte het eerste doelpunt, maar Kinderdijk kon aan het begin van de wedstrijd goed meekomen en kwam op een 3-2 voorsprong door doelpunten van Jacques Boer, Elizabeth van de Markt en Menno Bot. Daarna verzuimde Kinderdijk om de kansen af te ronden. ONDO wist de korf makkelijker te vinden en liep uit naar een ruststand van 5-8.
Kinderdijk kon niet voorkomen dat ONDO aan het begin van de tweede helft direct vier maal achter elkaar scoorde. Met een tussenstand van 5-12 was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Het lukte Kinderdijk niet om terug te komen. Er werden meer doelpunten gemaakt, maar ONDO bleef ook scoren. Jelle Lunenborg kwam nog in het veld voor Jacques en Lotte van de Lustgraaf verving Michelle van den Bos. De eindstand van de wedstrijd was 11-17.

Scores: Jacques Boer 2x, Menno Bot 2x, Simone Hoek 2x, Koen Golverdingen 2x, Elizabeth van de Markt 1x, Melissa den Braanker 1x, Jelle Lunenborg 1x.

Volgende week speelt Kinderdijk weer een thuiswedstrijd. De wedstrijd tegen Korbis begint om 18.55 uur. De uitwedstrijd tegen Korbis werd verloren. Kinderdijk zal er alles aan doen om dit keer wel te winnen van deze tegenstander.

 

16-01-2016 Viking – Kinderdijk 15-30

Afgelopen zaterdag speelde Kinderdijk een uitwedstrijd in Wijk bij Duurtstede tegen Viking. De thuiswedstrijd in sporthal de Blokweer werd makkelijk gewonnen (26-13) en dus probeerde kinderdijk ook deze wedstrijd snel te beslissen.
Kinderdijk keek deze wedstrijd één keer tegen een acherstand aan en dat was de 1-0. Hierna tekende Jacques Boer voor zijn eerste doelpunt, waarna er nog vele zouden volgen. Kinderdijk liep uit naar een 2-7 voorsprong halverwege de eerste helft. Jacques Boer en Elisabeth van de Markt bleven de eerste helft maar scoren waardoor Kinderdijk uit kon lopen naar een mooie ruststand van (9-17).
Kinderdijk probeerde een hogere einduitslag neer te zetten, dan de thuiswedstrijd. Direct na de rust werd er door beide ploegen éénmaal gescoord, waarna er een periode aanbrak van 10 minuten dat er niet werd gescoord. Halverwege de 2de helft stond er een mooie stand op het bord van (12-21). Vanaf dat moment begon Kinderdijk weer te scoren en werd er alles aan gedaan om de 30 doelpunten te halen. De laatste 6 doelpunten werden allemaal door verschillende spelers van Kinderdijk gescoord.
Door de aanmoedigingen van het meegereisde publiek werd er uiteindelijk een mooie einduitslag van 15-30 bereikt.
Volgende week komt koploper ONDO uit Middelburg op bezoek die afgelopen zaterdag wonnen met 23-14 van SDO. Deze wedstrijd begint om 19:05 in sporthal de Blokweer in Alblasserdam. Komt U allen aanmoedigen.

Scores Kinderdijk: Jacques Boer 14x, Elisabeth van de Markt 7x, Simone Hoek 3x, Melissa den Braanker 2x, Koen Golverdingen 2x, Michelle van de Bos 1x en Martijn Kreuk 1x.

 

09-01-2016  Ckc Maassluis 1 – Ckc Kinderdijk 1 22-15
Het octet van scheidend trainer Peter Potter moest zaterdagmiddag tegen Maasluis winnen om aan te haken bij de top en nog iets van dit zaalseizoen te kunnen maken.
Helaas bleek al vroeg in de wedstrijd dat de kerstvakantie voor Kinderdijk nog niet was afgelopen aangezien zeker in de eerste helft niet thuis werd gegeven door de gehele ploeg. Na 10 minuten spelen werd er tegen een achterstand van 6-2 aangekeken. Maasluis overklaste Kinderdijk op alle fronten, verdedigend was het zwak en aanvallend werden er te weinig duels gewonnen om de bal lang in de ploeg te kunnen houden. Dus met de rust was de wedstrijd al gespeeld (16-8).
Na rust werden er dan ook al snel 4 wissels toegepast waardoor er wel een betere tweede helft van Kinderdijk te zien was. Maar het gat was met rust al te groot om Kinderdijk er ook nog maar een beetje in te laten geloven.
Volgende week mag Kinderdijk zich revancheren bij Viking dat met slechts 4 punten op de 6e plaats staat.
Scores Kinderdijk
Boer, v/d Markt en Kreuk 3x
Bot, Lunenborg 2x
Hoek, Den Braanker, 1x

Kinderdijk trekt nét aan het langste eind 12-12-2015

In de sporthal van Kempen Campus Veldhoven speelde Kinderdijk tegen concurrent SDO. Bij winst zou Kinderdijk voorbij SDO stijgen naar plek drie.

De Kinderdijkers schoten meteen uit de startblokken en tekende voor het eerste doelpunt. Het doelpunt van SDO liet echter niet lang op zich wachten. Jacques boer zette de score op 2 tegen 5 na een fraai afstandschot. De ploeg uit Alblasserdam kon een groot gat slaan van 6 punten en daarmee werd de ruststand gezet op 5 tegen 11.

In de tweede helft begon Kinderdijk met het uitbreiden van de voorsprong naar 8 tegen 16. Met nog 25 minuten op de klok dachten de Kinderdijkers dat de wedstrijd binnen zou zijn. Goede kansen werd gepakt, maar er vielen te weinig doelpunten. Ook de scheidsrechter had niet zijn beste dag en had een dermate invloed op de wedstrijd. Mede hierdoor konden de Veldhovenaren langzamerhand terugkomen in de wedstrijd. Op alle schijven werd bij SDO gescoord waardoor ze aan konden sluiten met een stand van 14-17. Hoofdtrainer Peter Potter nam maatregelen en bracht Jurre Temmer in voor Jacques Boer en Jelle Lunenborg kwam in de plaats voor Koen Golverdingen. Jurre Temmer kon gelijk zijn doelpunt meepakken en maakte de 14-17 via een doeltreffende wegtrekbal. SDO liet zich echter niet op zijn kop zitten en bracht de score in de laatste twee minuten naar 16-17. Gelukkig voor Kinderdijk werd hier geen vervolg aan gegeven en klonk het laatste fluitsignaal. Wederom geen goede wedstrijd, maar toch de belangrijke 2 punten.

Komende week speelt Kinderdijk tegen hekkensluiter Vlaardingen. De taak aan de Kinderdijkers om de lijn door te zetten.

Scores:
Jacques Boer (5x), Simone Hoek (3x), Martijn Kreuk, Elizabeth v/d Markt-Heijes en Koen Golverdingen (2x), Lotte van de Lustgraaf, Melissa den Braanker en Jurre Temmer (1x).

 

28-11-2015 KINDERDIJK1 – TWIST 1

KINDERDIJK SLEEPT TWEEDE THUISWEDSTRIJD BINNEN.

Met een tribune vol publiek, begon Kinderdijk aan de wedstrijd tegen Twist. Na de nederlaag van vorige week moesten de kinderdijkers laten zien wat ze waard zijn en dat deden ze ook. Kinderdijk begon scherp aan de wedstrijd en bracht met doelpunten van Menno en Elizabeth de stand naar 4-0.Twist liet dit niet zomaar gebeuren en begon mee te scoren. Twist wilde iets te ruig in de wedstrijd komen, maar dat zette de scheidsrechter een heer betaald en trok zijn gele kaart. Kinderdijk bleef rustig en ging hierdoor ook weer scoren. Met o.a doelpunten van Simone en Jacques werd het 8-4. Twist wilde bij blijven en bracht de stand naar 8-6. Kinderdijk wist dat ze een gat moesten creëren, zo voor rust, en dat deden ook. De thuisploeg ging met 11-7 de rust in.
Na rust werd er helaas weer gescoord door de gasten uit Vlaardingen, maar door doelpunten van Melissa en Jacques werd de stand gebracht naar 16-10. Vanaf dat moment had de ploeg van Kinderdijk het zwaar en werd er niet meer zoveel gescoord. Er werd nog gewisseld door hoofdtrainer Peter Potter, maar dat mocht voor Twist niet baten en maakte de wedstrijd spannend door de stand te brengen naar 17-16. Kinderdijk knokte terug om de stand niet tot gelijke hoogte te houden en door een goed doelpunt van Menno bleef de voorsprong voor Kinderdijk. Met een verschil van 2 doelpunten en nog maar 7 minuten op de klok bleef de wedstrijd spannend. Uiteindelijk werd er doorgezet en maakte Elizabeth met haar zuivere schotjes een einde aan de spanning. In de laatste minuut ging de bal over en weer en werd er voor het mooie van zover mogelijk geschoten. Met een paar stappen van de zijlijn vandaan, knalde Elizabeth haar zesde doelpunt erin en zo werd de wedstrijd afgesloten met een eindstand van 22-17 voor de thuisploeg.
Volgende week heeft Kinderdijk in hun poule een weekje rust. De week daarna kan Kinderdijk zich weer voorbereiden op een wedstrijd uit tegen SDO uit Veldhoven. Zij staan gelijk met Kinderdijk op een derde plaats, dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden.

 

 

21-11-2015 Korbis 1 – Kinderdijk 1

Offday voor Kinderdijk

Kinderdijk slaagde er zaterdagavond niet in om de punten mee te nemen uit Waddinxveen. Na 12 minuten, met een stand van 7-5, was het eindelijk al duidelijk dat het een moeilijke avond zou gaan worden voor de ploeg van Peter Potter.
In het resterende gedeelte van de 1e helft werden er regelmatig persoonlijke fouten gemaakt en liet het veldspel te wensen over. De ruststand werd bepaald op 15-6. Kinderdijk keer dus al tegen een flinke achterstand aan. Ook in de 2e helft haalden de thuisspelende ploeg dit aantal doelpunten.

In de tweede helft maakten Lotte van de Lustgraag en Menno Bot plaats voor Michelle van der Bosch en Jurre Temmer. Die beide een verdienstelijke invalbeurt maakten. Direct na het invallen scoorden Michelle een doelpunt.
Korbis bleef echter doorgaan met scoorden en Kinderdijk loopt achter de feiten aan. Met nog tien minuten op de klok scoorde Martijn Kreuk de 25-14.
Door doelpunten van Koen Golverdingen, Jacques Boer en nogmaals Martijn werd de eindstand bereikt van 30-22.
Volgende week speelt Kinderdijk thuis tegen Twist om 18:55, van deze ploeg werd in de veldcompetitie nog gewonnen.

Doelpuntenmakers Kinderdijk: Jacques Boer (7x), Koen Golverdingen en Martijn Kreuk (5x), Elizabeth v/d Markt-Heijes(3x), Michelle van der Bosch en Jurre Temmer (1x)

 

14-11-2015: ONDO 1 – Kinderdijk 1

Kinderdijk komt te kort tegen ONDO

Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag de eerste twee punten laten liggen in Middelburg. De wedstrijd eindigde in 15-11 in het voordeel van ONDO. Waardoor ONDO nu koploper is in de poule.

Kinderdijk begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd en ONDO kwam tot een voorsprong van 3-0. Door een afstandsschot van Elizabeth v/d Markt-Heijes werd de score 3-1. Kinderdijk vocht door maar kwam een lange tijd niet in de buurt van ONDO.  In de 18e minuut werd Kinderdijk scherper en liep de score op tot 7-6. De laatste 5 minuten voor rust scoorde beide ploegen niet en de rust stand was 7-6 in het voordeel van ONDO.

De 2e helft begon Kinderdijk scherp door direct tot scoren. Zo werd het 7-7 en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Hierop reageerde ONDO direct door twee doelpunten te scoren. Een lange tijd bleven er twee punten verschil zitten tussen beide ploegen in het voordeel van ONDO. Doordat Kinderdijk niet tot scoren kwam liep ONDO uit naar 4 punten verschil.

Jelle Lunenborg kwam 15 minuten voor tijd in het veld voor Jacques Boer. Helaas kon Kinderdijk hier ook geen verschil mee maken. De wedstrijd eindigde in 15-11 in het voordeel van ONDO.

Aanstaande zaterdag speelt Kinderdijk tegen Korbis in Waddinxveen.

Doelpuntenmakers Kinderdijk: Elizabeth v/d Markt-Heijes(3x), Menno Bot (3x), Koen Golverdingen(2x) Martijn Kreuk, Jacques Boer en Simone Hoek (1x)

 

7-11-2015: Kinderdijk 1 – Viking 1

Kinderdijk begint sterk aan het zaalseizoen

De korfballers van Kinderdijk zijn voortvarend aan het nieuwe seizoen begonnen. Met een ruime

overwinning tegen Viking uit Wijk bij Duurstede werd een goede eerste stap gezet naar wat een mooi seizoen moet worden. Beide ploegen kenden elkaar niet, maar al snel was duidelijk dat Kinderdijk een maatje groter was dan Viking. Kinderdijk won ruim met 26-14.

De openingsfase was direct in het voordeel van Kinderdijk. Door drie doelpunten van Jacques en 2 van Melissa die erg scherp begonnen aan de wedstrijd stond het binnen korte tijd 5-1. Viking komt terug tot 5-4, maar de kinderdijkers laten zich niet bang maken en gaan vol goede moed door tot de 10-4. De eerste helft eindigt met 15-9.

In de rust werden de koppen scherp gesteld door hoofdtrainer Peter Potter, de wedstrijd was nog niet gespeeld. Kinderdijk startte de tweede helft meteen sterk door een gat te slaan van 10 doelpunten waar er op alle schijven werd gescoord. In de 23e minuut voegde Elizabeth hier nog een trefzeker afstandsschot aan toe en daarmee was het gat 12 doelpunten. Waardoor de tegenstand van Viking definitief gebroken werd. Jurre Temmer verving Martijn Kreuk, die uitviel vanwege een kleine blessure aan zijn scheenbeen. Viking kon de achterstand niet meer goed maken en Kinderdijk speelde de wedstrijd degelijk uit. De scheidsrechter blies het eindsignaal bij een stand van 26-14.

Komende week speelt Kinderdijk tegen ONDO in Middelburg. Hopelijk kunnen de Molenzichters deze goede start een vervolg geven en de punten mee nemen naar Alblasserdam.

Doelpuntenmakers Kinderdijk:  Jacques Boer (8x), Koen Golverdingen (4x), Melissa den Braanker, Elizabeth vd Markt en Menno Bot allen (3x), Lotte van de Lustgraaf, Jurre Temmer, Martijn Kreuk en Simone Hoek (1 x)